Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Podle čeho vybrat svatební oblek?

I ve světě pánské společenské módy vládnou aktuální trendy. Vyberte si ten správný svatební oblek.

2023-01-07.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

I ve světě pánské společenské módy vládnou aktuální trendy. Nejslavnostnější pánské oblečení je frak se svými typickými šosy a vestou.

Oblek, smoking, frak… který je ten pravý na svatbu?

Věděli jste, jak se od sebe liší tito zástupci pánské společenské módy? Oblek je základní kousek, který by neměl chybět v šatníku každého gentlemana.

Existují dva základní tipy: společenský a vycházkový. Obleky jsou k dostání v mnoha barvách, vzorech a střizích. Pánové jej využijí do divadla i na obchodní schůzku.


Ke svatebnímu smokingu a fraku jedině motýlka.


Smoking a frak jsou elegantnější verze pánského obleku. Smoking má podobný střih jako klasický oblek, ale je vždy z luxusnějších materiálů v černé nebo tmavě modré barvě. Ke smokingu vždy patří motýlek.

Nejslavnostnější pánské oblečení je frak se svými typickými šosy a vestou. Dnes se frak a smoking běžně nenosí, o to lépe budou vypadat na luxusní svatbě jako z pohádky.

Studio Agnes - svatební oblek, družina s ženichem a nevěstou

Foto: Studio Agnes

Svatební oblek berte jako investici

Byly doby, kdy měl muž jeden oblek na celý život. Dnes se vyplatí investovat a zvolit oblek vhodný pro danou chvíli. Třeba právě na svatbu. Nyní jsou v módě jednořadové obleky a na rozdíl od běžných obleků – bez vzorů.

Na svatbu se hodí obleky v barvách jako je světle šedá či dokonce bílá. Ale nezapomeňte zvolit i správnou obuv.

Luxusní svatební oblek

Foto: Archiv Svět svateb

Jak vybrat košili ke svatebnímu obleku?

Mimo obleku na svatbu by si pánové měli pořídit novou košili. Střihů je na výběr spousta, ale kdo se má vyznat v názvech jako regular, modern, casual? Poradíme vám jednoduše – zeptejte se odborníků. Střih a velikost košile se lehce liší podle obchodů a značek.

Tu pravou košili by si měl budoucí ženich vyzkoušet, aby ověřil, zda má dostatečně dlouhé rukávy, sedí v ramenou a ladí ke svatebnímu obleku. Nebo si ji dokonce nechal ušít na míru.

Náš tip: Pánské tričko pod košili proti pocení

Tričko pod košili značky Gobi proti pocení, béžové tričko, bílá košile

Tričko pod košili značky Gobi vás spolehlivě ochrání před propocením v podpaží. Tričko pod košili proti pocení má ale i další přednosti.

Jeho materiál je velice pohodlný a jemný na dotek. Střih je slimfit, takže vám dokonale padne na tělo. Prodloužený design zaručí, že tričko zůstane vždy zastrčené. Výstřih do V u pánů a do U u dam vám dává možnost nosit rozhalenku a tričko pod košilí přitom nebude vidět.

Foto: Moje Gobi.cz

Tričko pod košili Gobi je vybaveno integrovanými funkčními podpažními díly z nepropustného materiálu, které zabraňují průniku potu se 100% účinností. Nepropustný díl je vyroben z jednoho kusu, čímž je zaručeno, že pot nemůže proniknout žádným švem.

Speciální materiál trička v kombinaci s nepropustnými díly navíc výrazně přispívá k blokování zápachu. Vaše košile bude svěží, neviditelné tričko pod košilí nebude vidět a košile bude bez viditelných známek potu i na konci dlouhého dne.

Vyberte si tričko pod košili proti pocení

Náš tip: Pánské obleky a doplňky ze Studia Agnes

Dokonalý outfit gentlemana ženicha tvoří nejen skvěle padnoucí oblek a košile, ale také nezbytné doplňky.

Foto: Studio Agnes

Vyberte si padnoucí oblek nebo žaket na svatbu

Foto: Studio Agnes

Ve studiu Agnes vám nabídnou i svatební obuv, doporučí vhodné manžetové knoflíčky, kravatu a třeba i tkaničky do bot. Prostě z vás udělají perfektního ženicha k pohledání.

Vyberte si košili, vestu, motýlka, šle, pásek, obuv

Barva pánské svatební košile

Pokud máte vybraný perfektně sedící střih, je na čase vybírat barvu. Klasickou světlou svatební košilí se nic nezkazí. Pány možná překvapí, že i bílá má několik odstínů. Na svatbu se vyhněte tmavým barvám.

TIP: Do obchodu si s sebou vezměte kousek látky či drobnost ve vybrané barvě doplňků či svatebních šatů nevěsty. Fotografie nebo mobil mohou odstín barvy zkreslit.

Doplňky ke svatebnímu obleku

Správný svatební oblek musíte doplnit vhodnými doplňky. Vybírejte podle tipu svatby a toho, co vám sluší. Vestička a kapesníček do klopy dodají svatebnímu obleku luxusnější nádech.

Pánskou svatební košili můžete ozvláštnit manžetovými knoflíčky. Vázanku uvažte netradičním uzlem. Věděli jste, že je více jak osmdesát variant vázání?

Svatební pánská móda a doplňky v modré barvě 1
Svatební pánská móda a doplňky v modré barvě 2
Svatební pánská móda a doplňky v modré barvě 3
Vyberte si pánské doplňky (motýlky, šle, pásky, ponožky)

Do výběru svatebního obleku se vyplatí investovat čas i peníze. Výsledkem vám bude ženich k nakousnutí.

Svatební oblek a vše ostatní najdete na jednom místě

Pro výběr toho pravého svatebního obleku si nechte alespoň jedno odpoledne. Pokud se vám nechce ztrácet čas, zajděte do specializovaného salonu. Zde je vše na jednom místě a máte jistotu, že oblek ženichovi padne a vyberete správně.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz