Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební hry - 1. díl, aneb jak zabavit svatební hosty

Více zábavy a smíchu na každou svatbu!

2021-07-22.Líbí se mi (35).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Zábava na svatbu/Svatební hry – 1. díl, aneb jak zabavit svatební hosty

Chystáte svatbu a nevíte jak zabavit svatební hosty? Přečtěte si náš článek.

Máme pro vás pár tipů, návodů a videí, kterými můžete rozproudit zábavu na svatbě.


Seznam svatebních her a svatební zábavy v tomto díle:

1. Svatební noviny
2. Svatební tombola
3. Svatební kvíz
4. Hry s podvazkem
5. Poznej partnera hmatem
6. Poznej partnera tancem – NOVINKA
7. Tanec s kloboukem – NOVINKA


Zábava a smích ke svatbě patří

Motto: Zábava a smích na každou svatbu. Naplánujte pro svatebčany hry a úkoly. Hosté se nebudou nudit a budou mít na co vzpomínat. Rodinný archiv zaplníte vtipnými fotografiemi a videi.

Hra (zábava) č. 1: Svatební noviny

Jedná se o drobnou pozornost od novomanželů, díky které se mohou zabavit i hosté, kteří se neradi účastní skupinových veselí. Přečtou si váš romantický příběh, rozhovory se svědky či zajímavé informace o svatbách. Do novin se hodí program dne, menu či křížovka na míru. Záleží čistě na vás, co do svatebních novin umístíte.

Hra (zábava) č. 2: Svatební tombola

Tombolu zná každý z nás z plesů a tancovaček. Svatební tombola je odlišná v tom, že se hraje o vtipné věci. Hlavní cenou bývá polibek od ženicha a nevěsty či nevěstin podvazek. Ostatní vtipné ceny bývají schovány pod honosnými názvy. Inspirujte se níže v tabulce.

Tombola

Podívejte se na video – Svatební tombola

Hra (zábava) č. 3: Svatební kvíz

Zde jsou opět středem pozornosti novomanželé. Posadí se k sobě zády a sundají si boty, každý má v ruce jednu botu nevěsty a jednu ženicha. Moderátor se jich ptá na záludné otázky. Ženich s nevěstou zdvihají boty nad hlavu. Nevěstina bota nad hlavou je odpověď nevěsta a naopak. Níže najdete seznam otázek, které vás budou určitě zajímat. Svatebčané počítají, kolikrát se novomanželé shodnou, za každou shodu jim mohou dát svatebčané nějaký dárek (např. Tchýně uvaří nedělní oběd).

– Kdo koho sbalil?
– Kdo inicioval první polibek?
– Kdo vyslovil slovo svatba jako první?
– Kdo lépe vaří?
– Kdo se více hádá?
– Kdo v noci vstává k miminku?
– Kdo je pánem televizního ovladače?
– Kdo chce častěji sex?

Podívejte se na video Svatební kvíz

A pokud chcete do hry zapojit i svatebčany, uspořádejte kvíz pro ně. Moderátor pokládá otázky (telefonní číslo nevěsty, kolik stál oblek ženicha…), na které odpovídají hosté. Za správnou odpověď dostanou třeba malou sladkou odměnu.

Hra (zábava) č. 4: Hry s podvazkem

Velkou část programu může zaplnit jediná věc a to svatební podvazek nevěsty.
Svlékání podvazku – ženich má za úkol stáhnout podvazek své milované bez pomocí rukou.

Střílení podvazku – pokud je ženich úspěšný, přijde řada na hosty mužského pohlaví. Ti se seřadí a ženich do hloučku mužů střílí podvazek. Kdo je zasažen, získá podle pověry na rok obrovskou sílu.

Podívejte se na video – Střílení podvazku

Dražba podvazku – nevěstin podvazek můžete vydražit. Podvazek nejčastěji draží svědek, který má roli vtipného moderátora. V tomto případě radíme nevěstám, aby měly podvazky dva – jeden pro dražbu a druhý pro ženicha na další zábavné hry. Nebo si ženich vydraží podvazek sám?

Podívejte se na video – Dražba podvazku

NÁŠ TIP: Svatební hry a zábavu svěřte kouzelníkovi

Při svatebních hrách jde o to, jak zapojit a pobavit svatebčany. Potřebujete zajistit zábavu a interakci, která je řízená. Jako snoubenci si přeci nechcete lámat hlavu s ničím jiným než se svatbou samotnou.

Více o kouzelnickém svatebním programu
Kouzelník Martin Kellman - kouzlo na svatbě z mikromagie

Moderátor, kouzelník a bavič v jednom

A kdo bude mluvit? Kdo svolá všechny hosty? A nebude to trapné? Nebude. S Martinem spolupracujeme už dlouho a rádi. Kladné reference, zodpovědnost, jeho mluvené slovo a styl za to rozhodně stojí.

Kouzelník Martin Kellman - kouzlo pro nevěstu a děti na svatbě
Kouzelník Martin Kellman - kouzlo na svatbě
Kouzelník Martin Kellman - kouzlo na svatbě

Na oznámení připište: „Možná přijde i kouzelník“

Kouzelník Martin Kellman zajistí vše potřebné. Aparaturu, mikrofon, kouzla a čáry tak, jak je třeba ještě neznáte. Vykouzlit zábavu a splynout se svatebními hosty, to je k nezaplacení. A víte co? Pozvánka na svatbu může nést oblíbené sousloví “Možná přijde i kouzelník”.

Objednat kouzelníka, moderátora a baviče v jednom

Hra (zábava) č. 5: Poznej partnera hmatem

Tato hra má několik obměn a je pouze na vás, která se vám bude líbit nevíce. Princip je jednoduchý. Novomanželé musí poslepu poznat svoji drahou polovičku pohmatem mezi dalšími dobrovolníky. Klasicky nevěsta poznává ženicha podle pozadí a ženich poznává nevěstu podle kotníčku. Hra může mít několik úrovní obtížnosti. Zkuste nevěstu poznat podle ouška či ženicha podle hlavy zamaskované čepicí a brýlemi.

Hra (zábava) č. 6: Poznej partnera tancem – NOVINKA

Existuje mnoho obměn poznávacích her, ale tato vtáhne valnou většinu vašich svatebčanů na parket. Jediné, co potřebujete je šátek na zakrytí očí nevěsty či klapky na oči (např. ty co se používají na spaní).

Nevěsta dostane za úkol poznat svého manžela podle tance. Pustíte středně rychlou muziku a vyzvete svatebčany, aby utvořili řadu dobrovolníků, kteří chtějí nevěstu zmást a zatančit si s ní – samozřejmě bez mluvení.

Budete mile překvapeni, jak zvědaví budou všichni zúčastnění a co všechno dokáže dobrovolníky napadnout, aby nevěstu dokonale zmátli. S každým nevěsta tančí do té doby, než dokáže říci, zda-li to je, či není její manžel.

Hra (zábava) č. 7: Tanec s kloboukem – NOVINKA

Pokud máte rádi akční hry, je tato ta pravá. Jako rekvizitu budete potřebovat 2-3 klobouky.

Pravidla hry jsou jednoduchá: dohodnete si dopředu tanec, který budou účastníci po celou dobu hry v páru tančit. Pokud si nejste jisti, zda-li jej budou všichni znát, můžete udělat krátkou výuku před začátkem hry.

Dj pustí domluvenou skladbu, účastníci tančí a partnerky ve vhodnou chvíli předávají klobouk z hlavy partnera na hlavu cizího partnera. Dj náhodně hudbu zastaví a pár u kterého klobouk zůstal, vypadává. Pár, který vypadl, nasadí klobouk libovolnému páru, který zůstal a hra pokračuje.

Následují další kola, až do té doby, kdy zůstanou jen 4 páry. Při čtyřech párech ve hře doporučujeme klobouky omezit na 2. Při finále o dvou párech zbyde 1 klobouk. Pokud byste chtěli realizovat minivýuku a celou hru od tanečního mistra, neváhejte u něj poptat volný termín: [email protected].

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz