Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Těhotenské svatební šaty

Připravili jsme pro vás několik rad k výběru těhotenských svatebních šatů.

2022-08-06.Líbí se mi (10).Komentářů: 0

Svatbu a těhotenství většinou páry neplánují současně. Může se stát, že se tyto důležité chvíle v životě kryjí. Jaké svatební šaty jsou vhodné pro těhotné?

Těhotenské svatební šaty

Blíží se den svatby, přípravy jsou v plném proudu, ale někdy se stane, že na svatbu se nechystá pouze nevěsta a ženich, ale i jejich potomek, který je ještě v bříšku. V dnešní době to není nic neobvyklého a je jen na matkách – nevěstách, zda ze svého bříška udělají přednost nebo se ho budou snažit zakrýt. My radíme udělat z bříška přednost a nezakrývat jej.

Doporučujeme

2 tipy pro výběr těhotenských svatebních šatů

TIP č. 1: Těhotenské svatební šaty empírového stylu

Pokud se své zakulacené bříško rozhodnete zdůraznit, vybírejte přímo mezi těhotenskými svatebními šaty. Takové šaty podtrhnou vaši celkovou krásu. V pokročilejším stádiu těhotenství, kdy už je bříško vidět, jsou oblíbené šaty empírového stylu. Tento střih podtrhne vaši ženskost a něžně upozorní na rostoucí bříško. Nemusíte se bát, že byste byla „out“, protože empirový střih je stále aktuální.

Těhotenské šaty Studio Agnes

Těhotenské svatební šaty ze studia Agnes

Těhotenské svatební šaty značky Tiffany Rose z Anglie (na fotografiích) nabízí pražské studio Agnes. Těhotenské šaty jsou vyrobeny z příjemné a elastické krajky a dají se nosit i později jako společenské. Některé další modely těhotenských šatů jsou volné a splývavé – empírového stylu. Vybere si každá těhotná nevěsta. Studio Agnes nabízí i doplňky jako jsou bolerka, boty, závoje, kabelky nebo rukavičky.

Prohlédnout těhotenské svatební šaty od Studia Agnes

Slevový poukaz na svatební šaty pro nevěstu

Slevový poukaz na svatební šaty pro nevěstu od Studia Agnes ve výši 5%

Slevový poukaz na svatební šaty pro nevěstu od Studia Agnes ve výši 5%

Stáhnout poukaz na svatební šaty pro nevěstu

TIP č. 2: Těhotenské svatební šaty šněrovací nebo s řasením

Jestliže máte v úmyslu své bříško ve svatebních šatech schovat, doporučili bychom šaty se šněrováním nebo šaty s řasením v oblasti břicha, které rostoucí bříško zakryje. V obou případech by svatební šaty měli být pohodlné, vzdušné a neměli by vás škrtit, tlačit a omezovat v pohybu.

Šaty střihu písmene A pro těhotné nejsou vhodné

Vyhnout byste se měla šatům střihu písmene A. Vypadají nádherně, ale spodní široká sukně vás opticky zkrátí a celkově rozšíří. Pokud nejste zastánkyně šatů nebo sukní, můžete zvolit dlouhé kalhoty, které doplníte elegantní tunikou, která pro vás bude také pohodlná.

Pravý čas pro výběr těhotenských svatebních šatů

Při výběru těhotenských svatebních šatů je důležitý termín svatby. Nevěsta by předběžně měla počítat s velikostí bříška a podle toho vybírat šaty. Je celkem zbytečné zkoušet šaty několik měsíců dopředu, protože ženské tělo se v těhotenství mění každým týdnem. Na zkoušku šatů stačí přijít měsíc před svatbou, aby se stihly doladit veškeré detaily.

Jen to nejlepší pro pohodlí vaše i vašeho miminka

Pokud se vdáváte v raném stádiu těhotenství, tak si můžete vybrat klasické svatební šaty vzadu se šněrováním. Díky šněrování si můžete svatební šaty povolit dle vlastní potřeby. Je výhodou zvolit volnější střih, ve kterém si jste jistá, že vydržíte i několik hodin. Upnuté šaty by nebyly pohodlné vám ani miminku. Ke správnému pohodlí matky – nevěsty patří nejen střih, ale i materiál, ze kterého jsou šaty ušité. Většinou jsou těhotenské šaty šité ze šifonu, hedvábí nebo dalších vzdušných látek.

Šaty si můžete zapůjčit nebo nechat ušít na míru

Když už máme představu, jaké šaty bychom chtěli mít ve svatební den na sobě, tak se musíme rozhodnout, kde šaty pořídíme. Máme dvě možnosti, a to, že si šaty necháme ušít na míru nebo si je půjčíme v půjčovně. Ceny za šaty šité na míru a v půjčovnách se tolik neliší, pohybují se okolo 3 000 – 20 000Kč.

Už si jen vybrat vhodnou obuv a doplňky

Ke svatebním šatům bezpochyby patří i vhodná obuv a doplňky. Pro nevěstu bude obřad a dění kolem svatby velmi náročné, a proto je na místě vybrat pohodlnou obuv, která vás nebude tlačit a ohrožovat například pádem, což by bylo nebezpečné pro vás i miminko. Nejvhodnější jsou baleríny nebo boty na nízkém širokém podpatku. Rozhodně se vyhněte vysokým podpatkům. Ke svatebnímu outfitu patří i šperky a doplňky. Samotné bříško je šperk zdobící vás celou, proto je zbytečné to s doplňky přehánět.

Foto: Archiv Svět svateb.cz, Studio Agnes

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz