Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jak uvázat svatební kravatu?

Svatba je velkým dnem i pro ženicha. Věnujte pozornost všem detailům a to především uzlu na svatební kravatě.

2020-03-24.Líbí se mi (5).Komentářů: 0

Svatba je velkým dnem i pro ženicha. Věnujte pozornost všem detailům a to především uzlu na svatební kravatě.

Na začátku je rozhodnutí – svatební motýlek či kravata?

To je klasické dilema všech ženichů. Rozhodněte se podle toho, jaký máte typ svatby a zda ženich obleče žaket nebo oblek či jen dnes tak oblíbené a šle s motýlkem.

Do žaketu se nosí plastron vázací nebo regata, to už je uvázaná kravata. Tuto si může vzít i ženich do obleku, aby měl elegantnější uzel.

Na svatbu v přírodě se více hodí motýlek a šle

Dnes se ale na svatbách venku v přírodě víc nosí motýlek a šle. Oba doplňky jsou k dostání v mnoha barevných variantách a šle jsou dokonce potažené tou samou látkou jako motýlek a dá se na ně vyrazit monogram.

Můžete doplnit i dřevěným nebo koženým motýlkem. Kravatu či regatu nezapomeňte sladit s vestou či kapesníčkem v klopě saka.

Svatební manžetové knoflíčky

Svět znovu objevil manžetové knoflíčky a k vidění je jich mnoho variant. Pokud s manžetovými knoflíčky nemáte mnoho zkušeností, nebojte se jich. Je to praktický doplněk, který seženete od elegantních variant až po bláznivé výstřelky.

Manžetové knoflíky jsou zrcadlo vaší osobnosti nebo vztahu. Můžete si na ně i nechat vyrýt váš monogram nebo obou snoubenců. Ženich tak bude vyladěn do nejmenšího detailu.

Na manžetové knoflíčky, ale i na šle si můžete nechat vygravírovat monogram. Nyní se často nosí nově střižené vesty s klopou. Ty se hodí buď pod sako nebo jen s motýlkem.

Zobrazit manžetové knoflíčky (více jak 20 variant)

Jaký uzel na svatební kravatu?

Možná to některé z vás překvapí, ale i kravaty mají několik střihů a ke každému z nich se hodí jiný uzel. Typ uzlu na svatební kravatu volíme také podle límečku košile, kterou si ženich obleče. Na rozdíl od motýlků, které jsou k dostání již předvázané, si každý gentleman musí uvázat kravatu sám. Ukážeme vám, jak se váží 3 nejčastější uzly – Windsor, Manhattan a Eldredge

Uzel Windsor na svatební kravatu

Nejčastěji se setkáte s uzlem zvaným Windsor. Ten se hodí pro široké kravaty a košile se širokým límcem.

VIDEO – Jak uvázat uzel Windsor

Uzel Manhattan na svatební kravatu

Podobným uzlem je poloviční windsorský uzel, zvaný též Manhattan. Hodí se pro kterýkoliv typ košil, ale lépe vynikne s širšími kravatami.

VIDEO – Jak uvázat poloviční windsorský uzel (Manhattan)

Slavnostní uzel Eldredge na kravatu

A pokud hledáte opravdu něco speciálního, vyzkoušejte uzel Eldredge. Tento uzel je trochu složitější a hodí se právě pro speciální příležitosti. Doporučujeme použít jednobarevnou kravatu, díky které uzel vynikne.

VIDEO – Jak uvázat uzel Eldredge

Přejít do e-shopu SVATEBNÍ KRAVATY

>> TIP: Nevěsta obvykle dává ženichovi jako svatební dar manžetové knoflíčky s monogramy.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz