Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Nejoblíbenější svatební skladby

Správně zvolené svatební písně dokáží vytvořit neopakovatelnou atmosféru a podbarvit jedinečnost okamžiku svatebního obřadu.

2020-01-09.Líbí se mi (18).Komentářů: 0

Správně zvolené svatební písně dokáží vytvořit neopakovatelnou atmosféru a podbarvit jedinečnost okamžiku svatebního obřadu. Kladete si také otázku, které svatební skladby či pochody patří mezi ty nejoblíbenější?

Živá hudba na svatbu dokáže vytvořit neopakovatelnou atmosféru a podbarvit jedinečnost okamžiku svatebního obřadu. Citlivě zvolený hudební doprovod působí na naše emoce a umocňuje celkový prožitek. Kladete si také otázku, které svatební písně patří mezi ty nejoblíbenější?

Hudební doprovod svatebních obřadů i hostin

Soubor Musica Festiva di Praga vám přináší nevšední nástrojové složení – hoboj, housle, kytara, s možností vystoupení sopranistky. Vysoká umělecká kvalita, pestrý repertoár a několikaleté zkušenosti v oblasti doprovodu svatebních obřadů i hostin jsou i pro vás tou nejlepší zárukou. Poslechněte si ukázky z repertoáru.

Svatební pochod – svatební skladby

Místo svatebního obřadu vždy přivede snoubence k zamyšlení, v jakém stylu se bude svatební obřad odehrávat a jaký zvolit nejvhodnější výběr hudebního doprovodu.

Ať se svatební obřad koná v prostředí kostela, na radnici, zámku, na louce či na lodi, zůstává jedním z nejsilnějších okamžiků příchod nevěsty. Setkáváme se velmi často s tím, že si nevěsta nedokáže představit svůj příchod k oltáři bez svatebního pochodu. Vždyť kdy jindy, než v tento okamžik, zvolit právě tuto skladbu.

Hudba na svatbu

Na pomyslném výsluní tak stále zůstávají nejen Svatební pochod R. Wagnera, který poprvé zazněl při premiéře romantické opery Lohengrin v roce 1850, ale také Svatební pochod  F. M. Bartholdyho, který se stal populárním až poté, co zazněl při svatebním obřadu královny Viktorie.

Mezi velmi oblíbenou skladbu, která stále častěji zní při svatebních obřadech, je i Canon D dur skladatele J. Pachelbela.

Svatební skladby k církevnímu obřadu

Církevní sňatek v prostředí kostela nebo kaple přináší vždy specifické náležitosti, které se týkají i výběru hudby. Zde se nabízí k vystoupení souboru Musica Festiva di Praga přizvat také sopranistku.

Právě zpívaná skladba Ave Maria skladatele F. Schuberta nebo Ch. Gounoda je nejoblíbenější skladbou, kterou nevěsty volí buď na příchod k oltáři, nebo také jako podbarvení při výměně prstýnků.

V krásné akustice kostela, v romantickém podání houslí, hoboje a sopranistky, krásně vyzní i skladba C. Francka – Panis Angelicus nebo Nebeští kavalérové A.V. Michny.

Svatební skladby k občanskému sňatku

Naproti tomu – svatební obřad odehrávající se v prostředí zámecké zahrady, romantické louky v horách, parníku na Vltavě nebo starobylé zřícenině hradu přináší nepřeberné množství nápadů a pestrý výběr i v oblasti hudebního doprovodu svatebního obřadu.

Hudební produkce začíná zpravidla dvacet minut před samotným začátkem svatebního obřadu skladbami, které navodí slavnostní atmosféru. Volit zde můžete z rozmanitého množství populárních skladeb, melodií z muzikálů a filmů.

Inspirací pro snoubence se také stávají např. pohádky nebo romantické filmy. Melodie z pohádky „Panna a netvor“ skladatele P. Hapky tak patří určitě k těm nejoblíbenějším stejně jako písnička z pohádky Zlatovláska – „Já ti prstýnek dám“, jejíž romantická melodie často doprovází výměnu prstýnků.

Musica festiva di Praga

Ve svatební den se zdají stromy zelené, růže rudé a svět báječný nejspíš každému. Jistě i proto skladbu Wonderful World L. Armstronga, z níž je tento krátký úryvek, můžeme zařadit mezi nejoblíbenější svatební skladby stejně jako podmanivou melodii z animovaného filmu Shrek „Hallelujah!“ skladatele L. Cohena.

Každý svatební obřad je jedinečný a je v něm obsažena minimálně jedna nejoblíbenější melodie snoubenců. Buďte i vy originální při výběru skladeb na váš svatební obřad, a pokud tu vaši nejoblíbenější skladbu nenajdete na našem repertoáru, rádi ji pro vás zdarma upravíme a nastudujeme.

Musica festiva di Praga

www.musicafestiva.eu

[email protected]

Gabriela Plachá

+420 777 552 226

  • Hudební nástroje

    Hudební nástroje

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Musica festiva di Praga

    Musica festiva di Praga

  • Hudba na svatbu

    Hudba na svatbu

  1. Hudební nástroje
  2. Musica festiva di Praga
  3. Musica festiva di Praga
  4. Musica festiva di Praga
  5. Musica festiva di Praga
  6. Musica festiva di Praga
  7. Musica festiva di Praga
  8. Hudba na svatbu
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz