Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební polévku jezte děravou lžící s vaším monogramem

Jak a především proč probíhá krmení ze společného talíře? Více se dozvíte v našem článku.

2017-01-21.Líbí se mi (1).Komentářů: 0
Úvod/Články/Svatební hostina/Svatební polévku jezte děravou lžící s vaším monogramem

Jak a především proč probíhá krmení ze společného talíře?

Význam společného pojídání svatební polévky

Novomanželé mají obřad za sebou a po vzájemném „ano“ přichází na řadu oblíbená tradice – společné pojídání svatební polévky. Význam pojídání polévky sahá až do historie, kdy vzájemné novomanželské krmení svatební polévkou bylo ukázkou spolupráce, rovnosti a budoucího společného života jako celku.

Druhý význam, který je snad ještě podstatnější, je symbol onoho společného krajíce, z něhož je nutno si brát a dávat rovným dílem.

Jak probíhá krmení ze společného talíře?

Aby novomanželé ukázali, že umí pracovat jako jeden celek, tak jsou společně omotáni bílým ubrusem, který z novomanželů udělá jedno tělo, a mohou se s chutí pustit do svatební polévky.

Nevěsta krmí polévkou ženicha, ženich zase nevěstu.

Vzájemné krmení svatební polévkou bývá obtížné, protože manželskou sounáležitost zpečeťuje jedna děravá lžíce a většinou jeden velký knedlíček, který je součástí tradiční svatební knedlíčkové polévky a symbolem jednotnosti.

E-SHOP NA SVATEBNÍ LŽÍCE

Co vše je ke krmení potřeba?

1. Děravá lžíce;
2. Velký bílý bryndák;
3. Tradiční knedlíčková polévka.

Svatební lžíce s monogramem

Na svatební polévkovou lžíci si můžete nechat vyrýt monogram i s datem svatby.

Oblíbená svatební polévka

Nejčastěji na svatebních tabulích vídáme tradiční polévku s játrovými knedlíčky. Působí slavnostně a z estetického a svatebního hlediska je to dobrá volba k svatebnímu menu. Přeci jen, která polévka je tak podobná svatbě? Stejně jako je na svatbě nejdůležitější ženich a nevěsta, tak v knedlíčkové polévce jsou důležité knedlíčky.

Typy písma na svatební děravou lžíci

Historie svatebních polévek

Znakem bohaté svatby bylo podávání několika druhů polévek. Říkalo se, že trojí polévka značí velkou svatbu. Podávaly se polévky slepičí, ve které nesměly chybět nudle, hovězí a knedlíčková. Slepičí s nudlemi se podávala tak, že do jedné mísy se nakladlo maso, do druhé široké nudle, které se zalily jen trochou polévky. Hovězí svatební polévka se skládala z hovězího vývaru, který se zahušťoval suchou buchtou nebo pohankou.

Přidat komentář
© Copyright 2008 - 2017 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.