Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Inspirace pro svatbu ve Zlíně a ve Zlínském kraji

Zlínský kraj nabízí mnoho krásných míst pro váš velký den. Najdete zde místa romantická, historická a plná přírodních krás a českých tradic.

2023-01-15.Líbí se mi (2).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Inspirace pro svatbu ve Zlíně a ve Zlínském kraji

I Zlínský kraj nabízí mnoho krásných míst pro váš velký den. Najdete zde místa romantická, historická a plná přírodních krás a českých tradic.

Pro svatbu ve Zlínském kraji doporučujeme:

Zlínský kraj není pouze tvrdým krajem s počasím jak na houpačce a komunistickou minulostí. Snoubencům nabízí moderní města, historické památky a tradiční zvyky nabídnou spoustu inspirace pro vaši svatbu na Zlínsku.

Svatba ve Zlíně – městě mnoha tváří

Začneme s hlavním městem Zlínského kraje, které vás jistě přesvědčí, že už není zastaralým Gottwaldovem. Město je dnes kulturním a univerzitním městem. Nejdete zde dobré restaurace, divadla, dokonce i mrakodrap. Vaše svatba ve Zlíně se může uskutečnit na hradě v Malenkovicích či v kostele sv. Jakuba a Filipa. Netradiční svatbu můžete mít v ZOO Lešné, kde je stejnojmenný zámek.

Romantická svatba na zámku v Kroměříži

Pokud chcete romantický obřad, vsaďte na svatbu na některém ze zámků. Nejznámější je určitě ten v Kroměříži, který je dokonce zapsán na seznamu UNESCO, proto si včas rezervujte termín. Procházet se můžete v zámeckých zahradách, jako ve filmu Amadeus či Peklo s princeznou. Pokud bude plno, zkuste pro svůj svatební obřad zámek v Holešově, malý zámek Napajedla nebo navštivte zámek ve Valašském Meziříčí.

Svatba na podzim je plná krásných barev od žluté, přes zlatou, červenou až po hnědou

Foto: Archiv Svět svateb

Svatba v srdci Kroměříže – Hotel Octárna

Hotel Octárna je jedinečné místo v luxusním a originálním stylu v krásném prostředí Kroměříže. Pro romantický svatební obřad si můžete vybrat  Kapli sv. Kříže nebo na krásnou hotelovou zahradu. Velkou výhodou je to, že kaple sv. Kříže je součástí hotelu Octárna.

Podrobné informace o svatbě v Hotelu Octárna

Pro vaši svatební hostinu v hotelu Octárna můžete využít hned několik krásných míst. Větší svatební hostina se může uspořádat v sále Maxe Švabinského a naopak menší, komornější v salonku restaurantu nebo ve Zlatém salonku. Tým Hotelu Octárna se vám postará o květinovou výzdobou, slavnostně připraví stoly, zajistí živou či reprodukovanou hudbu a cokoliv dalšího si budete přát.

Foto: Hotel Octárna

Jak zabavit svatebčany? Sportem i odpočinkem

Přejete si svatbu na Zlínsku ale nevíte jak zabavit svatební hosty? Co třeba navštívit hokejový zápas ve Vsetíně? Je nám jasné, že všechny nevěsty zrovna nefandí lednímu hokeji, pro ně máme připravenou jinou variantu. Dámy se mohou chopit příležitosti a svatebčany poslat na prohlídku ZOO Lešná, posadit na kolo či poslat na výlet. Společně si můžete odpočinout ve wellness v lázeňském městě – Luhačovicích.

Vílou na svatbě v Beskydech

Pokud chcete vychutnávat krásu Beskyd i na svatbě, doporučujeme letní či zimní svatbu. Beskydy jsou dokonce chráněné, najdete zde CHKO Bílé Karpaty, která sahá až na Slovensko.

“Beskydy a hory celkově, budou na vašich svatebních fotografiích vypadat nádherně.”

Nejvyšší vrchol Beskyd je Lysá hora, milovníci přírody jistě ocení nádherný pohled do krajiny. Nevěstám doporučujeme vzít si přes šaty pelerínu či kabátek.

Tradiční svatba v kroji s kyselicou

Rožnov pod Radhoštěm či Valašské Klobouky jsou známé svými festivaly tradičních řemesel či hudby. Vezměte si z nich inspiraci a do vaší svatby ve zlínském kraji zařaďte tradiční prvky. Nemusíte mít tradiční fěrtoch s kordulkou. Nevěsta může do šatníku zařadit modré stuhy a krajkové výšivky. Ženich může obléknout vyšívanou košili s vestičkou. Na svatební tabuli nesmí chybět kyselica či frgály, pro slavnostní přípitek využijte domácí slivovici.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz