Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba a svatební místa v Praze

Praha nabízí mnoho romantických míst pro uspořádání svatebního obřadu v klidném a historickém prostředí. Inspirujte se naším článkem.

2023-03-11.Líbí se mi (11).Komentářů: 0

Praha nabízí mnoho romantických míst pro uspořádání svatebního obřadu v klidném a historickém prostředí.

V Praze nalezneme mnoho romantických míst pro prožití celého svatebního dne, nebo jen uspořádání svatebního obřadu. Je zde mnoho variant, kde prožijeme krásné okamžiky, které se nám vryjí do paměti na celý život.

Svatební obřad v přírodě lze zažít i v Praze

Svatební den je možné prožít v romantické a intimní zahradě v samém srdci Prahy, na svahu vrchu Petřína, ve Vrtbovské zahradě. Pro svatební den jako v pohádce vám bude k dispozici také obora Hvězda se svým Letohrádkem Hvězda na Bílé Hoře. Obora je oázou klidu a pohody, je to místo jako stvořené pro vyslovení osudového „ano“. 

Svatba v Praze, pohled na Vltavu, Karlův most a Pražský hrad

Foto: Archiv Svět svateb

Tradiční svatební místa v Praze

Mezi tradiční místa pro svatební obřad neodmyslitelně patří Staroměstská radnice, Trojský zámeček i Pavilon Grébovka s přilehlou vinicí. Svůj svatební slib můžete složit i na Karlově mostě nebo na hladině Vltavy. Svatební fotografie a celou atmosféru, budou dokreslovat historické památky Prahy.

Svatba v Praze, pohled na Karlův most

Foto: Archiv Svět svateb

Svatba v nejkrásnějších pražských parcích

Svatba v nejkrásnějších pražských parcích

2018-03-31.Svatební místa

Netradiční svatební obřad

Pokud toužíte po svatbě v Praze, ale nechcete podlehnout tradičním místům a přejete si něco originálního, pak možná bude tím pravým zážitkem svatba v horkovzdušném balónu nad Prahou. Na zemi naleznete např. Starou čistírnu odpadních vod v Bubenči, po svatebním obřadu pro vás bude připravena romantická prohlídka podzemních prostor osvětlených září svíček.

DOPORUČUJEME: Konferenční centrum GreenPoint

Stále hledáte svatební místo, kde prožijete skutečně nezapomenutelnou svatbu v Praze uprostřed zeleně? Konferenční centrum GreenPoint je tím ideálním místem. Oslavte váš velký den v moderních prostorách a na přilehlé terase či zahradě s dětským hřištěm.

Zjistit více o svatbě v GreenPointu na Praze 10

Ať už plánujete velkolepou oslavu se vší pompou nebo jenom drobnou svatbu, připraví vše podle vašich přání až do nejmenšího detailu. Samozřejmostí je profesionální catering podle vašich představ, parkování, možnost grilování a využití ohniště a mnoho dalšího.

Foto: GreenPoint

DOPORUČUJEME: Zámecký areál Ctěnice

Opravdu výjimečný areál zámku Ctěnice na okraji Prahy je jako stvořený pro romantické svatby. Ano si můžete říci v krásném zámeckém parku nebo v obřadní síni v zámeckém areálu Ctěnice.

Svatební obřad je ale nejpůsobivější v altánku pod širým nebem. Svatební hostinu můžete uspořádat v objektu Kočárovny s využitím cateringových služeb Zámecké restaurace nebo i vašeho vlastního cateringu.

Zjistit více o svatbě v zámeckém areálu Ctěnice na Praze 9

V zámeckém areálu Ctěnice je možné uskutečnit jakékoli vaše svatební přání. Koordinátorka paní Libuše Steinerová vám připraví kompletní svatební servis ve vašem stylu a vy si budete moci svojí svatbu užít na 100%. Stačí jen zavolat, přijít a vše společně domluvit. Vaše svatba snů se promění ve skutečnost.

Foto: Zámecký areál Ctěnice

DOPORUČUJEME: Areál Hlubočepského zámečku na Praze 5

Jedinečné prostory pro konání vašeho svatebního dne pouze 15 minut od Karlova mostu. Skvělá poloha Hlubočepského zámečku poblíž romantických břehů Vltavy vybízí k tomu připlout lodí nebo přijet oblíbenou historickou tramvají.

Zjistit více o svatbě na Hlubočepském zámečku na Praze 5

Své ANO si můžete říci na několika krásných místech situovaných ve vnitřních i venkovních prostorech. K dispozici máte několik obřadních míst a můžete si splnit sny o svatbě v zámeckém stylu a zároveň i přírodním v krásné zahradě. První novomanželský polibek zažijete pod nazdobenou slavobránou či u zámecké kašny.

Foto: Hlubočepský zámeček

DOPORUČUJEME: Rodinný Hotel Baroko

Areál hotelu Baroko nabízí nepřeberné možnosti pro pořádání svateb. Pro obřad je možné zvolit krásnou zahradu či romantický dvůr selské usedlosti. K svatební hostině můžete zasednout v oddělené zimní zahradě, nebo v salónku, který je v původním sklepení. Pro větší společnost je možné romanticky proměnit vnitřní prostor restaurace.

Prohlédněte si kompletní svatební nabídku Hotelu Baroko

Foto: Hotel Baroko

DOPORUČUJEME: Moderní hotel s příjemnou atmosférou – Hotel Troja

Hledáte moderní a útulné místo s romantickým výhledem na starou Prahu? Právě jste ho našli. Moderní Hotel Troja je perfektním místem pro uspořádání svatebního dne na jednom místě.

Svatbu můžete mít v salonku Panorama s krásným výhledem na Prahu, v zimní zahradě s výhledem do zeleně nebo v prostorách stylové restaurace.

Zjistit více o svatbě v hotelu Troja na Praze 8

Profesionální tým hotelu se postará o každé vaše přání. Zajistí svatební výzdobu, navrhne vám svatební menu, dále zajistí svatební dort, kapelu, fotografa ale i dopravu a ubytování pro vás a vaše svatební hosty.

Foto: Hotel Troja

DOPORUČUJEME: Svatba prod širým nebem s výhledem na Pražský Hrad – Restaurant Nebozízek

Restaurant a hotel Nebozízek naleznete na romantickém Petříně. Je to dokonalé místo pro uspořádání celého svatebního dne na jednom místě. V teplých měsících budete mít svatební obřad na terase s výhledem na Pražský hrad a Starou Prahu, v zimních měsících třeba v zimní zahradě.

Zjistit více o svatbě v restaurantu Nebozízek na Praze 1

Restaurant Nebozízek má svojí svatební agenturu, která se vám o všechno postará a pomůže vám s čímkoliv ohledně přípravy svatby. Sestaví svatební menu, zajistí hudbu, zábavu nejen pro děti, květinovou výzdobu a mnoho dalšího.

K Restaurantu a hotelu Nebozízek patří i dvě svatební apartmá, ve kterých na vás čekají postele s nebesy. Svatební den na Nebozízku se pro vás stane nezapomenutelným zážitkem.

Foto: Restaurant Nebozízek

Doporučujeme: Svatba ve Svatováclavské vinici a Richterově vile

Villa Richter nabízí hned několik možností uspořádání svatební hostiny. Máte-li zájem o komornější svatbu, pak je vhodný jeden z privátní salonků.

Pokud plánujete rozsáhlejší svatbu pro více jak 100 hostů, rezervujte si prostory celé Villy Richter, či exkluzivně uzavřít celý areál včetně Svatováclavské vinice, což vám zajistí absolutně nerušený průběh celéhosvatebního dne.

Ze všech prostor, ať už jednoho ze salonků, či terasy Piano Terra je jedinečný výhled na pražské panorama.

Více o svatbě ve Ville Richter

Foto: Villa Richter

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz