Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Olomouci a v Olomouckém kraji

V Olomouci a okolí najdete mnoho romantických a historických svatebních míst. Inspirujte se naším článkem.

2019-06-19.Líbí se mi (10).Komentářů: 0

Svatební Olomouc má pro vás mnoho překvapení.

Hanácká metropole nabízí spoustu krás. V historickém centru Olomouce najdete spoustu romantických zákoutí. Kromě známého orloje a sloupu Nejsvětější trojice je zde nespočet vodních kašen. Je to zajímavý tip pro svatební fotografie. U těch historických můžete být za princeznu z pohádky. U moderní kašny se můžete vyfotit u soch delfínů a želv jako mořská víla.

Pro svatbu v okolí Olomouce doporučujeme:

Civilní i církevní sňatek v Olomouci

Vzít se můžete na radnici s orlojem. Podívejte se na matriční úřad města Olomouce. Plánujete civilní sňatek? V Olomouci i okolí naleznete mnoho kostelů. Své štěstí můžete zpečetit v Olomoucké dominantě, Katedrále svatého Václava. Klidné prostředí nabízí i kostel svatého Michala a svaté Kateřiny.

“Olomoucký kraj nabízí mnoho krásných míst pro váš vysněný svatební obřad.”

Chcete svatbu v těsné blízkosti ZOO?

Jestliže milujete zvířata všeho druhu, vystoupejte na Svatý Kopeček nedaleko Olomouce, kde najdete olomouckou ZOO. Svatební hostinu můžete uspořádat v restauraci Archa, která se ZOO sousedí. Zeptejte se zde i na svatební obřad. Příležitosti pro nafocení krásných svatebních fotografií budete mít v přilehlé olomoucké ZOO. Focení je lepší se ZOO předem osobně domluvit, aby nedošlo k porušení Návštěvního řádu. Jako bod svatebního programu můžete uspořádat pro svatebčany komentovanou prohlídku ve zdejší proslulé ZOO, projet se safarivláčkem nebo vystoupat na vyhlídkovou věž.

Svatba

Foto: Archiv Svět svateb

Svatební den ve Wellness hotelu Hluboký dvůr***

Hledáte romantické místo obklopené nádhernou přírodou pro uspořádání svého svatebního dne? Pak právě pro Vás bude skvělou volbou Hotel Hluboký dvůr, který se nachází v nádherném údolí řeky Bystřice pod kopci Oderských vrchů a Nízkého Jeseníku.

Přejít na fotografie a videa na webu hlubokydvur.cz

Profesionální tým hotelu se Vám postará o kompletní svatební servis. Zajistí pro Vás svatební obřad s výzdobou, svatební hostinu až pro 120 osob, fotografování v kočáře taženém koňmi i zábavu pro nejmenší svatební hosty.

Foto: Hotel Hluboký dvůr

Svatba na hradě Šternberk

Máte rádi historickou architekturu? Nedaleko Olomouce naleznete středověký hrad Šternberk. Svatební obřad se může konat v rytířském sále, kapli či na nádvoří. Navíc z hradeb Šternberka je krásný výhled na pohádkové panorama Olomouckého kraje. Víte, že v historických prostorách musíte mít svolení na házení rýže, okvětních plátků a konfetů?

“Zeptejte se kastelána, jestli můžete využít svatební bublifuk!”

Vyzkoušejte olomoucké tvarůžky

A čím nejlépe pohostit svatebčany? Na svatební hostině nesmí chybět olomoucké tvarůžky. Nebojte se zápachu, zrající sýr lze upravit na mnoho způsobů. S jablíčky, s krkovičkou nebo se žampiony. Záleží na vaší chuti. Pokud tvarůžky nechcete na svatební tabuli, můžete je zvolit jako chuťovku k pivu.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz