Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Romantická svatba v historické Praze

Sníte o romantické svatbě s dotekem historie? Prožijte svoji romantickou svatbu v historické Praze!

2020-02-19.Líbí se mi (3).Komentářů: 0

Nechte se zlákat kouzlem, které vám stověžatá Praha nabízí. Nachází se zde nespočet krásných a elegantních míst, která jsou jako stvořená právě pro onen naprosto jedinečný okamžik, kdy si řeknete své „Ano“.

Svatba v Praze? Pro jednoho tragédie, pro druhého pohádka

Praha není jenom starobylým městem plným historie a nostalgie, ale je to rovněž místo plné života, které splňuje vysoké standardy moderního města.

Svatba v Praze, pohled na Karlův most

Foto: Archiv Svět svateb

Jedinečné místo pro svatební obřad v Praze

Váš svatební obřad může probíhat pod širým nebem v parku či zámecké zahradě. Své „ano“ si můžete říct i v jednom z paláců, v klášteře či kostele, kudy historie kráčela po celá staletí.

Vedle tradičních svateb v Praze na radnici se právě taková místa těší stále větší oblibě. Prožijte svůj svatební den na místě, kde je plno zeleně a klidu, kde se čas jakoby zastavil, a to přitom v centru metropole.

Pokud se nebojíte výšek a toužíte po jedinečném svatebním místě, kde byste na město hleděli z ptačí perspektivy, můžete svoji romantickou svatbu prožít na jedné z městských věží.

Pro romantickou svatbu v Praze doporučujeme

Církevní obřad v chrámu Sv. Mikuláše

Svátost manželství je konána v chrámu sv. Mikuláše jako právoplatný obřad, pokud je jeden ze snoubenců pokřtěn. V opačném případě se může nechat pokřít, aby se mohl obřad uskutečnit. Následně probíhá předsvatební příprava.

Pokud ani jeden ze snoubenců není a nechce být pokřtěn, je možné tzv. manželské požehnání. V tomto případě již proběhl civilní obřad a v chrámu proběhne obřad požehnání, který je velice podobný církevnímu svatebnímu obřadu.

Chrám sv. Mikuláše (Fotografie: svmikulas.cz)

“Pohádkovou svatbu v Praze můžete prožít přesně podle svých představ, ať jste romantické či dobrodružné povahy.”

DOPORUČUJEME: Svatba na lodi s výhledy na pražské památky

Svatební obřad můžete mít hned na několika úžasných místech. Račte si vybrat. Svatební obřad pod Karlovým mostem uprostřed historického centra Prahy nebo na řece Vltavě odkud je nejlepší výhled na Pražský hrad nebo pod Vyšehradem, na Slapech či na Mělníku.

Více o svatbě plné romantických míst na řece Vltavě

Foto: Prague Boats

Svatební obřad na lodi a následná plavba s okouzlujícími výhledy na historické pražské památky může být tím nejkrásnějším zážitkem, na který vy a vaši svatební hosté budete vzpomínat celý život.

DOPORUČUJEME: Svatba ve Svatováclavské vinici a Richterově vile

Svatby uprostřed starobylého vinohradu na Pražském hradě mají neopakovatelné kouzlo v každém ročním období. Dechberoucí výhledy na malostranské střechy a věže přes keře révy vinné jsou pokaždé jiné, ale vždy úchvatné.

Areál Svatováclavské vinice a Richterovy vily lze pronajmout exkluzivně jen pro váš svatební den, který pak můžete prožít v absolutním soukromí, nikým nerušeni, ačkoli sami budete v samém srdci velkoměsta. Unikátní poloha areálu přitom zaručuje, že všichni hosté budou mít jedinečný výhled na celé pražské panorama.

Villa Richter nabízí hned několik možností uspořádání svatební hostiny. Máte-li zájem o komornější svatbu, pak je vhodný jeden z privátní salonků.

Pokud plánujete rozsáhlejší svatbu pro více jak 100 hostů, rezervujte si prostory celé Villy Richter, či exkluzivně uzavřít celý areál včetně Svatováclavské vinice, což vám zajistí absolutně nerušený průběh celéhosvatebního dne.

Foto: Villa Richter

Více o svatbě ve Svatováclavské vinici a Ville Richter
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz