Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jaké zvolit šaty pro maminku na svatbu?

Maminky chtějí na svatbě svých dětí zářit. Doporučujeme proto věnovat náležitou pozornost výběru jejich šatů.

2022-06-20.Líbí se mi (108).Komentářů: 0

Maminky chtějí na svatbě svých dětí zářit, proto doporučujeme věnovat náležitou pozornost výběru jejich šatů. Svatba dětí je velká událost pro maminku nevěsty i ženicha.

Maminky chtějí na svatbě svých dětí zářit. To je jasná věc! 🙂

Vybrat šaty pro maminku na svatbu není jednoduchou záležitostí. Výběr střihu a barev musí být především lichotivý k postavě a přiměřený věku.

Doporučujeme

Jakou zvolit barvu šatů pro maminku nevěsty a ženicha?

Barva je zpravidla tím prvním, co budí pozornost. Volte ji proto podle toho, co mamince sluší. Nezapomeňte sladit barvu šatů maminky se svatební barvou – tedy s barvou, do které chcete ladit celou svoji svatbu. Například plánujete-li svatbu v červených tónech, zvolte pro maminčiny šaty vínový či bronzový odstín.

DŮLEŽITÉ

„Nezapomeňte sladit barvu šatů maminky se svatebními barvami – tedy s barvami, ve kterých bude vaše svatba.“

Šaty pro maminku v chanelovské barvě určitě ne!

Pokud je vaše maminka milovnice „chanelovských“ barev, totiž černé a bílé, tak ji taktně naznačte, že černé nebo bílé šaty nejsou na svatbu tím pravým. V bílém by měla být ve svůj svatební den pouze nevěsta! A žádná z rób svatebčanů by neměla předčit šaty nevěsty, to je základní nepsané pravidlo.


V bílém je v den svatby pouze nevěsta!


Materiál společenských šatů pro maminky by měl být především příjemný a pokud možno nemačkavý, jelikož v nich maminky stráví celý slavnostní den. S tím vám jistě rádi poradí přímo v salónu nebo krejčovství.

Hledáte těhotenské svatební šaty?

Připravili jsme pro vás několik rad k výběru těhotenských svatebních šatů.

Nevěsta bříško

Šaty si maminka může nechat ušít, příp. se dají vypůjčit

Maminky většinou vědí, co jim sluší, ale velmi rády si nechají poradit odborníkem. Nevěstě tedy radíme zajít s maminkou přímo do salónu, kde mamince ušijí šaty na míru nebo půjčí dokonale padnoucí šaty.

„Svatební oblečení pro maminky by nemělo podléhat momentální módě, trendům ani zvolenému stylu svatby.“

Šaty, ušité na míru a podle svých představ, maminka jistě využije i na jiné společenské události. Půjčovna společenských šatů je také dobrou variantou. Některé půjčovny společenských šatů mají velký výběr, kde společně vyberete ty pravé maminkovské šaty.

Doporučujeme: Šaty pro maminky ze Studia Agnes

Chci vidět všechny šaty ze Studia Agnes

DOPORUČUJEME: SLEVOVÝ POUKAZ OD STUDIA AGNES

(na jakékoli šaty pro maminku nevěsty)

Slevový poukaz na šaty pro maminku nevěsty od Studia Agnes ve výši 10%

Stáhnout poukaz na šaty pro maminku nevěsty

Dobrá rada: Maminky, zvolte šaty s přihlédnutím na jejich další využití

Svatební maminky by měly spíše přihlížet k praktičnosti dalšího využití toho, co si na svatbu nechají ušít a také k tomu, aby jejich zvolený model co nejlépe skryl všechny nedostatky a maximálně zvýraznil všechny jejich přednosti.

A co společenské šaty pro maminku ženicha?

Máme pro vás skvělý tip: vezměte na společný nákup do módních salónů maminku i budoucí tchýni. Je to skvělá příležitost k tomu, aby si vaše maminky více porozuměly, anebo se příjemně seznámily, pokud se ještě neznají.

DŮLEŽITÉ

“Nezapomeňte ani na šaty pro maminku ženicha. Budoucí tchýně ocení vaši pomoc při výběru.”

Tipy na závěr ohledně šatů pro maminky na svatbu

Svatba je formální událost, proto vždy volte šaty společenské. Délka šatů by měla zasahovat minimálně těsně nad kolena, kratší šaty by mohly působit až vulgárním dojmem.

Chcete-li opticky prodloužit postavu, je lepší zvolit vyšší boty než kratší sukni. Odhalená ramena nejsou příliš vhodná například u svatby v kostele. Maminky se ale nemusejí vzdát možnosti vzít si šaty na ramínka. Velmi slušivé je takové šaty doplnit například o bolerko, šál či sako. Šaty tím dostanou šmrnc navíc.

“Šaty doplněné sakem dostanou šmrnc.”

Oblíbenou volbou maminek jsou též sukňové kostýmky. Jsou pohodlné a velice elegantní. Pro starší maminky jsou velice lichotivé.

NEVĚSTY POZOR: SLEVOVÝ POUKAZ OD STUDIA AGNES

(sleva platí na svatební šaty pro nevěstu)

Slevový poukaz na svatební šaty pro nevěstu od Studia Agnes ve výši 5%

Stáhnout poukaz na svatební šaty pro nevěstu

Zajímají vás svatební trendy?

Podívejte se na náš článek. Součástí článku je i 12 trendů pro svatební šaty. Např. mašle, odhalená ramena, výstřihy, rozparky a další.

Svatební pár ve stylovém oblečení u dřevěného povozu
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz