Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Romantická svatební města

Toužíte po romantické svatbě? Inspirujte se městy jako stvořenými pro oslavu lásky a svatební radovánky.

2018-10-13.Líbí se mi (2).Komentářů: 0

Toužíte po romantické svatbě? Inspirujte se městy jako stvořenými pro oslavu lásky a svatební radovánky.

Telč, Kutná Hora, Český Krumlov, Praha a Kroměříž

Přinášíme vám 5 tipů na města, která doslova překypují romantikou a kde se vás historie dotkne téměř na každém kroku.Ona romantická svatební města, o kterých bude řeč jsou Telč, Kutná Hora, Český Krumlov, Praha a Kroměříž.

Doporučujeme

Svatba v Telči – renesanční perle mezi městy

Telč je malebné město na Vysočině, jehož klidné historické centrum se za celá staletí změnilo jen velmi málo. Tato renesanční perla vám poskytne zcela jedinečnou kulisu pro váš slavnostní den. Zde se vám přání cítit se jako princezna jisto jistě splní. Romantičnost Telče navíc zcela úchvatně dokreslují rybníky, které ji obklopují.

Zámek Telč

Svatební obřad na zámku může být uskutečněn v obřadní síni v prostorách bývalé Zbrojnice či v pohádkové zámecké zahradě u borovice Vejmutovky. Pokud však počasí nedovolí, tak venkovní obřad bude automaticky přesunut do zámeckých místností.

Zámek Telč

Zámek Telč (Fotografie: telc.eu)

Svatba v Kutné Hoře

Šarmantní město Kutná Hora se nachází ve Středočeském kraji, pouhých 70 km od Prahy. Jeho jedinečný půvab zajistil, že je zapsáno v kulturním dědictví UNESCO.

Chrám Sv. Barbory

Romantická svatba v neobyčejném místě – Chrámu Sv. Barbory. Tento pozdně gotický skvost je považován za jeden z nejoriginálnějších v Evropě. Jeho majestátnost a krása vám doslova vezmou dech. Svatební obřad můžete mít přímo v chrámu, anebo v kapli Božího Těla, která je v jeho těsném sousedství.

Chrám Svaté Barbory

Chrám Svaté Barbory (Fotografie: vikimedia.org)

Svatební den v galerii

GASK (Galerie středočeského kraje) je ideálním svatebním místem. Na první pohled zaujme svou krásnou historickou budovou, která poskytne naprostý klid a soukromí. Romantický svatební obřad se může uskutečnit například v unikátních prostorech bývalé lékárny či bývalém refektáři. V refektáři je však možné uspořádat i nezapomenutelnou svatební hostinu. Pro obřad pod širým nebem je jako stvořená okouzlující zahrada.

Romantická svatba v Českém Krumlově

Český Krumlov je jedno z nejkrásnějších měst ležící na zvlněných březích řeky Vltavy v Jižních Čechách. Město jako z pohádky, ve kterém se to nejlepší z historie snoubí s moderním pohodlím. Můžete zde zažít spoustu nevšedních zážitků plných něhy. Český Krumlov je jako stvořený pro svatební veselí.

Zámecká jízdárna

Zámecká jízdárna (Fotografie: ckrumlov.info)

Česko-krumlovský zámek

Je libo svatba v zámecké zahradě či v interiéru zámku? Na výběr máte samozřejmě obojí. Jedinečné svatební obřady na terasách zámecké zahrady, kde si své „ano“ můžete říci u kaskádové Neptunovy fontány, kterou obklopuje přenádherná zahrada ve francouzském stylu. Toužíte-li po svatebním obřadu přímo v zámku, můžete využít oslňující Zrcadlový sál. A velkolepou svatební hostinu uspořádat v Zámecké jízdárně.

Doporučujeme: Svatba pod jednou střechou v Hotelu Zlatý anděl

Samotný Český Krumlov je pro svou romantickou atmosféru pro svatbu jako stvořený a Hotel Zlatý anděl tuto harmonii sympaticky dotváří. Svatební hostina, ve stylové restauraci s výhledem na náměstí a zámeckou věž, pro vás bude nezapomenutelná. Svatební menu s vámi sestaví kuchaři s mezinárodními zkušenostmi a je jen na vás, jakou formou bude hostina či večerní raut probíhat.

Přejít na stránky Hotelu Zlatý anděl

Foto: Hotel Zlatý anděl

Kompletní zajištění svatby v Hotelu Zlatý anděl

Hotel Zlatý anděl nabízí ubytování pro vaše hosty a speciální pokoj pro novomanžele. Zajistí vám i svatbu na klíč, domluví služby fotografa či kameramana, hudbu, svatební dopravu a další.

Svatební hostinu formou banketu, rautu či garden párty s grilováním pro vás připraví zkušení mistři kuchaři. A hoteloví cukráři doplní sladký bar, připraví výslužky i svatební dort.

“Tato romantická a dech-beroucí města jsou právem zapsána na prestižní listinu kulturního dědictví UNESCO. ”

Doporučujeme: Romantika v Českém Krumlově – Hotel Růže

Nejstarší a nejlépe dochovaná stavba v Českém Krumlově Hotel Růže je skvělou volbou pro nezapomenutelnou svatbu v jižních Čechách. Perla Českého Krumlova, Hotel Růže, se nachází v bývalé jezuitské koleji ze 16. století a nabízí unikátní prostory s okouzlující atmosférou pro Vaši svatební hostinu i obřad.

Svatba na unikátním místě v Českém Krumlově

Foto: Hotel Růže

Kompletní svatební servis v Hotelu Růže

Slavnostní aranžmá pro svatební obřad i hostinu vám rádi připraví na velké letní terase s překrásným výhledem na meandrující řeku Vltavu či v nádherném renesančním interiéru Jezuitského sálu. Pro váš perfektní svatební den vám personál Hotelu Růže zajistí kompletní svatební servis včetně ubytování v luxusních a nádherně vybavených pokojích hotelu či relaxačních služeb hotelového wellness centra.

Svatba v Praze

Praha

Foto: Archiv Svět svateb

Romantická duše zde doslova zaplesá radostí. Stověžatá Praha má nespočet romantický míst, která jsou jako stvořená pro kouzelný svatební obřad. Paláce, palácové zahrady či viniční altány na prosluněných pražských vršcích. Více o svatbě v Praze se dozvíte v článku Romantická svatba v historické Praze.

Svatba v Kroměříži – v Hanáckých Athénách

Kroměříž je dominantou Moravy a na každém vašem kroku na vás dýchne historie. Centrum města a velké zahrady jsou zapsány do dědictví Unesco. Sňatek lze uzavřít v jednom ze sálů zámku Kroměříž a ke svatebním fotografiím následně využít jednu z velkých historických zahrad – Podzámeckou a nově restaurovanou Květnou zahradu s Foucaultovým kyvadlem ve zdejší Rotundě.

Foto: Kromeriz.eu

Kroměříž
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz