Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Zásnuby, aneb jak správně požádat o ruku

Každá dívka touží zažít romantické požádání o ruku. Pokud ji miluješ, jdi do toho!

Úvod/Přípravy/Zásnuby, aneb jak správně požádat o ruku

Jste muž a jste ze zásnub nervózní?

K zásnubám patří romantická hudba, večeře při svíčkách, květina a zásnubní prsten s briliantem. Je to klasický a osvědčený způsob, jak svoji milou požádat o ruku. Pokud jste nervózní, nevymýšlejte nic jiného.

Vyberte nádherný zlatý zásnubní prsten s briliantem (briliant = broušený diamant), kupte velikou kytici krásných rudých růží a zarezervujte 2 místa v příjemné, solidní restauraci, kde budete mít naprosté soukromí. To je vše. Je to celkem jednoduché, že?

Jak tedy na to? Není to nic složitého. 4 kroky zpravidla postačí. 🙂

Nekomplikujte si zásnuby, aneb 4 kroky postačí

  1. Vyberte zlatý zásnubní prsten s diamantem,
  2. kupte velkou kytici krásných rudých růží,
  3. připravte několik zamilovaných písní,
  4. zarezervujte 2 místa v luxusní restauraci (večeře při svíčkách).

V tomto článku najdete

  • Zásnuby a tradice
  • Zásnubní prsteny
  • Zásnubní dary
Žádost po ruku

Tipy jak a kde zásnubní prsten navléknout

Dáme vám pár tipů, jak zásnubní prstýnek snoubence vkusně navléknout. Inspiraci najdete v našem článku Žádost o ruku.

Zobrazit nejoblíbenější zlaté zásnubní prsteny s diamantem

Zásnuby a tradice, aneb jak to nezvorat

Jak všichni pánové tuší, snoubenka dostává od snoubence zásnubní prstýnek. Nejlépe zlatý a určitě s diamantem. Alespoň maličkým. Malý diamantík stačí. Zásnubní prstýnek s malým diamantem koupíte za 3 až 5 tisíc korun.

Pánové, na zásnubním prstenu nešetřete!

Pokud vaší vyvolenou šíleně milujete a můžete si to dovolit, nešetřete na ní. Kupte jí luxusní zásnubní prsten, který je jí hoden a rozhodně v tomto bodě v peněžence „udělejte průvan“. Investice 15 a více tisíc Kč se vám určitě vyplatí. Navíc zlato časem získává na hodnotě, takže se jedná i o tzv. „chytrou“ investici.

Zásnuby, aneb žádost o ruku krásné brunetky

I snoubenec by měl dostat snubní dar

Pozor, i snoubenec by měl dostat dar, který bude nosit taktéž stále při sobě (šperk či hodinky). Dary mohou mít vyryté jméno či datum zasnoubení. Nejprve by měla být o zásnubách informována rodina snoubenky, nejlépe při společné večeři.

Snoubenec daruje kytici i mamince (budoucí tchýni)

Pánové, krásnou kytici je důležité darovat i mamince vaší vyvolené. Proto nezapomeňte, až půjdete žádat o ruku rodiče snoubenky se stavit v květinářství nebo kytičku předem objednat online. Malá kytice postačí. Je vhodný i malý dárek, třeba lahvinka. 🙂 Neměla by být stejně romantická jako kytice pro snoubenku.

Koupit kytici pro maminku s dárkem

Jak dlouho po zasnoubení bude svatba?

Zasnoubení by mělo trvat minimálně 6 měsíců a maximálně jeden rok. Potom přichází na řadu svatba. Správně!  Nicméně se řiďte především vlastním srdcem a na nějaké „babské pověry“ nedejte.

Zásnubní dary – podívejte se na tradice a tipy!

Zásnubní dary

Jak darovat zásnubní prsten?

  • Klasickým, ale stále oblíbeným gestem, je darovat zásnubní prsten při romantické večeři. POZOR, pokud však běžně na večeře nechodíte, může být takové pozvání až příliš průhledné.
  • Jestliže postrádáte nápady na netradiční požádání o ruku, hledejte inspiraci v oblíbených romantických filmech přítelkyně. Nic by se však nemělo přehánět a vždy myslete i na důsledky svého jednání – kupříkladu vložit prsten do nějakého pokrmu by mohlo dopadnout úplně jinak, než jste čekal.
  • Zásnubní prsten lze vložit třeba do skleničky s vínem a pak už zbývá jen čekat, až si ho partnerka všimne.
  • Někteří muži se namísto řečnění uchýlí raději k napsání dopisu s originálně zabaleným prstenem a návodem jak a kdy balíček smí otevřít. Partnerku můžete v dopise provést trasou přes hračkářství, květinářství a vinotéku, kde jí v každém obchodě na její jméno necháte vyzvednout pro ni speciálně zabalený dáreček (plyšák, růže, víno či šampaňské). Na konci trasy si bude moci balíček s prstenem otevřít a vy ji přitom můžete pozorovat a nečekaně ji překvapit.
  • Své partnerce můžete navléct zásnubní prsten v noci ve spánku.
Zobrazit tipy na nejoblíbenější zásnubní prsteny

Romantické květiny podtrhnou krásný okamžik

Pokud se jedná o zásnuby, většina mužů se snaží pro svou vyvolenou vybrat romantické místo, zvolit vhodná slova a samozřejmě vybrat krásný prsten. Přitom květiny podtrhnou celý okamžik a dotvoří romantickou atmosféru.

Krátký okamžik musí muž udělat nezapomenutelným. V současné době jsou trendem netradiční místa. Na rozhledně, na výletě i při sledování západu slunce z horkovzdušného balónu. I tam musí muž nenápadně dopravit vše potřebné, včetně velké krásné kytice.

Zasnoubená krásná dívka s kyticí červených růží
Koupit kytici růží k zásnubám (30 variant na výběr)
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz