Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jaké vybrat oblečení pro svatebčany?

Svatební oblek pro ženicha, šaty pro svědkyně, družičky, maminky a ostatní svatebčany. Inspirujte se naším článkem.

2022-04-02.Líbí se mi (6).Komentářů: 0

Svatební oblek pro ženicha, šaty pro svědkyně, družičky, maminky a ostatní svatebčany.

Společenské šaty pro svatebčany

Není snadné vybrat oblečení vhodné pro slavnostní příležitost, jakou je svatba. Pečlivě vybírejte oblek pro ženicha, šaty pro svědkyně, družičky či maminky.

V článku naleznete tipy na:

  • šaty pro svědkyně,
  • šaty pro družičky,
  • šaty pro maminky novomanželů,
  • svatební oblek pro ženicha a další.

Tipy na společenské šaty pro pány a dámy

Šaty pro svědkyně

Šaty svědkyně by neměly odpoutávat pozornost od nevěsty. Měly by být spíše formálnější, ale především by měly ladit k celkovému stylu svatby a k barvám.

POZOR!

Na svatbě by měla mít bílé šaty pouze a jenom nevěsta.

Šaty pro družičky

Družičky mohou být jak vaše single kamarádky nebo malá děvčátka – většinou dcerky kamarádů a příbuzných. Ať už jedny nebo druhé, měly by k sobě ladit. Dle tradic měly družičky odhánět zlé duchy od nevěsty, a proto měly mít podobné šaty jako samotná nevěsta.

Svatební barvy

Foto: Archiv Svět svateb

Vaše kamarádky družičky by vám měly být oporou a pomocnicemi. Šaty by měly mít stejného nebo podobného stylu či stejné barvy. Samozřejmě by se barva a střih šatů měli hodit do celého stylu svatby. Nejjednodušším řešením je nechat družičkám ušít jednoduché šaty přímo na míru u šikovné švadleny.

V případě malých děvčátek se volí šatičky romantické, většinou v bílé či jiné hodně světlé barvě. Děvčátka mají většinou důležitý úkol – rozhazovat okvětní lístky, nést vlečku či foukat do bublifuků. Družičkovské šatičky pro malé slečny je nejlepší zapůjčit přímo ve svatebním salonu.

Šaty pro maminku nevěsty a ženicha

S maminkou a tchýní zajděte do půjčovny společenských šatů a vyberte s nimi šaty jednoduché a elegantní, úměrné jejich věku. Velice často se, nejen starším maminkám, doporučuje zvolit slušivý kostýmek. O šatech pro maminky se dozvíte více v našem článku: Jaké zvolit šaty pro maminku na svatbu?

Svatební oblek pro ženicha

Ve svatební den není pozornost upřena jen na nevěstu, ale i na ženicha. Ženich by měl být nevěstě tím nejlepším, promiňte mi to označení, „doplňkem“. Společně musí tvořit dokonalý pár a teď myslím, dokonalý po vizuální stránce. Nenechávejte tedy výběr svatebního obleku náhodě a věnujte mu náležitou pozornost!

Svatební oblek

Foto: Archiv Svět svateb

“ Ženichův svatební oblek by se měl jednoznačně hodit k celému stylu svatby a především k nevěstiným svatebním šatům!”

Kam pro svatební oblek? Například do Studia Agnes

Nejlepší je zajít přímo do prodejny kvalitních obleků a nechat si poradit. Vyzkoušet při tom několik kousků a zjistit, co se vám líbí, co vám sluší. Pokud vás nějaký oblek zaujme, můžete si jej rovnou koupit. Nicméně obohaceni o důležité rady si můžete dojít ke krejčové a nechat si takový oblek ušít na míru, případně si jej zapůjčit ve svatebním salonu.

Pánské obleky ze Studia Agnes

Zapůjčit nebo rovnou koupit kvalitní svatební oblek můžete ve svatebním studiu Agnes přímo na Plzeňské, Praha 5. V nabídce mají i svatební košile, vesty, kravaty, motýlky a mnoho dalšího.

Foto: Svatební studio Agnes

Oblečení pro svatebčany v barvách vaší svatby

Pokud chcete mít všechny svatebčany jako ze škatulky, určete jim jaké barvy si mají obléct nebo s nimi oblečení rovnou vyberte. Vaše svatební fotografie potom budou naprosto dokonalé!

Doporučené články

Více než 30 tipů na originální a vtipné svatební dary

2023-05-15.Svatební dary

Svatební krabičky, truhličky či boxy na peníze a přání ke svatbě

2023-06-06.Svatební dary

Dárky na rozlučku se svobodou pro ženy (nevěsty) a muže (ženichy)

2022-04-16.Svatební rady a tipy
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz