Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jak vybrat ideální snubní prsteny a jejich správnou velikost

5 důležitých aspektů při výběru snubních prstenů. Které to jsou?

2021-10-12.Líbí se mi (4).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Snubní prsteny/Jak vybrat ideální snubní prsteny a jejich správnou velikost

Nabídka snubních prstenů je opravdu velká. Řada diskuzí řeší hlavně výběr materiálu, který je samozřejmě důležitý. Ale jsou i další, neméně důležité, aspekty při výběru snubních prstenů. Které to jsou?

5 důležitých aspektů při výběru snubních prstenů

  • Materiál prstenů (zlato, platina, palladium, stříbro, chirurgická ocel)
  • Profil prstenů
  • Šířka prstenů
  • Povrch prstenů
  • Ozdobný kámen

Vybrat ideální snubní prsten je velmi důležité, protože se může stát, že jej budete nosit celý život na ruce. Alespoň vám to přejeme!

Snubní prsteny podle osobního vkusu

Snubní prsteny samozřejmě vybírejte podle svého vkusu, designově vám musí padnou do oka. Budete jej mít stále na očích! Ale jen vzhled není všechno. Například mobil také nevybíráte jen podle toho jak vypadá, ale i podle dalších parametrů. Podobně to platí u snubních prstenů. Každý zkušený šperkař vám dokáže po krátkém rozhovoru poradit, jaké snubní prsteny jsou pro vás ideální.

Vybírejte uváženě materiály snubních prstenů

Velmi důležitý je při výběru materiál. Opět rozhodnutí je na vás. Záleží také na finančních možnostech. Nicméně zlato je opravdu záruka, že vám snubní prsteny budou sloužit po celý život. V e-shopu českého výrobce Danfil Jewellery zakoupíte pár zlatých snubních prstenů již za 5 548 Kč.

Sami zvažte, jestli se vyplatí investovat do levnějších materiálů. Myslíme, že ne. Navíc se může stát, že přeprodejci v honbě za větším ziskem dodají prsten z jiného materiálu, než deklarují.

Profily snubních prstenů

I profil snubního prstenu ovlivňuje pocit z nošení prstenu. Znáte všechny profily snubních prstenů? Pro jistotu jsme pro vás připravili přehled všech základních profilů prstenů. Záleží opět na vašem vkusu. Nejčastěji volí snoubenci profil, který je na obrázku druhý zleva, tedy půlkulatý profil.

Profily snubních prstenů

Šířka snubních prstenů – vyzkoušejte si sami

Všeobecně u šířky snubního prstenu platí, že záleží především na velikosti vašich prstů. Pro štíhle jemné prsty jsou vhodné prsteny s užším profilem a pro větší prsty naopak prsteny se širším profilem.

Vyzkoušejte si jaký profil je pro vás ideální z pohodlí domova. Vytiskněte si a vystřihněte tyto zkušební pásky šířek prstenů.

Povrch snubních prstenů

Typy povrchů prstenů

Při výběru povrchu snubního prstene záleží na vašem vkusu. Většina snubních prstenů je vyráběna s lesklým povrchem. Podívejte se, z jakých dalších povrchů snubních prstenů si můžete vybrat.

Snubní prsteny a ozdobné kameny

Dámský snubní prsten můžete ozdobit kamenem, který svým leskem zvýrazní vzhled prstenu. Vybírat můžete levnější zirkony nebo dražší brilianty (briliant je broušený diamant). Cena se odvíjí od velikosti. Podívejte se na snubní prsteny s brilianty.

Prohlédnout kolekci prstenů s brilianty (broušené diamanty)

Jak vybrat správnou velikost prstenů

Volba velikosti snubního prstene je nejdůležitější při jeho výběru. Nejjistější způsob je osobní návštěva klenotníka. Velikost prstenu si ale můžete také změřit z pohodlí domova díky skvělému pomocníkovi – multisizeru. Měření pomocí multisizeru je velmi přesné.

Multisizer na ruce

Při měření musíte dodržet několik zásad:

  1. proužek navléknete na prst a přiměřeně utáhněte – proužek nesmí jít lehce přetáhnout přes kloub prstu, musí tam být malý odpor,
  2. zkuste si proužkem na prstu zatnout ruku v pěst a různě s ním pohybovat. Vhodné je vyzkoušet proužek nasadit ráno i večer,
  3. pokud jste s velikostí spokojeni, podívejte se na lupu a ihned uvidíte vaší velikost v milimetrech.

Pomocník zdarma

Šikovného pomocníka vám zdarma zašle český výrobce snubních prstenů Danfil. Zažádat o něj si můžete na stránce vlastní měření velikosti.

Chci pomocníka na měření velikosti prstenů
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz