Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jaká je svatba v zimě? Romantická s vůní jehličí

Svatba v zimě má mnoho výhod. Je plná romantiky, provoněná vůní cukroví a jehličí a vaše svatební fotografie budou mít krásnou zimní kulisu.

2023-11-08.Líbí se mi (11).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební rady a tipy/Jaká je svatba v zimě? Romantická s vůní jehličí

Pohádková zimní svatba je pro některé splněným snem a na rozdíl od tradiční letní svatby má několik zásadních výhod.

Láká vás svatba v zimě?

Vánoční a povánoční čas je ideálním pro oslavu vaší lásky. Vánoce nás naplňují láskou a rodinnou něhou. Zimní čas je podbarven vůní jehličí a překrásnou bílou krajinou. Tak proč nezvolit svatbu v zimě?

Máte jasnou představu o tom, jak by měla vaše svatba vypadat? A toužíte po něčem originálním? Volte svatbu v zimě.

Pro svatbu v zimě doporučujeme

Zimní kytice

Foto: Archiv Svět svateb

Svatba v zimě skýtá mnoho výhod

V zimním období vás nebudou čekat žádné boje o volné termíny oddávajících, fotografů a matrikářek, jako je tomu v letních měsících. Nejen fotografové na vás budou mít více času, a proto vám věnují více péče. Svou svatbu můžete uspořádat v den, který si přejete a na svatebním místě, které jste si vysnili. Jedinou výjimku tvoří snad státní svátky, svatební obřady přímo na Štědrý den (tedy svátek) se u nás nekonají.

Objevte nádherné přírodní prostředí penzionu Kamínek

Jaké svatební šaty si vzít v zimě?

Což takhle místo kopírování svatebních průvodců a katalogů, ve kterých jsou nevěsty s odhalenými rameny a otevřenými střevíčky, dát přednost dlouhým bílým šatům s krásným kožíškem?

“Při svatbě v zimě si budete připadat jako Popelka z pohádky o třech oříšcích.”

Svatební barvy – klidně v barvách vánočních

Ideálními barvami pro zimní svatbu jsou bílá, stříbrná, zlatá, světle i tmavě modrá a fialová barva. Tyto barvy se báječně hodí jak pro svatební výzdobu a dekoraci tak i pro samotnou nevěstu a družičky.

Zimní svatební kytice a originální svatební výzdoba

Nevíte jak svůj velký den nazdobit? Začněte například svatebním oznámením, na které můžete umístit tradiční zimní motivy a ve stejném duchu pokračujte přes svatební dort až po svatební tabuli. Na svatební stoly se místo květin rozmístí jehličí s jeřabinami a cukrovím či zimní vločky a sněhuláky. Vybírat můžete i z umělých či sušených květin.

Svatba v zimě

Foto: Archiv Svět svateb

Pokud naopak chcete vytvořit příjemnou teplou atmosféru, zvolte barvy výrazné a třpytivé. S tím vám ostatně poradí odborník na floristiku, protože svatební kytice je základ, na kterém byste měli stavět. Pro zimní svatební kytici se hodí se například výrazně růžová či oranžová, právě tyto barvy celý svatební den krásně rozjasní.

Romantika ve sněhu na saních

Jestliže bylo vaším velkým přáním dojet na svatební obřad kočárem taženým koňmi, i v zimě se tento sen stane skutečností. Rozdíl bude jen ten, že místo kočáru budete sedět v romantických saních zabaleni do teplých dek, stejně jak Nastěnka v Mrazíkovi.

DOPORUČUJEME: Pohádkový zimní svatební obřad na zámku Průhonice

Toužíte po opravdu nezapomenutelné svatbě? Po obřadu jako z pohádky? Po neopakovatelné romantice, jakou vám budou ostatní závidět? Pak uspořádejte svůj svatební obřad v pohádkovém prostředí průhonického zámku v zimě.

Prohlédnout možnosti svatby na Zámku Průhonice

Kulisy kouzelného zámku s jiskřícím sněhem způsobí, že budete vypadat jako Popelka na královském bále. Vaše svatební fotografie si nikdo nesplete s žádnou jinou svatbou. Romantika zasněženého zámeckého nádvoří vás naprosto ohromí. Zimní svatební obřady probíhají na průhonickém zámku vždy od listopadu do února.

Foto: Zámek Průhonice

DOPORUČUJEME: Zimní svatba na Statku Vletice

Statek Vletice se nachází necelou hodinku cesty autem jižně od Prahy. Statek Vletice je pohoďácké místo pro uspořádání krásné letní i zimní svatby na venkově. Kapacitou je v zimě ideální pro 30 hostů, nicméně v případě rautu se vejde pohodlně až 50 osob. Okolí statku vybízí nejen v zimě k romantickým procházkám.

Chci více informací o zimní svatbě na Statku Vletice

Pro milovníky sportu je nedaleko k dispozici skiareal Monínec (cca 20 minut). Na statku je nově vybudovaný wellness se saunou a vířivkou. Celoročně lze využít prostor dětské herny. Milí a ochotní majitelé statku, David a Veronika, pro vás vykouzlí svatbu přesně podle vašich představ a vy si nebudete muset s ničím dělat starosti. Na Statku Vletice si váš svatební den užijete do posledního detailu.

Foto: Statek Vletice

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz