Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Plzni a Plzeňském kraji

Plzeňský kraj má mnoho romantických svatebních míst. Připravili jsme pro vás pár tipů.

2023-02-06.Líbí se mi (7).Komentářů: 0

Plzeňský kraj skýtá mnoho krásných a historických míst pro vaši svatbu.

Proč mít svatbu v Plzeňském kraji?

Plzeňský kraj je nádherné místo s romantickou přírodou a mnoha místy jak pro klasický obřad v kostele, tak i na radnici nebo pro svatební obřad na hradech, zámcích a dokonce i zříceninách. Plzeň a její okolí na vás hned od začátku zapůsobí svou romantickou atmosférou a vaším přáním bude svatba na některém ze zdejších krásných míst.

Svatební den v romantické Plzni

Pokud se rozhodnete pro svatbu přímo v Plzni, budete mít na výběr hned z několika míst pro obřad. Přejete si klasickou svatbu? Můžete ji mít v centru města na Plzeňské renesanční radnici nebo v Masných krámech či Západočeském muzeu. Pro romantický obřad v přírodě si vyberte např. prosklený altán Kalikovského mlýna kousek od rušného centra. Obřad pod širým nebem můžete být také u jezírka ve Škodalendu na břehu přehrady České údolí.

A pokud jste milovníky plzeňského piva, pak svatba přímo v pivovaru Plzeňský Prazdroj bude pro vás jistě nezapomenutelným zážitkem. Můžete si zde říct své ANO a poté uspořádat hostinu a večerní veselici. Vše na jednom místě s jedinečným pivem PilsnerUrquell.

Romantika starých hradů a zámků

Jak jsme již říkali, vaše svatba může proběhnout také na nádherných, starých hradech, zámcích a zříceninách. Na Plzeňsku se nachází jedna z největších a nejznámějších zřícenin hrad Rabí, svatební obřad zde budete mít ve staré konírně. Mezi další krásné památky patří:

  • zámek Manětín na severním Plzeňsku;
  • zámek Nebílovy na jižním Plzeňsku;
  • zřícenina hradu Buben;
  • hrad Velhartice na Šumavě;
  • nebo kostel zvěstování Panny Marie v Mariánské Týnici.
Svatba

Foto: Archiv Svět svateb

Přemýšlíte o svatbě na Klatovsku?

Klatovy a jejich okolí také nabízejí krásná místa na svatební obřad. Věděli jste, že celý svatební den můžete prožít na Zámku Klenová? Zřícenina středověkého hradu bude na svatebních fotografiích působivá. Dále je pro vás k dispozici královský hrad Kašperk nebo vodní hrad Švihov z konce 15. století.

Domažlicko má také krásná místa

Váš svatební obřad se může uskutečnit v obřadní síni Městského úřadu, na zahradě Chodského hradu v Domažlicích nebo v Augustiánském klášteře. Neobvyklý svatební den prožijete na Chodské chalupě, ale i na hradě a zámku Horšovský Týn.

Plzeňský Prazdroj – Konferenční a společenské centrum SECESE

V Plzeňském Prazdroji se vaří nejen skvělé pivo, ale i jedinečné akce. Uspořádejte svůj svatební den v plzeňském pivovaru a proměňte jej v nezapomenutelnou událost vašeho života. Čekají na vás unikátní prostory, skvělý catering, bohatý doprovodný program a služby připravené na míru dle vašich požadavků.

Svatby v Plzeňském pivovaru

Svatební obřad můžete mít pod širým nebem přímo v pivovaru, kde je několik krásných zákoutí k výběru, či v Pivovarském muzeu. Svatební hostinu pak uspořádejte v secesně zdobených interiérech s kapacitou až 150 osob či zahradním pavilonku s okouzlující atmosférou.

Foto: Plzeňský Prazdroj, a.s.

Svatební agentura Wedino

Jsme svatební agentura WEDINO a je nám ctí a potěšením být součástí Vašeho svatebního dne, který společně s vámi uděláme dokonalým. Klademe důraz na originalitu a individuální přístup, sestavíme vám svatební den přímo na míru. Postaráme se o celkové téma svatby, navrhneme a vyrobíme dekorace na míru nebo jen zapůjčíme, vybereme pro vás místo konání a zajistíme ostatní dodavatele včetně oddávajícího.

Wedino - Svatební agentura

Stojíme na pevných základech zkušeností s koordinací více jak 200 svateb. Před 6 lety vše vzniklo na malebném zámku Obytce, kde také máme své působiště. Mnoho spokojených nevěst a ženichů nám dodalo odvahy a dnes již organizujeme svatby po celé republice. Koordinátorský kurz byl nezbytnou součástí našeho posunu vpřed a dnes vám můžeme nabídnou vše, co jsme se za ty roky naučili.

Foto: Wedino

Svatba pod širým nebem u zámku Obytce

Plánujete Váš svatební den a stále nemůžete najít vhodné místo s romantickou atmosférou a kompletním svatebním servisem? Pak právě pro Vás bude perfektním místem zámek Obytce, který snoubí romantiku, nádhernou přírodu a kouzelnou atmosféru.

Zjistěte si více o romantické zámecké svatbě

Svatbu budete mít pod širým nebem, u rybníka, v zámeckém parku nebo v jeho blízkém okolí. Svatební koordinátorka Kateřina Míšková pro Vás vytvoří svatbu Vašich snů. Vše s Vámi domluví do posledního detailu a ve svatební den bude vše podle Vašeho přání.  Pokud se svěříte do jejích rukou, nikdy nebudete litovat.

Foto: Svatby na zámku Obytce

Nádherné snubní prsteny ze Zlatnictví FOX store

Zlatnictví FOX store je specialista na originální snubní prsteny dle jejich i vašich návrhů. Na českém trhu působí již 15 let, můžete si být tedy jisti, že jsou odborníky ve svém oboru. Snubní prsteny vyrábějí ze žlutého a bílého zlata, ze zlata růžového a z 2 kombinací tzv. Bicolor prsteny.

Vybrat snubní prsteny od FOX store

Snubní prsteny Bicolor jsou vytvořeny z kombinací 2 barev zlata a jako ostatní prsteny jsou zdobeny zirkony. V jejich eshopu naleznete také široký výběr zásnubních prstenů, sad šperků a jiných nádherných doplňků.

Foto: FOX store

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz