Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Zvažujete svatbu v týdnu nebo-li ve všední den?

Svatba ve všední den má své klady i zápory. Než se rozhodnete, zvažte vše pečlivě.

2022-03-17.Líbí se mi (10).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Zvažujete svatbu v týdnu nebo-li ve všední den?

Zvažujete výhody a nevýhody svatby v týdnu?

Vybrali jste si vaše vysněné svatební místo a už má ve vašem termínu obsazeno? Zklamání? Máme řešení.

Oblíbená místa mají víkendy obsazené i rok dopředu

V poslední době je to celkem běžné. Ideální svatební místa jako statky, mlýny, farmy, zahrady, zámky či hrady mají víkendy ve svatební sezóně obsazené. Co s tím? Vyhlaste den vaší svatby na pondělí, úterý, středu nebo čtvrtek.

K zamyšlení jedna zdánlivá (ne)výhoda

Myslíte si, že na vaši svatbu v týdnu nepřijdou všichni, které pozvete? V dnešní době celkem hodně lidí pracuje na směny nebo pracují v režimu krátký a dlouhý týden. Tzn, že při tzv. „krátkém týdnu“ pracují pouze ve středu a ve čtvrtek a při „dlouhém týdnu“ pracují v pondělí, v úterý, v pátek, v sobotu a v neděli.

Tudíž, zda budete mít svatbu v pátek, v sobotu nebo ve středu, je v podstatě jedno, protože část lidí si bude muset zařídit na vaši svatbu volno tak i tak. Vězte, že ti, kterým na vás opravdu záleží, přijdou na vaši svatbu ve kterýkoli den. 🙂

Pro svatbu ve všední den doporučujeme

Zamilovaný pár snoubenců v zamyšlení

Svatba v týdnu může být pro vás výhodnější

Pokud jste si vybrali ve váš termín již obsazené svatební místo a nechcete o rok posunout vaši svatbu, zvolte za svůj svatební den všední den, tzn. úterý, středu nebo čtvrtek. Svatby v týdnu mají i některé nesporné výhody. Jaké to jsou?

15 motivů levných svatebních oznámení od 13 do 20 Kč

Kde levně objednat svatební oznámení, pozvánky, jmenovky v jednom designu?

2023-01-19.Svatební oznámení

Mrkněte na 5 výhod svateb ve všední den

Svatba ve všední den má své klady i zápory, než se ale pro ni rozhodnete, zvažte vše pečlivě.

  • Výhoda č. 1: V týdnu mívají volno i velmi oblíbená svatební místa

Stává se běžnou praxí, že o víkendech a svátcích mají nejoblíbenější svatební místa obsazeno. Při svatbě ve všední den se tomuto zklamání vyhnete. Svatební obřad a celý svatební den prožijete v klidu a bez stresu, obklopeni pouze svými nejvěrnějšími.

  • Výhoda č. 2: Ve všední dny mají volnou kapacitu kvalitní svatební dodavatelé

To stejné platí i o dodavatelích. Svatební dodavatelé mají přes víkendy většinou plno a nové klienty již nepřibírají. Při svatbě ve všední den vám rádi se vším vyjdou vstříc a můžete si být jisti, že jejich služby budou stejně kvalitní a perfektní jako kdy jindy.

  • Výhoda č. 3: Na svatbu v týdnu se s dodavateli dobře vyjednávají slevy

Tzv. hluchá místa v týdnu jsou pro vás ideální pro vyjednávání slev se svatebními dodavateli. Pokud se touto cestou nechcete ubírat a „handrkovat“ se o ceny, svěřte se do rukou svatební koordinátorky, která vše zařídí za vás.

Svatební pár nevěsta naušnice kapka ženich černý motýlek

Pár zajímavých tipů na dárky pro svatebčany

Nápady a tipy na originální svatební dárky pro hosty

2023-05-12.Svatební dary
  • Výhoda č. 4: Oblíbená data jsou často v úterý, ve středu či ve čtvrtek

Chcete se vzít v den, kdy máte výročí seznámení, ale vychází váš svatební den na úterý. Proč se nevzít v úterý? Jděte do toho! Populární datumy svatby jako 5.5., 6.6., 7.7., 8.8. či 9.9. občas vychází na všední dny.

Mezi výhody tzv. „populárních svatebních dnů/datumů“ patří jejich magická síla, originalita i lehká zapamatovatelnost. Nevýhodou však může být jejich popularita a velký zájem snoubenců. Ne však v týdnu – svatba v týdnu může být vaše velká výhoda.

  • Výhoda č. 5: Svatba na rychlo

Svatba ve všední den vám také umožní plánovat ji např. jako svatbu na rychlo. Svatební místo bude mít jistě volno, restaurace i hotely vám také rádi vyhoví.

Nezapomínejte, že je to váš svatební den a záleží jen na vás dvou jaké datum a jaký den si zvolíte. Možná se mezi svatebními hosty najde pár rýpalů, kterým se všední den nebude líbit, ale vy se tím nenechte odradit. Den nebo dva dovolené pro vás vaši nejbližší jistě rádi obětují a svatbu s vámi náležitě oslaví.

Jmenovka může být zároveň dárkem? ANO!

Originální svatební jmenovky na stůl mohou být zároveň dárky pro hosty

2023-03-03.Svatební oznámení

Zámeček Větruše s hotelem a restaurantem

Hotel & restaurant zámeček Větruše, celkový pohled s lanovkou

Součástí celého komplexu Větruše je hotel s restaurací a vyhlídkovou terasou. Najdete zde taneční sál určený pro svatební hostiny a salónky, které se využívají také jako konferenční prostory.

Na Větruši je možné téměř všechno. Personál, který se o Větruši stará, je připraven vás hýčkat. Navštivte Větruši, vyhledejte pana ředitele a nebojte se vyslovit jakékoli přání.

Více info na webu Hotel & restaurant Větruše ****

Rezidence Liběchov – vila z 30.let ve stylu art deco

Rezidence Liběchov - celkový pohled

Rezidence Liběchov je vila z 30.let postavená ve stylu art deco, nacházející se na kopci s výhledem na Kokořínské údolí. Pokud chcete mít svatbu plnou romantiky a láká vás malebná krajina pískovcových skal na Kokořínsku, doporučujeme se do Rezidence Liběchov přijet podívat osobně.

Realizační tým Rezidence Liběchov v čele s panem Davidem Kopačem se postará o to, aby vše při přípravách vaší svatby probíhalo konzistentně čili bez komplikací, bez nemilých překvapení a především v přátelském duchu.

Více informací na webu Rezidence Liběchov

V Rezidenci Liběchov z mnohaletých zkušeností vědí, kde mohou při svatebních přípravách vzniknout obtížně řešitelné situace a přesně těmto se spolu s vámi chtějí vyhnout. Nadstandartní svatební servis na Rezidenci Liběchov oceníte pravděpodobně až po svatbě, ale vězte, že svůj den D si  zde užijete radostně a hlavně bez starostí.

Foto: Rezidence Liběchov

Ideální místo pro svatbu ve všední den – Statek Vletice

Statek Vletice - exteriéry

Statek Vletice naleznete kousek od Prahy. Již při obhlídce tohoto místa budete přemýšlet, že to je možná pro vás to pravé svatební místo. Statek Vletice je místo, které je stvořené pro uspořádání pohádkové svatby v přírodě, v kruhu vašich blízkých, ať už se jedná o všední den nebo víkend.

Více informací o svatbě na Statku Vletice

Na statku prožijete celý svatební den. Od romantického svatebního obřadu na zahradě až po svatební hostinu a večerní svatební párty. Majitelé statku pro vás zařídí svatbu přesně podle vašich představ a vy si nebudete muset s ničím dělat starosti. Na Statku Vletice si svůj den D užijete do posledního detailu.

Foto v článku: Archiv Svět svateb, Statek Vletice, Rezidence Liběchov, Hotel & restaurant Větruše ****

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz