Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební hostina v hliněné restauraci u Prahy

Uspořádejte si svou svatební hostinu v netradiční romantické restauraci Hliněná bašta v Průhonicích u Prahy.

2023-05-02.Líbí se mi (7).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební hostina/Svatební hostina v hliněné restauraci u Prahy

Máme pro vás tip na romanticky laděnou svatbu. Uspořádejte si svou svatební hostinu v netradiční romantické restauraci Hliněná bašta v Průhonicích u Prahy.

Restaurace opravdu v přírodě – to je Hliněná bašta

Restaurace Hliněná bašta patří mezi nejlepší restaurace v Praze a okolí. V roce 2004 se dokonce zařadila mezi TOP 10 českých restaurací. Hliněná bašta se specializuje na pokrmy z čerstvých ryb a steaků, které vám připraví šéfkuchař a majitel Hliněné bašty pan Hynek Vávra. Přímo v restauraci se nachází chlazené akvárium pro humry a krásné mořské akvárium s korály, krevetami a rybami.

NAŠE DOPORUČENÍ: „Uspořádejte si zde vaší svatební hostinu a zažijete velký kulinářský zážitek, na který vaši hosté jistě dlouho nezapomenou. A všechny mlsné jazýčky se budou ještě dloooouho olizovat.“

První hliněná stavba v Čechách vás vtáhne a nadchne

Tuto unikátní experimentální stavbu vyprojektoval a v roce 1997 realizoval tým ateliéru SEA (Skupina ekologické architektury), jako první hliněnou stavbu v Čechách pod vedením zkušeného architekta Petra Suskeho. Hliněné nepálené zdivo je energeticky úsporné a dá se donekonečna recyklovat.

Hliněná bašta posezení naproti terase

Romantické místo s nádechem historie

Ačkoliv je Hliněná bašta moderní a energeticky úspornou stavbou, z vnějšku připomíná středověké zemanské stavení. Romantickou atmosféru tohoto místa navozuje terasa nad rybníkem i nádherné okolí. Vnitřek restaurace vás jistě na první pohled okouzlí, díky mohutným starým trámům si budete připadat jako ve staré historické budově.

VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKA ZDE

V restauraci Hliněná bašta můžete uspořádat nejenom svatební hostinu či raut, ale i svatební obřad. Znamená to, že můžete plynule ze svatebního obřadu se jít projít okolo romantických rybníčků (je jich celkem 7), kde strávíte krásné chvíle ve dvou a nafotíte nádherné svatební fotografie… a po svatebním focení se vrátíte zpět do restaurace přímo k prostřené bohaté svatební tabuli.

Svatební hostina na přání

K uspořádání vaší svatební hostiny v restauraci Hliněná bašta budete mít k dispozici dva oddělené salónky ve věži a samostatnou restaurace s terasou nad rybníčkem, okolo kterého se volně prohání ovce.

Na svatební hostině raději počítejte s pár místy navíc, které zaberou místní kočičí návštěvnice. Pro vaše nejmenší svatebčany je připravené dětské hřiště, které je jistě zabaví a vám poskytne potřebný klid k oslavám.

V horkých letních dnech si v restauraci Hliněná bašta můžete nechat ugrilovat selátka a jehňátka. Vaše zpestření klasického svatebního menu bude pro vás a vaše hosty jistě vítanou změnou, kterou ocení.

Dobré víno k výbornému jídlu

K dobré zábavě a výbornému jídlu jistě patří dobré víno. Právě to by na vašem svatebním stole chybět nemělo. V restauraci budete mít na výběr z pestrého vinného lístku, kde naleznete vína francouzská, chilská, argentinská a španělská. Z této bohaté nabídky si jistě vybere i ten nejzkušenější vinař.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz