Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Romantický svatební obřad v Rytířském sále na zámku v Průhonicích

Romantická svatba v důstojném a přitom noblesním Rytířském sálu zámku Průhonice je tím nekrásnějším vstupem do manželského života.

2022-07-31.Líbí se mi (5).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební obřad/Romantický svatební obřad v Rytířském sále na zámku v Průhonicích

Romantická svatba v důstojném a přitom noblesním Rytířském sálu zámku Průhonice je tím nekrásnějším vstupem do manželského života.

Za romantickou svatbou se vydejte do Průhonic u Prahy

Nejromantičtější událostí v životě každého z nás je nepochybně svatba. Pokud je to svatba na zámku, romantické vzpomínky na celý život jsou zaručeny. Svatba je okamžik, ke kterému se lidé celý život ve vzpomínkách vracejí při prohlížení zažloutlých svatebních fotografií, ze kterých vyzařuje radost, láska a naděje ve šťastnou budoucnost.

Svatební obřad je zásadní životní okamžik

Ke svatbě se upírá pozornost širokého okruhu příbuzných a známých, organizace takového podniku a plánování každého kroku zaměstnává maminky a budoucí novomanžele po dlouhé měsíce a jen málokterá chvíle se svým společenským významem může svatebnímu obřadu byť jen přiblížit.

Vítá vás klenot mezi obřadními místy

Ke konání svatby se vybírají místa plná elegance, krásy a romantiky, mezi nimiž je areál zámku Průhonice už řadu let naprostým klenotem mezi obřadními místy. Snoubí se zde kouzelná krása unikátního zámeckého parku, hravá elegance zámecké architektury a noblesní důstojnost historických salónů.

… kde je nevěsta princeznou a ženich princem

Zámek Průhonice je doslova zámkem pohádkovým. Natáčely se zde ty nejoblíbenější pohádky jako Tři oříšky pro popelku, Třetí princ, Princezna se zlatou hvězdou na čele a S čerty nejsou žerty.

Zámek Průhonice - romantický pohled z parku

Svatební obřad je možný vnitřní i venkovní

Průhonický zámek je proslavený svými svatebními obřady v zámeckém parku, nejčastěji pořádanými na terase malého nádvoří s nádherným výhledem na podzámecký rybník, lemovaný kvetoucími keři.

Stejně romantická a zase trochu jinak pohádková je ovšem svatba v zámeckém sále, zdobeném původními dřevěnými intarziemi a historickými kovanými světly.

Historické sály zámku jsou běžně veřejnosti nepřístupné

Svatba na zámku

Svatba v Rytířském sále průhonického zámku je ideální variantou pro snoubence, kteří touží po pohádkovém obřadu v původních historických prostorách. Svatba v důstojném a přitom noblesním Rytířském sále je tím nekrásnějším vstupem do manželského života.

Výhodou vnitřního svatebního obřadu je naprosté soukromí

Výhodou obřadu v sále je soukromí – obřad není na očích návštěvníkům parku a mimo to je zde v létě výrazně chladněji než na nádvoří. V Rytířském sále je samozřejmě obřad možný i v zimě nebo za deště.

Živý hudební doprovod nenechá suché jediné oko

Pokud chcete na svatbě hudební doprovod, nespokojte se s reprodukovanou verzí. Ke svatebnímu obřadu v Rytířském sále patří bezesporu hudba živá. Nejpohádkověji působí klasický kvartet na vnitřním balkóně.

Výzdoba při svatebním obřadu

Součástí výzdoby je vždy kytice na ceremoniálním stolku, červený koberec, na přání lze zařídit i další dekorace.

Venkovní svatební obřad s nejkrásnějším výhledem

Za příznivého počasí využívají zamilované dvojice nezaměnitelného prostředí půvabného nádvoří zámku Průhonice.

Fotografujte se v pohádkovém parku, jak dlouho chcete

O fotografie z parku novomanželé nepřijdou, protože vstup do parku a fotografování u kvetoucích stromů a keřů je v ceně obřadu.

Svatební hody pro prince a princeznu mohou začít

Během pořizování svatebních fotografií v parku se Rytířský sál může změnit v hodovní síň, kde pak proběhne svatební hostina nebo večerní oslava s hudbou a tancem.

Rytířský sál má dostatečnou kapacitu až pro 150 hostů. Většinou bývá vybaven zhruba padesáti židlemi. Vše je možno samozřejmě přizpůsobit podle přání snoubenců. Církevní sňatek v historickém salónku zámku Průhonice má neopakovatelnou atmosféru.

Některé salónky jsou v rámci svatebního obřadu zdarma

Svatba má k dispozici další salónky, ve kterých se může nevěsta „ukrýt“ a upravit si šaty před obřadem. Po obřadu zde novomanželé mohou pořídit nezapomenutelné svatební fotografie.

Více informací o svatbě na zámku Průhonice.

Fotogalerie

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz