Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Karlovarském kraji

Karlovarský kraj se pyšní nádhernou přírodou a proslulými hrady a zámky. Svatebních míst zde máte na výběr mnoho.

2023-01-05.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Každý Čech ví, že Karlovarský kraj je především kraj lázeňský. Západní Čechy se ale také pyšní nádhernou přírodou a proslulými hrady a zámky.

Svatba v Karlových Varech

Největší město Karlovarska je známé především mezinárodním filmovým festivalem. Nejen proto nosí titul nejnavštěvovanější lázeňské město v České republice. Krásu tohoto města a jeho okolí poznávají rádi i zahraniční turisté. V tomto kouzelném lázeňském městě můžete mít svatbu na radnici, v kostele, ale i na lázeňské kolonádě.

Musíme zmínit světoznámý Grandhotel Pupp, kde jsou nádherné svatební obřady a hostiny. Ale i Hotel Imperial, kde můžete noc strávit v luxusním svatebním apartmá nebo Spa Resort Sanssouci.

Hotel Imperial

Foto: Hotel Imperial

Pro svatbu na Karlovarsku doporučujeme

Svatba v lázních

Lázeňský trojúhelník doplňují kromě Karlových Varů, Františkovy Lázně a Mariánské Lázně. Obě dvě lázeňská města dýchají příjemnou atmosférou, romantikou a historickou kolonádou. Velkou výhodou je, že tyto kolonády nejsou tak přeplněné turisty jako v Karlových Varech. Můžete si tedy být jisti, že při svatbě nebudete tolik rušeni. Svatebních míst najdete v Karlovarském kraji mnoho a na svatební okamžiky můžete vzpomínat v lázních, kde můžete strávit báječné líbánky.

Výhodou svatby v lázních je, že máte postaráno o doprovodný program.

Po náročném svatebním dni si můžete zaslouženě užívat relax v lázních. Pokud sníte o svatbě na kolonádě, nezapomeňte si také prohlédnout Lázně Kynžvart či Konstantinovy Lázně.

Svatba v Karlovarském kraji

Foto: Archiv Svět svateb

Lázeňské delikatesy na svatební hostině

A co nesmí chybět ve svatebním menu poblíž Karlových Varů? Samozřejmě svatební přípitek likérem Jana Bechera. A ve sweet baru lázeňské oplatky. Využijte toho, že jsou k dostání v mnoha příchutích. Váš nápad ocení malí i velcí milovníci sladkého.

Romantický svatební obřad na hradě

Nad řekou Ohří se tyčí středověký hrad Loket, který je jako stvořený pro romantické svatební obřady a oslavy. Ale i další hrady na Karlovarsku jsou pro svatbu vhodné. Svatbu můžete mít například na hradě Seeberg nebo v Bečově nad Teplou. Originálně můžete svatebčany zabavit vystoupením šermířů či sokolníků.

 >> Pozor, na hradech bývá i v létě trochu zima! Nevěsty mají sice výhodu, že je může zahřát rytíř jejich srdce, ale i tak doporučujeme teplé bolerko.

Možnosti svateb v Karlovarském kraji

Pokud chcete být opravdovou princeznou, na Karlovarsku najdete několik pohádkových zámků. Klasicistní zámek Kynžvart, zámek a pivovar Chyše, státní hrad a zámek Bečov nad Teplou, nebo zámek Sokolov se pro svatbu velmi hodí.

Mnohé zámky na Karlovarsku se pyšní zrenovovanými parky a arborety. U Karlových Varů stojí také za zmínku Vítkův vrch – romantické místo s krásným výhledem. Další místa vhodná pro svatbu jsou např. Beach Camp Nová Role nebo Zámek Lužec.

Doporučujeme: Harfistka Katarína Ševčíková

Prohlédnout repertoár Kataríny Ševčíkové

Plánujete svatbu v Karlovarském, Plzeňském kraji, nebo v Praze a okolí a stále nemáte vybraný hudební doprovod? Obraťte se na harfistku Katarínu Ševčíkovou. S hudebním doprovodem svateb a společenských událostí má bohaté zkušenosti od nás i ze zahraničí. V jejím repertoáru naleznete jak klasické skladby, tak i pop, jazz, folk a jejím sólovým hudebním doprovodem a přítomností na vaší svatbě nebudete určitě zklamáni.

Katarína Ševčíková s královským nástrojem spolupracuje a vystupuje také s houslemi a zpěvem. Toto spojení harfy, houslí a zpěvu tvoří jedinečný celek a vašemu svatebnímu obřadu i svatební hostině dodá romantickou a nezapomenutelnou atmosféru.

Foto a video: Katarína Ševčíková

Doporučujeme: Zámek a zámecký pivovar Chyše

Svatební obřad na Zámku Chyše to není jen pronájem sálu, ale rovněž živý hudební doprovod, originální květinová výzdoba, sklenka sektu jako přípitek pro novomanžele, svědky a oddávajícího a taktéž možnost fotografování novomanželů v zámeckém areálu.

Více o svatbě na zámku Chyše

Součástí zámeckého areálu je taktéž panský pivovar, kde byla po 74 letech obnovena výroba kvalitního zámeckého piva. V historických interiérech pivovaru v uvítá stylový restaurant a tradiční pivnice. Zde je možné uspořádat stylovou svatební hostinu, kterou uvítají hlavně pánové kvůli staročeskému pivu.

Foto : Zámek Chyše

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz