Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Pardubickém kraji

Chystáte svatbu v okolí Pardubic, Chrudimi nebo Svitav? Vybrali jsme pár svatebních tipů, které si rozhodně nenechte ujít.

2020-09-12.Líbí se mi (4).Komentářů: 0

Chystáte svatbu v okolí Pardubic, Chrudimi nebo Svitav? Vybrali jsme pár svatebních tipů, které si rozhodně nenechte ujít.

Svatební místa v Pardubickém kraji

V Pardubickém kraji se nachází několik pozoruhodných míst, ve kterých se dá uspořádat překrásná svatba. Jedná se především o města Chrudim, Pardubice, Svitavy a Ústí nad Orlicí.

Pro svatbu v okolí Pardubic doporučujeme

Svatba na zámku v Pardubickém kraji

Pokud jste jedni z těch, kteří chtějí mít svatbu na hradě nebo na zámku, Pardubický kraj jich může nabídnout hned několik. Zmíníme například zámek Nové Hrady, Litomyšl, Slatiňany, Pardubický zámek nebo hrad Kunětická hora.

Svatební místo hrad Kunětická hora

Foto: Hrad Kunětická hora (archiv Svět svateb.cz)

Svatba v Chrudimi na radnici nebo v kostele

Chrudim je pro svatební obřad také vhodná. Oddat vás mohou přímo na radnici nebo v okolí na jednom ze zámků. Za zmínku také stojí kostel sv. Josefa a přilehlé klášterní zahrady, které získaly ocenění STAVBA ROKU 2011 Pardubického kraje.

“V Pardubickém kraji je opravdu spousta překrásných míst vhodných pro svatbu. Učaruje vás tento kraj stejně jako nás?”

Zámek Nové Hrady v okrese Ústí nad Orlicí

Velmi oblíbeným místem pro pořádání svatby je zámek Nové Hrady. Tento romantický a rokokový zámek vám pomůže splnit vaše sny o jedinečném svatebním dnu. Svatební obřady se pořádají v prostorách zámku nebo pod širým nebem na krásné zámecké zahradě.

Kde se vzít v Pardubicích?

Svatbu v Pardubicích můžete uspořádat jak na radnici, na zámku, tak na vámi určeném místě – oddávající z místní matriky vycházejí (za správní poplatek) snoubencům vstříc.

Svatební místo Zámek Pardubice

Foto: Zámek Pardubice (archiv Svět svateb.cz)

NEPŘEHLÉDNĚTE: Po dobu rekonstrukce Zámku Pardubice (2019–2020) se svatební obřady v rytířských sálech nekonají.”

Jedinečná atmosféra Zámku Dobřenice

Zámek Dobřenice naleznete pouhých 18km od Pardubic a 15km od Hradce Králové. Zámek je nově zrekonstruovaný, má kouzelnou atmosféru a romantickou zahradu. Je dokonalým místem pro uspořádání celého svatebního dne nebo jen svatebního obřadu. Svatební koordinátorka zámku vám ráda pomůže se všemi přípravami a postará se o to, aby se splnily všechny vaše sny.

Vyberte si jeden ze svatebních balíčků Zámku Dobřenice

Na Zámku Dobřenice si budete moci vybrat z 6ti svatebních balíčků. Jsou sestaveny jak pro uspořádání svatebního obřadu tak i pro uspořádání celého svatebního dne. Pokud si z návrhů žádný nevyberete, rádi vám jej sestaví na míru.

Foto: Zámek Dobřenice

Svatba v Ústí nad Orlicí na Hernychově vile je zážitek

V Ústí nad Orlicí se nachází výjimečná kulturní památka Hernychova vila, kde je možný svatební obřad. Tato secesní budova se nachází jen pár metrů od náměstí.

Dalším krásným místem pro svatební obřad je kostel Nanebevzetí Panny Marie.

Svitavy jako místo pro svatbu

Mimo svatebních obřadů uzavíraných na radnici, je velice oblíbeným a romantickým místem pro obřady park Jana Palacha. Park nabízí upravené cesty, zeleň a jezírko s dřevěnou lávkou.

Foto: Hernychova vila, Park Jana Palacha

Nádherným a romantickým místem je Státní zámek Litomyšl, který je dodnes velmi vyhledávaným a žádaným místem pro pořádání svatebních obřadů a hostin.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz