Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba na statku, na farmě, EKO svatba nebo eco-friendly trend?

Svatba na statku či na farmě láká každým rokem více a více snoubenců. Chcete vědět proč?

2022-12-20.Líbí se mi (14).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Svatba na statku, na farmě, EKO svatba nebo eco-friendly trend?

Svatba na statku, na farmě nebo v přírodě či rovnou přírodně láká každým rokem více a více snoubenců. Chcete vědět proč?

Proč eko svatba nebo eco-friendly?

Eko (ekologické) se standardně používá ve smyslu ochrany životního prostředí. V souvislosti se svatbou máme na mysli svatbu v přírodě, v souladu s přírodním prostředím, nicméně je v současnosti nanejvýš důležité uspořádat svatbu co nejvíce ve znamení eco-friendly. Co to je tedy přesně svatba eco-friendly?

Co znamená svatba eco-friendly?

Na téma eco-friendly svatba nebo-li eco-friendly wedding chystáme samostatnou rubriku, takže v tuto chvíli jen stručně. Eco-friendly svatba ve zkratce znamená uvědomit si a zvážit, zda jsou nutné nebo by se daly nějak omezit všechny nebo alespoň některé negativní dopady na životní prostředí, které příprava a realizace vaší svatby může/bude mít.

Existují negativní dopady svatby na životní prostředí?

Těch negativních dopadů na přírodu a životní prostředí může být celá řada, některé větší, některé velké, některé menší. Hodně negativních dopadů na životní prostředí můžeme při svatbě sami zmírnit, některé omezit, jiné nahradit pozitivními. Máte-li ke svatbě eco-friendly dotazy a přemýšlíte o tom, jak se chovat k přírodě šetrněji, napište nám na [email protected]. Rádi vám poradíme. Není to nic složitého a v mnoha případech může být eco-friendly řešení ta levnější varianta.

Pro svatbu na statku doporučujeme

Eko svatba je svatba, kterou si zamilují právě „přírodní typy“ a milovníci zvířat. Protože právě zvířata (nejčastěji koně nebo ovečky) lze zapojit i do svatby samotné – takovou možnost máte například na statku.

Svatba na statku

Foto: Archiv Svět svateb

Čím svatba na statku tolik láká?

Svatebčané se za svatbou vydávají z rušných měst do klidnějších a mírumilovnějších lokalit. Mimoměstská svatební místa lákají na malebnou přírodu, kouzelné svatební fotografie, „vše na jednom místě“ a v neposlední řadě na nerušenou párty až do ranních hodin.

Takovéto výhody nabízí nejen statky, ale i selské usedlosti, penziony, koňské farmy nebo třeba bývalé mlýny.

Doporučujeme: Eko svatba na Strnadovském mlýně

Svatba na statku

Foto: Strnadovský mlýn

Mlýn je typickou selskou stavbou, která se statkům velmi podobá, a proto se pro svatbu také často využívá. Staročeská selská atmosféra na vás vyzařuje na každém kroku. A pokud právě do tohoto stylu sladíte celou svatbu, od svatebních šatů po dekorace, váš obdiv bude zaručen nejen od starších generací.

Zjistit více informací o Strnadovském mlýně

Strnadovský mlýn je kouzelné místo, které vás uchvátí. Leží uprostřed malebné doliny blízko Sedlčan, na rozhraní středních a jižních Čech. Strnadovský mlýn není jen místo, kde se můžete ubytovat a dobře najíst, ale je to především místo, kde můžete prožít celý svůj velký den.

Buďte doslova „princeznou ze mlejna“.

Prohlédnout svatební pdf Strnadovského mlýna

Váš svatební den může proběhnout pohodlně od A do Z ve Strnadovském mlýně, budete se zaručeně cítit jako princezna. Svatební obřad uvnitř staré mlýnice či venku pod širým nebem, svatební hostina v podobě servírovaného menu či rautu a samozřejmostí je i večerní zábava s rautem a grilováním.

Foto: Strnadovský mlýn

Svatební veselí může pokračovat dlouho do noci nebo až do ranních hodin. Hosté mohou postupně odpadat a odcházet do pokojů, Penzion Strnadovský mlýn nabízí ubytování až pro 50 osob.

Svatba ve mlýně

V čem je výjimečná svatba ve mlýně?

Romantická staročeská atmosféra na vás zaručeně dýchne na každém vašem kroku! Nechte se touto mlynářskou atmosférou nakazit a řekněte si ve mlýně své ANO. Okouzlí vás svatební fotografie,…

Celý článek »

Doporučujeme: Svatba v Restauraci Na Statku (pouze v týdnu po-pá)

Uspořádejte si svatbu v romantickém prostředí nově zrekonstruovaného statku v Jevanech. Romantika tohoto místa vás okouzlí již při samotném vstupu. Svatební obřad můžete mít na krásné zahradě, u jevanského rybníka nebo přímo v restauraci. Svatební menu vám sestaví přímo na míru z českých i mezinárodních specialit.

Svatba na jednom místě v Restauraci Na Statku

V Restauraci Na Statku v Jevanech budete mít vše pod jednou střechou. Svatební obřad, hostinu, ale i ubytování budete mít v naprostém soukromí na okraji Prahy oklopeném nádhernou přírodou.

Foto: Restaurace Na Statku

Doporučujeme: Barokní statek Benice

Svatba v romantickém stylu, v sedlech ušlechtilých koní nebo v kočáře taženém dvojspřežím či dokonce čtyřspřežím starokladrubských císařských koní. Na statku Benice je možné uspořádat svatbu od A do Z, od obřadu přes svatební hostinu až po odpolední a večerní zábavu. Svatební obřad je možný civilní nebo církevní. Hostina může probíhat v prostorách nádvoří či ve starobylém špejcharu nebo barokní světnici. K večerním rautům patří nepochybně i grilování na nádvoří hřebčína.

Svatba od A do Z na Statku Benice

Doprovodným programem mohou být projížďky krásnou přírodou v sedle i kočáře, zábavné soutěže, poníci a oslíci pro děti. Na statku Benice prožijete nezapomenutelný den a získáte krásné vzpomínky.

Foto: Statek Benice

Doporučujeme: Penzion Kamínek – romantika v jižních Čechách

Penzion Kamínek svatební obřad

Romantické prostředí na odlehlé samotě v přírodě Novohradských hor bude krásnou kulisou pro váš svatební den v Kamínku. Pro vaši svatbu můžete využít variabilní vnitřní i venkovní prostory penzionu Kamínek. K dispozici vám bude zahrada, pergoly, parket a venkovní sezení až pro 200 osob, sál s možností tabule pro 150 osob a restaurace pro 60 osob.

Penzion Kamínek úvodní foto
Penzion Kamínek v krásné přírodě Novohradských hor

Svatební hostinu vám v Kamínku uspořádají dle vašich představ. Se sestavením vašeho svatebního menu vám buď pomohou, nebo si budete moci vybrat z již připravených svatebních menu a rautů. V Penzionu Kamínek je kapacita bytování max. 80 osob (při větších svatbách je možné zajistit ubytování v blízkém okolí).

Doporučujeme: Svatba u koní i na břehu jezírka v resortu Čapí hnízdo

Pohádkový resort Čapí hnízdo je ideální místo pro uspořádání svatby s kompletním svatebním servisem v srdci nádherné přírody. V resortu pro vás bude připravena jízda svatebním kočárem, projížďka na loďce a mnoho dalšího.

Zobrazit všechny možnosti svatby na Čapím hnízdě
Zobrazit webové stránky resortu Čapí hnízdo

Tým Čapího hnízda vám zajistí ubytování, svatební výzdobu celého svatebního dne, služby kameramana a fotografa, fotokoutek, hlídání dětí i sestavení svatebního menu dle vašeho přání. Na Čapím hnízdě je jejich krédem osobní přístup k hostům. A ve svatební den to platí dvojnásob. Jen tak se může vaše svatba stát tím nejkrásnějším dnem ve vašem životě.

Foto: Čapí hnízdo

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz