Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba ve Středočeském kraji

Plánujete-li svatbu ve Středočeském kraji, máte na výběr z mnoha krásných svatebních míst. Inspirujte se naším článkem a vyberte to pravé svatební místo.

2023-12-23.Líbí se mi (14).Komentářů: 0

Plánujete-li svatbu ve Středočeském kraji a máte na výběr z mnoha krásných svatebních míst. Inspirujte se naším článkem a vyberte si to pravé svatební místo.

Svatby na hradech a zámcích Středočeského kraje

Pokud je vaším snem svatba jako z pohádky, kde si budete připadat jako princezna, pak Středočeský kraj je správnou volbou. V tomto kraji budete mít na výběr z 29 romantických svatebních hradů a zámků. Za zmínku jistě stojí Zámek Dobříš, romantický Hrad Křivoklát, zámecký hotel Panství i Zámek Žleby se svým překrásným parkem a pohádkovým sálem.

Pro svatbu ve Středočeském kraji doporučujeme

Náš TIP na snubní prsteny

  • Tradiční český výrobce prstenů – Farbilia

Hotely a pensiony ve Středočeském kraji

Svatební obřad v hotelu nebo pensionu je ideální pro uspořádání celého svatebního dne na jednom místě. Svatební obřad i svatební hostinu můžete mít v areálu vašeho vybraného místa. Místem, kde vám splní všechna přání, může být zámecký hotel Panství v Dlouhé Lhotě u Příbrami, Barokní statek Benice nebo vila ze 30.let Rezidence Liběchov.

Netradiční svatební místa Středočeského kraje

Stále nemáte vybráno? Co třeba svatba na originálním místě? Pro milovníky adrenalinu doporučujeme svatbu na rozhledně Onen Svět s krásným výhledem do okolní krajiny.

“Svatba na zámku, v podhradí nebo v ZOO? Ve Středočeském kraji máte mnoho možností.”

Novomanželé na zámku

Foto: Archiv Svět svateb

Hrady a zříceniny pro svatební obřad

Pro milovníky historie bude skvělá volba hrad nebo zřícenina. Svatební obřad na takovém místě může být romantický i tajemný. Svůj obřad si můžete uspořádat jako za starých časů nebo naopak okolí přivést do časů dnešních. Na výběr máte například hrad Karlštejn, hrad Točník, Žebrák nebo tajemný hrad Houska.

Mlýny a statky pro svatbu ve Středočeském kraji

Je vaším přáním svatba na břehu rybníka či u mlýnského kola? Pro milovníky přírody nezapomenutelný zážitek. Svatbu můžete mít v romantickém Klokočkově mlýně, na Strnadovském mlýně nebo ve Dvoře Pecínov, kde prožijete svatbu v soukromí v kruhu svých blízkých.

Doporučujeme: Vyjímečnou a luxusní Rezidenci Liběchov

Který ze zamilovaných párů zvažující vstup do manželství, by si nepřál vysněnou svatbu plnou romantiky, štěstí a nádherných okamžiků v malebné oblasti Kokořínsko? Pokud hledáte právě takové svatební místo, Rezidence Liběchov pro vás bude tím pravým.

Elegantní svatba a nádherné vzpomínky na svatební den
Instagram.com/rezidencelibechov/

V rezidenci pro vás připraví malou i velkou svatbu a velkolepé oslavy dle vašich snů. Rezidence Liběchov je vyhlášena svou skvělou kuchyní, elegantním a vyjímečným prostředím a skvělím personálem. Rádi se vám postarají o výzdobu svatebního obřadu, svatební hostiny, ubytování i o fotografa a hudební produkci.

Foto: Rezidence Liběchov

Doporučujeme: Penzion Slunečno v pohádkovém Českém ráji

Penzion Slunečno - svatební slavobrána

Penzion SLUNEČNO, patřící mezi TOP 25 penzionů v ČR. Leží procházkou pískovcovým údolím kousek od hradu Kost (i tam se oddává). V pohádkovém Českém ráji asi 50 km od Prahy. S ubytovací kapacitou 60 osob nabízí pro budoucí manžele svatbu od A do Z.

Svatební hostiny do 100 osob, večerní raut může být i větší. Můžete se těšit na špičkovou kuchyni, velký sál, dvě terasy, místo pro obřad se svatebním obloukem, velké louky pro případný svatební stan, ozvučení, kapelu. Vše dle dohody a vašich požadavků.

Zjistěte více o svatbě Penzionu Slunečno v Českém ráji

Výzdoba tabule i prostoru na přání nevěsty, nápoje dle vkusu ženicha. A to vše v přírodě, stranou ruchu měst i turistiky, a hlavně se vždy svatebně a zvesela naladěnými majiteli a personálem.

Doporučujeme: Elegantní Sokolovnu u Průhonického parku

Uspořádejte si svatební den v tak trochu jiné sokolovně. Sokolovna Průhonice je netradiční a romantické místo, s elegantním a designovém prostředí a výtečnou gastronomii. Svatební obřad můžete mít přímo na romantické terase nebo si ho můžete uspořádat v nedalekém Průhonickém zámku.

Svatba v elegantním prostředí s romantickou terasou

Po romantickém svatebním obřadu pro vás bude připravena svatební hostina od šéfkuchaře Přemysla Douši. Ten pro vás vytvoří svatební menu na míru nebo budete mít na výběr z již sestavených a osvědčených svatebních menu. V Sokolovně Průhonice se také postarají o kompletní svatební servis, doprovodný program i taxi služby.

Foto: Sokolovna Průhonice

Doporučujeme: Barokní statek Benice

Statek Benice

Svatba v romantickém stylu, v sedlech ušlechtilých koní nebo v kočáře taženém dvojspřežím či dokonce čtyřspřežím starokladrubských císařských koní. Na statku Benice je možné uspořádat svatbu od A do Z, od obřadu přes svatební hostinu až po odpolední a večerní zábavu.

Zjistit vše o svatbě na Barokním statku Benice

Svatební obřad je možný civilní nebo církevní. Hostina může probíhat v prostorách nádvoří či ve starobylém špejcharu nebo barokní světnici. K večerním rautům patří nepochybně i grilování na nádvoří hřebčína.

Doprovodným programem mohou být projížďky krásnou přírodou v sedle i kočáře, zábavné soutěže, poníci a oslíci pro děti. Na statku Benice prožijete nezapomenutelný den a získáte krásné vzpomínky.

Foto: Barokní statek Benice

Doporučujeme: Tradiční české zlatnictví Farbilia

K dokonalému svatebnímu dni a vstupu na společnou cestu životem patří dokonalé snubní prsteny, které celý okamžik zpečetí. Ty pravé snubní prsteny najdete v nabídce českého výrobce prstenů Farbilia.

Vyberte si dokonalé snubní prsteny

Díky odvážným návrhům designérů si můžete vybírat z kolekce jenž zahrnuje jak léty prověřenou „klasiku“, tak modely, které vás oslní mimořádně nápaditými detaily. Samozřejmostí je i výroba snubních prstenů dle vašeho návrhu.

Foto: Zlatnictví Farbilia

Doporučujeme: Unikátní svatební místo Čapí hnízdo

Čapí hnízdo je unikátní resort vzdálený pouhých 50 km od Prahy mezi Benešovem a Olbramovicemi. Zajišťují kompletní organizaci svatby od vyřízení potřebných formalit na matrice až po koordinaci slavnostního dne včetně zajištění všech potřebných dodavatelů dle vašeho přání.

Svatební den v unikátním resortu kousek od Prahy
Prohlédněte si svatební prezentaci Čapího hnízda

Na Čapím hnízdě na vás čeká i mnoho překvapení. Mezi ně například patří jízda novomanželů ve svatebním kočáru nebo projížďka na loďce, při které vytvoříte nádherné a romantické svatební fotografie.

Foto: Čapí hnízdo

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz