Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba ve mlýně jako z "Princezny ze mlejna"

Chcete prožít romantický příběh jako Eliška z pohádky? Svatba ve mlýně váš sen splní. Romantiku si užijete dosyta. Zde je pár tipů na romantické mlýny.

2023-01-25.Líbí se mi (10).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Svatba ve mlýně jako z „Princezny ze mlejna“

Vaše svatba ve mlýně bude jako z pohádky

Nejdůležitější na celé svatbě je bez debat místo, kde si slavnostně řekneme ANO. Proto vybírejme z takových míst, která jsou schopna atmosféru tohoto aktu ještě znásobit. Takové místo je pro mnohé z nás romantický mlýn jako z pohádky s opravdickou staročeskou atmosférou.

Pro svatbu ve mlýně doporučujeme

  • Krásná svatba na venkově u rybníka – Hodějovický mlýn (mlýn má nového majitele a prozatím je veřejnosti uzavřen)
  • Nově zrekonstruovaný Váchův mlýn z roku 1695 na úplné samotě

Svatební fotografie ve mlýně

Novomanželé mohou zapózovat u mlýnského kola, kdy společně můžou zkusit mlýnské kolo roztočit, pokud to místní podmínky umožňují. Při hledání vhodného místa k focení můžeme zabrousit do mlýnice, nebo jiných prostorů ve mlýně, kde společně využijeme mlynářské náčiní, se kterým si můžeme různě vyhrát.

“Romantické svatební fotografie s mlýnským kolem budete ještě dlouho po svatbě obdivovat.”

Romantika na mlýně a fotky při západu Slunce

Pokud chceme romantičtější vzpomínky, tak vyčkejme do západu Slunce a nechme se vyfotit s mlýnem v pozadí, mlýnským povozem nebo při brouzdání na přilehlých loukách. Odvážnější povahy mohou využít i místní zvířectvo. 🙂

Svatba ve mlýně
Svatební focení novomanželů v trávě zalité sluncem
Svatba v přírodě na louce

Foto: Archiv Svět svateb

Staročeské svatební dekorace

Pokud netrváte na moderním designu svatby, který můžeme také do staročeských mlýnů zakomponovat, tak můžeme ponechat místu vlastní staročeský nádech, který svatbu sám o sobě ozvláštní.

“ Materiály, které svatbě ve mlýně dají šmrnc, jsou kámen a voda.”

V mlýnici a okolí mlýna počítejme s dřevěnými materiály, které působí přírodně a navozují pocit klidu a jakési historie. Stejně jako dřevo, kámen a voda patří k mlýnu, tak stejné souznění a vzájemnou pomoc najdeme ve VÁS – novomanželích.

Hodějovický mlýn

(mlýn má nového majitele a zatím je veřejnosti uzavřen)

Hodějovický mlýn

„Přejete si prožít svatbu jako z pohádky?
Hodějovický mlýn na Vysočině vám přání splní.“

Svatba „na konci světa“, v naprostém soukromí, v okouzlující přírodě, s nádechem Provance. To je dechberoucí Hodějovický mlýn. Je-li vaším snem dokonalá romantická svatba na venkově, tak vězte, že hledat lepší místo na svatbu v Čechách budete opravdu obtížně. To vám můžeme slíbit. 🙂

Přejít na celý článek „Svatba v Hodějovickém mlýně“ »

Svatba ve mlýně dokonce i v těsné blízkosti Prahy

Jeden z pražských mlýnů, kde lze svatbu realizovat je Trojanův mlýn. Najdete ho uprostřed přírodní rezervace Tiché údolí kousek od pražské části Suchdol.

Vdát nebo oženit se můžete 20 min od Prahy, a to ve Spáleném mlýně. Ocitnete se uprostřed krásné přírody, kde vás romantika doslova pohltí, a kde si svoji svatbu určitě užijete. Aktuálně (1/2020) je ale Spálený mlýn pro veřejnost uzavřen.

Dalším krásným místem pro svatbu ve mlýně je mlýn Karlštejn. Zde si můžete své ano říct romanticky u řeky Berounky a svatební hostinu si prožít v hotelové restauraci nebo pod širým nebem.

Peckův mlýn – Romantické místo pro venkovskou svatbu

Svatba v Peckově mlýně, to je svatba v kouzelné přírodě u Konstantinových Lázní, kde budete obklopeni překrásnými lesy a svými nejbližšími. Váš svatební obřad se uskuteční v rozlehlé zahradě s výhledem na hladinu rybníka, přímo u mlýnského kola nebo přímo v srdci romantické usedlosti.

Chci vidět web Peckova mlýna

Fotografie z Peckova mlýna

Ke svatební hostině usednete v mysliveckém salonku anebo v zastřešeném posezení s grilem. Když bude sluníčko na vaší straně, je pro vás připraven romantický dvůr v srdci mlýna až pro 70 osob. V Peckově mlýně si svatební den opravdu užijete a po náročném dni pro vás a vaše hosty bude připraveno ubytování.

Foto: Peckův mlýn

Tradiční svatba na Strnadovském mlýně

Strnadovský mlýn se nachází na rozhraní středních a jižních Čech, uprostřed malebné doliny. Jako by se tu zastavil čas, proto je toto venkovské prostředí často vyhledávané snoubenci pro uspořádání romantické svatby.

Zobrazit stránky Strnadovského mlýna

Nechte se oddat na louce pod širým nebem nebo na okraji rybníka a ve společnosti domácích zvířat. Svatební hostinu je možné uspořádat pod širým nebem, v párty stanu anebo ve Staré mlýnici. Navíc můžete soutěžit o grilované sele zdarma!

Foto: Strnadovský mlýn

Romantická svatba na Klokočkově mlýně

Klokočkův mlýn umožňuje užít si víc než jen tradiční svatební den a noc. Svatební obřad můžete mít v krásném a romantickém prostředí na zahradě, ve stínu 200 let staré lípy, která vás ochrání od svitu sluníčka, nebo na dvoře u staré kamenné studny. To vše v příjemné atmosféře, absolutním klidu, obklopeni nádhernou přírodou a pod záštitou blanických rytířů.

Zobrazit web areálu na Klokočkově mlýně

V Klokočkově mlýně bude váš svatební den v tradičním stylu, s výbornou a chutnou hostinou a bez velkých okázalostí. Je jen na vás, zda dáte přednost českým jídlům, koláčkům a buchtám nebo využijete možnost cateringu.

Pokud se svěříte do rukou týmu z Klokočkova mlýna, naplno si užijete svůj velký den, který bude plný radosti a spokojených úsměvů vašich blízkých.

Foto: Klokočkův mlýn

Vytvořte si svatbu snů na Housově mlýně

Přáli byste si, aby se váš den D stal opravdu nezapomenutelným zážitkem? Chtěli byste svatbu jako z pohádky/z filmu? S profesionálním servisem Housova mlýna otevřete bránu fantazii. Sestavte a vytvořte si svoji svatbu snů! Na Housově mlýně nic není problém.

Zobrazit všechny možnosti svatby na Housově mlýně

Housův mlýn pro vás rád zajistí a připraví mnoho variant svateb. Není pro ně problém uspořádat svatbu Historickou, Keltskou, Mlynářskou i Folklorní. Postarají se o dobré jídlo, pití i catering, také hudbu, DJs, kapelu, osvětlení a ozvučení dle vašeho vkusu a přání. Z jejich rozsáhlé sbírky kostýmů si můžete po domluvě zapůjčit vybrané převleky, kterými vytvoříte rozhodně neopakovatelnou atmosféru.

Foto: Housův mlýn

Svatba na úplné samotě – Váchův mlýn

Na adrese Třebějice č. p. 2, v zeleném údolí a na úplné samotě, stojí už od roku 1695 mlýn, původně Machův. V roce 2017 oslavil třista dvacet dva let a jako dárek dostal nové obyvatele. Manželé Váchovi.

Zobrazit web Váchova mlýna na úplné samotě

Můžete si pronajmou mlýn a zbytek si zařídit sami nebo využijte pomoci vstřícných majitelů mlýna, manželů Váchových. Váchovi vám rádi na přání a po dohodě zajistí občerstvení od lokálních farmářů, kuchařů či cukrářek. Všichni, se kterými Váchovi spolupracují, zpracovávají vlastní kvalitní suroviny a nabízejí je za příznivé ceny.

Mlýn si můžete zamluvit na více dnů za rozumnou cenu. Pokud zvažujete, že byste si svůj velký den chtěli užít na Váchově mlýně, přijeďte na kafe a nezávaznou prohlídku. Jste srdečně zváni!

Foto: Váchův mlýn

Další mlýny vhodné pro svatbu

Mlýn Brejlov, Liškův mlýn, Mlýn Kamenice, Mlýn vodníka Slámy

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz