Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Originální svatba aneb co je IN a co OUT

Řekněte si ano v originálním čase (např. v 11 hodin 11 minut)

2023-04-17.Líbí se mi (4).Komentářů: 0

Víte, co je v současné době IN a co OUT ve světě svateb? Originální svatba musí být na originálním místě a v originálním čase (např. v 11 hodin 11 minut). Většina z nás se žení a vdává jednou, maximálně dvakrát za život. Tak proč si svatbu neužít originálně od začátku do konce?

Originální je každá nevěsta

Pohoda, dobré jídlo a pití, užít si svůj den D, být celý den tou NEJ, být krásná a středem zájmu… v tom jsou všechny ženy neoriginálně stejné.

V realitě je každá nevěsta jiná, originální, protože každá lpí na něčem nejvíce. Jedna na parfémech, druhá na šatech, třetí na špercích, další na spodním prádle, hudbě, dekoracích, jídle, atd. Pokud v běžném životě utrácí nevěsta hodně peněz za boty, tak si na svatební den koupí boty za 15 000 Kč od značky, kterou má vysněnou a nezajímá jí, zda je to marnivé, neoriginální in nebo out. Chce si to dopřát a svatební den je nejlepší důvod si obhájit něco, co by jí normálně neprošlo. A naopak, pokud např. nevěsta ujíždí na prádle, nikdy by si nekoupila drahé boty.

Boho nevěsta, krásná ozdoba nohou

Originální svatební datum

Tak v prvé řadě IN je ženit se a vdávat ve vyjímečných dnech. Originální svatební datum je např. 7.7. nebo 8.8., nicméně svatební obřad v tomto datu je nutné rezervovat včas. Čas obřadu zvolte např. v 11:11 nebo 12:12. A dodržte jej přesně na minutu.

Je IN brát se v jiný než oficiální úřední den

V poslední době je originální brát se v jiný den než v pátek nebo v sobotu. Zvolíte svatbu v pondělí, úterý, čtvrtek nebo za úplňku?

Nevěsta s kyticí a ženichem před zrcadlem

Originální svatební prostory, inventář a dekorace

Dále IN jsou originální svatební obřady. Pokud máte trochu fantazie a dostatek financí, skoro nic není nemožné. Je pravda, že taková originální svatba vyžaduje více zařizování, ale na tento významný den se vzpomíná celý život, tak proč neprožít svatbu jinak.

Pronajímají se velmi často originální prostory, inventář (židle, barevné ubrusy, nechávají se šít na míru i běhouny, ubrousky, látky na svatební bránu). Někteří snoubenci si nechávají na míru vyrobit u kováře originální tvar svatební slavobrány (např. tvar srdce).

Originální je rozhodně svatba na exotickém ostrově pod palmami nebo na zaoceánské lodi či rovnou pod vodní hladinou. Také na horách, pár metrů nad zemí v balónu nebo vyhlídkovém letadle. Možností je opravdu mnoho. Motorkáři mohou mít originální svatební obřad na motorkách, kdo má rád přírodu v přírodě a ti z nás, kteří milují historii, tak mohou prožít svůj veliký svatební den v dobových kostýmech na některém z našich hradů.

IN jsou originální svatební šaty

Nápady a tipy na originální svatební dárky pro hosty

2023-05-12.Svatební dary

IN jsou originální svatební šaty

Často si nevěsty chtějí dopřát opravdu “originální“ ušití svatebních šatů nebo klobouků a pro ženicha oblek na míru.

Originální svatební doplňky

Svatba může mít originální datum i místo, avšak další neméně důležitou věcí je originální svatební výzdoba. V dnešní době naleznete mnoho originálních svatebních doplňků a dekorací. Vaší fantazii se meze nekladou.

Líbající se novomanželský pár s kolem na cestě
Svatební pár jede na svatební obřad polem na kole

Sladké a tradiční svatební výslužky

Výslužky pro svatebčany jsou milým a sladkým poděkováním a mají u nás dlouholetou tradici. Mohou být naplněny čímkoliv; kouskem  svatebního dortu, svatebními koláčky, cukrovím, čokoládovými pralinkami nebo bonbony.

Krabičky na výslužky
Prohlédnout si krabičky

Originální svatební tiskoviny

V tiskovinách chce být originální snad každý svatební pár. V podobě pozvánky, písma, provedení, materiálů. Tady je originalita každého páru opravdu nejzřejmější. Pravděpodobně neuvidíte dvě svatební oznámení se stejným písmem, textem a na stejném papíře.

Originální svatební hudba a novomanželský tanec

  • IN: Vlastní mixovaná hudba na první svatební tanec a při příchodu nevěsty
  • IN: Taneční lekce před svatbou

Originalita se často objevuje u svatebního tance. Hodně snoubenců chodí na taneční lekce, aby se naučili nějaký tanec. Mixují hudbu, kterou mají rádi a na tu pak na svatbě tancují. Je to velmi emotivní část svatby i v jejich životě. Platí to i u písně při příchodu nevěsty ke svatebnímu oltáři. Často si vybírají i hudební nástroje. Bývá to harfa, trumpeta, smyčcové nástroje či saxofon.

Novomanželé při svatebním tanci v kruhu svatebčanů

Originální svatební fotografie „Úsměv číslo 3, prosím!“

Svatební fotografie nám dokáží připomenout krásné vzpomínky na svatební den, ale ne každý je zvyklý pózovat před objektivem a vypadat přirozeně.

Obyčejně to chceme mít tzv. brzy za sebou. Ale jsou to právě ty nejdůležitější fotografie s nevěstou a ženichem, na které se bude soustředit největší pozornost. Je dobré jejich vytvoření věnovat předem naplánovaný čas a neuspěchat to.

Uvolněte, prosím…
A jak pomoci tomu, aby byly fotografie přirozené? Hlavně křečovitě nepózujte a neptejte se fotografa „Jak se máme tvářit?“ Je to vaše chvíle, uvolněte se…

Pár chvil po svatbě, stále mezi mnoha hosty, konečně chvíli spolu. Zapomeňte na chvíli na fotografa a užijte si tu chvíli jen sami pro sebe.

Obejmutí, polibek, dotek, smích. Jakékoliv vyjádření emocí, lásky a štěstí je přesně to, co pomůže vytvořit unikátní fotografie, ze kterých bude každému jasné, že to byla krásná svatba. Nepózujte! Jen se mějte rádi.

Pro vaše originální svatební fotografie vybírejte originálního svatebního fotografa.

NE-originální svatba aneb co je fakt OUT

Víte, co je OUT ve Světě svateb? Není toho mnoho, ale něco přece.

  • OUT je pozvat na svatbu celé vaše příbuzenstvo až do pátého kolena. Není to vůbec nutné, nestýkáte-li se s nimi a nemáte-li společné zažitky. Stává se to, že za chvíli se nemáte o čem vzájemně bavit a zábava vázne. Pozvěte na svatbu pouze svoji nejbližší rodinu a nejlepší kamarády. A ušetřené penízky raději investujte do vaší originální svatební cesty.
  • OUT jsou děti a zvířata na svatbě. Hlavně mladší páry snoubenců si často nepřejí děti a zvířata na své svatbě.
  • OUT je v dnešní době také unášení nevěsty. Zvažte to. Sice je to „zvyk“, ale stojí vám za to narušit celý průběh svatebního veselí a nechat ženicha několik hodin lítat po všech čertech, zatímco nevěsta se nudí a ostatní svatební hosté trapně čekají…?
  • OUT je vdávat se či ženit tzv. na rychlo. Dnes jsou těměř všechna oblíbená svatební místa rok dopředu zamluvena a moc “originality“ nevymyslíte, pokud si vzpomenete, že se chcete brát do 6 měsíců od žádosti o ruku.
  • OUT je snažit se si vše zařídit svépomocí. Alespoň profesionální svatební poradkyni nebo poradce si sežeňte, pokud vám záleží na hladkém průběhu a celkové pohodě na vaší svatbě. Vyhnete se pobíhání, stresu a ve finále naštvání a navíc budete mít spoustu času na sebe.
  • OUT je šunková rolka ve svatebním menu.

Foto: Archiv SvětSvateb.cz, Svatebnidekorace.cz

Novomanželé v objetí na břehu moře při západu slunce
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz