Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Průhonice u Prahy - pohádkové svatební město

Průhonice hledejte kousek od Prahy. Natáčela se zde např. legendární pohádka Tři oříšky pro Popelku.

2023-04-20.Líbí se mi (8).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Průhonice u Prahy – pohádkové svatební město

Jedinečná a kouzelná atmosféra, která se v Průhonicích nachází, je přímo stvořená pro svatební oslavy a radovánky.

Pohádkově kouzelné svatební město opravdu existuje

Obec Průhonice se nachází ve Středočeském kraji, asi 15 km jihovýchodně od centra Prahy. Najdete se zde několik významných objektů, jako je dendrologická zahrada, UNESCO Průhonický park či zámek Průhonice. První písemné zprávy o Průhonicích pocházejí již ze 70. let 13. století.

V Průhonicích doporučujeme :

  • Romantická svatba u rybníčku v restauraci z nepálené hlíny – to je Hliněná Bašta

Svatba na zámku Průhonice

Průhonický zámek v dnešní podobě je výsledkem řady přestaveb původně středověkého gotického hrádku, zbudovaného na skalnatém ostrohu nad potokem Botič. Snoubenci je velice oblíbený především díky dobré dostupnosti z Prahy a romantickým prostředím. Více o Průhonickém zámku.

Zámecký park Průhonice

Průhonický park je Národní kulturní památkou a památkou UNESCO. Přírodně krajinářský park (odkaz na fotogalerii) o rozloze 250 ha založil v roce 1885 hrabě Silva-Tarouca. Svatební obřady se konají na Malém nádvoří Průhonického zámku s dechberoucím výhledem na zámecký park.

Dendrologická zahrada

Mimo významu umělecko-historického je zámecký park cenný i dendrologicky, jako sbírka domácích a cizokrajných dřevin – okolo 1600 druhů. Dendrologická zahrada hraničí právě se zámeckým parkem. Výjimečná je sbírka rododendronů čítající okolo 8000 kusů ve 100 druzích a kultivarech.

Doporučujeme: Svatební obřad a hostina v Hliněné Baště

V restauraci Hliněná Bašta vládne až neuvěřitelně pohodová atmosféra. Restaurace z nepálené hlíny je z jedné strany ukryta v umělém kopci, zatímco druhá strana s prostornou terasou je otevřena směrem k malému romantickému rybníčku.

Svatba na Hliněné Baště - romantika a pohoda na břehu rybníčka

Uspořádejte si vaši svatební hostinu nebo raut na terase u rybníčka v Hliněné baště a zažijte velký kulinářský zážitek, na který vy i vaši hosté budete dlouho vzpomínat. A všechny mlsné jazýčky se budou ještě několik týdnů po svatbě olizovat.

Foto: Hliněná Bašta

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz