Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební mandle jako dárek - význam a proč v lichém počtu?

Velmi oblíbeným poděkováním pro svatební hosty od novomanželů jsou svatební mandle. Víte, proč se darují v lichém počtu?

2023-06-10.Líbí se mi (2).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební dorty/Svatební mandle jako dárek – význam a proč v lichém počtu?

Velmi oblíbeným poděkováním pro svatební hosty od novomanželů jsou svatební mandle. Víte, proč se darují v lichém počtu? Na výběr máte několik příchutí.

Lichý počet svatebních mandlí

Lichý počet svatebních mandlí symbolizuje nedělitelnost muže a ženy v manželství. Tradičně se mandliček daruje 5 kusů, váže se k tomu i pořekadlo: Jedna svatební mandle pro zdraví, dvě pro bohatství, tři pro dlouhý život, čtyři pro hojnost, pět pro štěstí.

Svatební mandle v krabičce

Jak darovat svatební mandle hostům?

Buď jednoduše v celofánovém, nebo látkovém pytlíčku, případně v krabičkách místo výslužky. Svatební mandle v pytlíčku mohou posloužit i jako jmenovka na svatební tabuli.

Svatební mandle

Svatební mandle v různých barvách a příchutích

Mandle v barvách svatby – bílé, růžové, fialové nebo třeba i modré. Barevné variace jsou nepřeberné, ale co vás možná překvapí je chuť svatebních mandlí. V dnešní době už se nejedná jen o „mandle v cukru“, můžete vybírat i z různých příchutí. Nejzajímavější příchutě svatebních mandlí jsou: čokoláda, višeň, hruška, karamel, kokos, vafle nebo i Tiramisu! Svatební mandle s příchutí vybírejte ZDE >>>

Svatební mandle

Svatební mandle a jejich skrytá symbolika

Zatímco cukrová poleva symbolizuje sladký začátek každého manželství, hořká chuť svatební mandle zase těžké manželské chvilky.

Objednat svatební mandle
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz