Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v přírodě, ve stodole aneb venkovská svatba

Neformální svatby v přírodě, venku či ve stodole jsou v dnešní době stále oblíbenější. Inspirujte se článkem a najděte si v přírodě to své kouzelné místo.

2022-12-25.Líbí se mi (16).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Svatba v přírodě, ve stodole aneb venkovská svatba

Svatby venku, na vzduchu či v přírodě jsou stále víc IN

Neformální svatby v přírodě jsou v dnešní době stále oblíbenější volbou. Jsou vhodné pro snoubence z města, dobrodruhy i snílky. Inspirujte se naším článkem a najděte si v přírodě to své kouzelné místo.

Přírodní svatby jsou nejen trendy, ale už i nutností

Hlavním lákadlem pro svatbu v přírodě je využití všech krás, která nám příroda nabízí a také odlehčení životnímu prostředí. Svatební oznámení můžete poslat elektronicky, k výzdobě použijte luční květiny a pro svatební hostinu využijte lokální suroviny.

Zkuste bezodpadovou svatbu!

Snažte se na své svatbě vyhnout jednorázovým obalům, které jsou zátěží pro přírodu a obtížně se recyklují. Zkuste bezodpadovou svatbu! Používejte v maximální míře přírodní svatební doplňky a dekorace, kterými vyzdobíte vaši svatbu.

Chovat se ekologicky už není jen trendy, je to vzhledem k naší krásné matičce Zemi nutností. Je skvělé, že dnešní mladí snoubenci, kteří v posledních letech plánují svou svatbu, si toto uvědomují a snaží se neopakovat chyby svých rodičů a prarodičů.

Svatební obřad v přírodě

Svatební obřad v přírodě, pod širým nebem, se pro vás stane nezapomenutelným zážitkem. Svatební obřad si můžete uspořádat i v různých městských a zámeckých parcích. Mezi ty nejkrásnější patří parky park zámku Průhonice, pražská Stromovka nebo svatební park pod Frýdeckým zámkem.

EKO svatba nebo eco-friendly je trendy, ale i nutností

Svatba na statku, na farmě, EKO svatba nebo eco-friendly trend?

2022-12-20.Svatební místa

Eko svatba nabízí především romantiku a to například v podání kočáru taženého koňmi, který vás přiveze a odveze. Všechny vaše nápady můžete realizovat jak v přírodě, na starém statku, na farmě nebo u rybníka.

Hliněná bašta svatba Míši a Petra v přírodě

Svatební obřad na louce, hostina pod párty stanem

Svatba na louce je jako stvořená pro romantiky. Své „Ano“ si řeknete pod slunečními paprsky s krásným výhledem do kraje obklopeni romantickou přírodou, zpívajícími ptáčky a šumícími lesy. A pak šup na svatební hostinu, protože hned vedle máte váš rozlehlý a vzdušný párty stan. Komu se líbí tato představa? 🙂

Svatba v přírodě na louce

Foto: Archiv Svět svateb

Velkou výhodou svatebního obřadu na louce je, že vám odpadají poplatky za pronájem svatebního místa. Na louce si můžete uspořádat celý svatební den i s kapelou, a pokud vám počasí nebude přát, přemístíte se do párty stanů.

Svatby ve stodole získávají na oblibě

Svatba ve stodole se zdá být výborná volba a jeví se nám jako jedna z nejlepších variant. Posuďte sami. Stodoly bývají mimo ruch civilizace, takže pohoda a klídek. Ve stodole máte soukromí a vše se odehrává na jednom místě. Odpadá tak logistika, čili přemísťování se z místa na místo.

Nemusíte tlumit volume už ve 22h a můžete krásně pařit a tančit do nočních hodin nebo do bílého rána. Nově zrekonstruované stodoly mají navíc nádech nezapomenutelné romantiky a každá stodola má svého kouzelného ducha doby.

Stodoly bývají velké a prostorné, tudíž pojmou více lidí, klidně i stovky. Pokud je vaše svatba menšího rozsahu, nevadí. Bude to možná lepší, protože svatebčané budou mít více místa.

“Při svatbě v přírodě pozor na jehlové podpatky. Když tak půjdete bosa. ”

Svatba ve stodole v prostorném prostředí má mnoho výhod

Foto: Archiv Svět svateb

Svatby ve stodole nejsou pro „nóbl paničky“

Všechny stodoly nejsou hogo fogo a někomu může vadit, že tam není pintlich (z německého pünktlich) uklizeno, nicméně každá stodola vám při nepříznivém počasí nebo dešti poskytne střechu nad hlavou. To dává smysl.

Pokud budete mít svatbu na louce pod párty stanem, v případě deště byste se ve stanu mohli tísnit. Stodola mívá i stavení nebo obytnou budovu, což je výhoda, protože tam můžete mít zázemí na osobní věci a svatební dary.

Svatba ve stodole nabízí přírodu, venkov, pohodu, romantiku a klídek

Zkrátka a dobře; svatbu ve stodole zvažte a pokud vám nevadí, že do stodoly může foukat, že vrata stodoly bývají těžká a hůře se zavírají, že stodoly nemívají vlastní WC a budete tak muset na dvůr nebo do lesa, že v případě deště můžete mít zablácené tenisky, že se svatebčané mohou trochu zašpinit, protože to tak je.

… pokud vám toto všechno nevadí, tak uspořádejte vaši svatbu ve stodole, protože víte, že chcete mít na svatbě přírodu, venkov, pohodu, romantiku, klídek, a basta. 🙂

Svatba v lese

Milujete přírodu a přírodní materiály? Pak právě pro vás je svatba v lese tím pravým. Mnoho krásných přírodních detailů, krásné mýtiny, šustění listí, zpěv ptáků. To vše dokreslí netradiční svatební atmosféru. Pro originální svatební fotografie můžete použít lesní zátiší, romantické zříceniny (které najdete skoro v každém lese), nebo si místo vyberte u svého oblíbeného hradu.

Novomanželé v lese

Foto: Archiv Svět svateb

“Přírodní svatby by měly mít v barvách hnědé, zlaté, béžové, zelené prostě vše v souladu s přírodou.”

Přírodní svatba

Při plánování svatby nezapomínejte na to, že svatba by měla být sladěna do přírodních motivů a detailů. Pro svatební šaty vybírejte přírodní materiály, nebo si nechte přešít svatební šaty po mamince.

Na přírodní svatbě by neměly chybět luční květiny, místo závojů květinové věnečky, svatebčany můžete posadit na pařezy, dřevěné stoličky nebo na deku. Při svatbě v přírodě se fantazii meze nekladou.

NÁŠ TIP: Cenově výhodné sety barevných motýlků a šlí

Svatební pánské motýlky a šle pro ženichy, svědky a tatínky

2021-04-20.Pánská móda

Doporučujeme: Svatba v srdci Vysočiny v útulném pensionu Klokočí

Rodinný pension Klokočí najdete v samém srdci chráněné krajinné oblasti Žďárské Vrchy, které patří k nejnavštěvovanějším oblastem kraje Vysočina. Toto místo je jako stvořené pro uspořádání romantické svatby v přírodním i venkovském stylu, kterou prožijete v naprostém klidu a soukromí.

Zobrazit možnosti venkovské svatby v Klokočí

Pro svatební obřad můžete zvolit jakékoliv zákoutí nádherné zahrady, nebo prostory přímo v pensionu. V pensionu Klokočí vám rádi pomohou se svatebním cateringem, se svatební výzdobou, navrhnou vám svatební menu a pomohou s výběrem hudby. Ve svatební den navíc budete celý pension jen pro vás.

Foto: Pension Klokočí

Doporučujeme: Svatba v Hliněné baště s terasou a výhledem do přírody

Romantiku zažijete v restauraci Hliněná bašta a v jejím bezprostředním okolí. Můžete zde uspořádat nejenom hostinu, ale i venkovní svatební obřad v náruči přírody. Svatební hostina v restauraci z nepálené hlíny to je vyhlášená kuchyně se spoustou lahůdek. Stylové zařízení restaurace, letní terasa s výhledem na rybníček a soukromé parkoviště. Grilování a možnost živé hudby s tancem. Co víc si přát?

Více o svatbě na břehu rybníka v Hliněné baště

Na svatební hostině raději počítejte s pár místy navíc, které zaberou místní kočičí návštěvnice. Pro vaše nejmenší svatebčany je připravené dětské hřiště, které je jistě zabaví a vám poskytne potřebný klid k oslavám.

Dechberoucí večerní kouzelný pohled na terasu Hliněné bašty

Hliněná bašta večerní pohled na terasu nad rybníčkem

Doporučujeme: Svatba pod bájnou horou Blaník v areálu Klokočkova mlýna

Areál Klokočkův mlýn je romantické místo, obklopené nádhernou přírodou u bájné hory Blaník. Pro svůj svatební obřad v přírodě budete mít na výběr několik míst. Své Ano si řeknete pod 200 let starou lípou, u mlýnského kola, na břehu rybníka nebo na louce či v lese.

Svatba v 500 let starém Klokočkově mlýně

Místo pro svatební obřad máte již vybráno, ale co svatební hostina a oslava? Svatební hostina bude chutná, tradiční a v naprostém soukromí. Ve svůj svatební den budete mít k dispozici celý areál mlýna a jako tečka nakonec pro vás bude připraveno svatební apartmá a pro vaše hosty 10 pokojů.

Foto: Areál Klokočkův mlýn

Doporučujeme: Staročeská svatba v rozlehlém areálu Strnadovského mlýna

Strnadovský mlýn je kouzelné místo na samotě uprostřed přírody. Leží uprostřed malebné doliny blízko Sedlčan, na rozhraní středních a jižních Čech.

V areálu Strnadovského mlýna prožijete úžasný svatební den včetně obřadu, hostiny, bujaré oslavy a noclehu. Dorazit můžete o den dříve a spočinout o den déle.

Zažijte noc a den na stromě v Treehouse

Můžete prožít noc a den na stromě v ekologickém dřevěném domečku ve větvích velkého dubu, kde zažijete skutečný kontakt s přírodou.

Navštívit web www.strnadovskymlyn.cz

Zažijete báječnou pohodu na Strnadovském mlýně, ze kterého nebudete chtít odjet a rádi se budete vracet. Pan Tomáš Kocman, mlynář a majitel v jedné osobě, se vám bude osobně věnovat. Strnadovskému mlýnu se asi nedá nic vytknout. Zajeďte se tam podívat a zhodnoťte vše na vlastní kůži.

Foto: Strnadovský mlýn

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz