Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Bude váš svatební dort originální, trendy nebo klasický?

Necháte se inspirovat novými trendy, originalitou nebo půjdete do tradičního svatebního dortu?

2023-01-31.Líbí se mi (7).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební dorty/Bude váš svatební dort originální, trendy nebo klasický?

Necháte se inspirovat novými trendy, originalitou nebo půjdete do tradičního svatebního dortu? Čtěte dále a dozvíte se na co si dát pozor a co by měl takový svatební dort splňovat.

Svatební dort by měl velmi dobře chutnat

Svatební dort by měl na 100% skvělě vypadat. To je jasná věc. Vždyť ve svatební den se na něj v jeden okamžik upnou oči všech přítomných. Co je ale neméně důležité je, že by měl velmi dobře chutnat.

Trendem je mít na svatební tabuli 2 nebo 3 patrový svatební dort s vysokými, elegantními patry. Super nápad je dorty doplnit o cupcakes, které lze hostům připravit i do výslužek.

Doporučujeme

Elegantní svatební dorty s vyššími patry jsou trendy

Foto: archiv Svět svateb.cz

Chuť dortu můžete přizpůsobit podle ročního období. V létě osvěžení citronovou příchutí, na podzim hřejivá kávová či čoko chuť. Výběr svatebního dortu určitě nepodceňujte, měl by krásně doplnit a podtrhnout styl celé vaší svatby.

Trendy svatební dorty z Austrálie nebo ze Slovenska

Omrkněte přenádherné svatební dorty i cukrovinky u našich sousedů na Slovensku. Jedná se o výtvory šikovné cukrářky Lucie Gažové. Lucka je z Trnavy a je to nejen šikovná, ale i velice sympatická mladá žena. Na webu Lucky Lulus bakery najdete nádherné svatební dorty. Obě cukrářky nás svými dorty nadchly.

Trendy svatebních dortů můžete sledovat také v Austrálii u cukrářky Ellen. Na svém FB Cakes by Ellen a na Instagramu má mnoho překrásných dortů.

Foto: lulusbakery.sk a cakesbyellen.com.au

Originální hranatý svatební dort

Kreativní design svatebního dortu je základ. Nejčastější tvar svatebního dortu je klasický kulatý, dále se nabízí hranatý tvar. Můžete ale mít i oválný svatební dort či dort složený z cupcakes.

Není problém vyrobit i netradiční dort s kombinací těchto tvarů. Velké oblibě se těšily v minulosti i křivé dorty nebo dorty, které mají jednotlivá patra poskládaná na křivo. Fantazii se opravdu meze nekladou, takže možností je nepřeberná škála.

Foto: Café Mozart

Trend nahých a polonahých svatebních dortů pokračuje

Jaký je váš vysněný dort? Trendy jsou také svatební dorty s vyššími, protáhlými patry. Mrkněte na svatební trendy a dozvíte se více.

Nahý dort jsou vlastně holé kurpusy pouze spojené krémem. Polonahý vytvoříte tak, že dort po jeho obvodu lehce potřete krémem.

Zvolíte nahý či polonahý svatební dort?

Nahý svatební dort je trendem poslední doby. Nahý dort má zcela holé kurpusy, které jsou pouze spojené krémem.

Nechcete-li úplně nahý dort, můžete zvolit variantu polonahého svatebního dortu, kdy dort potřete tenkou, na některých místech až průhlednou, vrstvou krému.

Dort můžete ozdobit různými druhy ovoce a živými květinami, které budete mít ve svatební kytici.

Nechte si svatební dort polít tzv. Ganache

Velmi pěkného efektu docílíte tím, že dort polijete tzv. Ganache (tzn. polevou), která jakoby stéká po dortu na více místech dolů. Můžete též svůj dort nechat dozdobit jedlými květinami a svým oblíbeným ovocem.

Foto: Archiv Svět svateb.cz

Požádejte cukrárnu o ochutnávku vzorků dortů

Doporučujeme si nechat připravit ochutnávku vzorků korpusů a náplní, abyste si byli jisti, že váš svatební dort bude opravdu podle vašich chutí. Máme pro vás níže v článku několik tipů a foto inspirací, jaký by váš svatební dort mohl být.

Polonahý svatební dort celkový pohled

Foto: Archiv Svět svateb.cz

Svatební dort v barvě svatby

Oblíbené jsou také klasické svatební dorty potažené bílou mandlovou marcipánovou hmotou. Čas od času se také objevují snoubenci, kteří se nebojí tmavých barev a volí svatební dorty potažené čokoládou či čokoládové zdobení a dekoraci. Čokoládu má rád téměř každý, takže čokoládovým svatebním dortem rozhodně nic nezkazíte.

Svatební dort

Foto: Archiv Svět svateb.cz

Kvalitní suroviny a ochutnávka svatebního dortu v Café Mozart

Pokud chcete, aby byl váš svatební dort opravdu vynikající, dejte pozor na použité suroviny. Hlavně žádné náhražky! Na výrobu svatebního dortu je třeba použít kvalitní čerstvé suroviny, jako je máslo, živočišná smetana, čokoláda atd. V cukrárně a kavárně Café Mozart preferují osobní konzultace s ochutnávkou jednotlivých příchutí. Tady určitě tzv. „zajíce v pytli“ nekoupíte.

Foto: Café Mozart

Zobrazit další svatební dorty od Café Mozart

Pokud se nebudete moci rozhodnout, je možné mít v každém patře jinou náplň. Nejpopulárnější jsou lehké formy náplní a pak široké spektrum chutí od vanilkové s čerstvým ovocem, čoko-oříšek, karamel, čokoláda-višeň, oříšek, pistácie. Všechna vaše přání vám rádi splní v Café Mozart.

Krémový nebo marcipánový svatební dort z Růžové cukrárny

Svatební dorty se zdobí jak živými květinami, tak ozdobami z mandlové hmoty. Velice oblíbené je i oddělení jednotlivých pater pomocí stuhy v barvě svatby nebo pomocí různých druhů letního ovoce. Dort se dá ozdobit téměř čímkoliv, v hojné míře se používají i vyfoukané ozdoby z cukru nebo již jednou zmíněné čokoládové ozdoby.

Foto: Růžová Cukrárna & Kavárna

Zobrazit další dorty a sladkosti z Růžové cukrárny

Estetický vzhled je u svatebního dortu stejně důležitý jako jeho chuť, proto se klade velký důraz na tradiční zpracování a kvalitní suroviny. Takový poctivý svatební dort vám rádi udělají v Růžová Cukrárna & Kavárna, kde vám z dortu vykouzlí doslova gastronomický zážitek. Každý zakázkový dort je šitý přímo snoubencům na míru.

Svatební dort z cupcakes

Velice moderní záležitostí se v poslední době stávají svatební dorty složené z cupcakes. Vrchní patro dortu tvoří klasický menší dort, aby nebyli novomanželé ochuzeni o tradiční krájení dortu. Zbylá část dortu je složena z mini-dortíku a každý host dostane jeden.

Naše doporučení: “Trvejte na ochutnávce, ať nekoupíte zajíce v pytli.”

Trendem jsou lehké svatební dorty, které všichni ocení hlavně v letních měsících. Více fotografií naleznete ve fotogalerii svatebních dortů.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz