Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební placky nejen na rozlučku, ale i místo myrty

Výhody jsou jasné: Svatební placky nezvadnou, nezničí se při transportu, a protože nosí informaci, jsou použitelné 2x.

2023-03-31.Líbí se mi (9).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební vybavení/Svatební placky nejen na rozlučku, ale i místo myrty

Vaše svatba bude dokonalá. Procházíte seznam a vše máte odškrtnuté, až na jednu položku a tou jsou vývazky. Tak, co to bude? Myrta nebo mašlička? Poradíme Vám jiné řešení: dejte vale myrtám a pořiďte si svatební placky.

Zkuste svatební placky místo myrt či vývazků

Svatební placka je odznak, který nosíte místo myrty nebo vývazku. Na placce je vyobrazen motiv dle přání v designu vašeho svatebního oznámení nebo jiným způsobem spojený s vaší svatbou.

Pokud máte na svatebním oznámení vaši společnou fotku, tak je pravděpodobné, že jí budete chtít mít i na placce. Kromě designu placka obsahuje jména nebo iniciály svatebčanů, datum svatby a popřípadě další informace.

Výhody svatební placky jsou zřejmé

Výhody jsou jasné: Svatební placky nezvadnou, nezničí se při transportu, a protože nosí informaci, jsou použitelné 2x. Můžete je mít již na rozlučce se svobodou, dají se použít jako svatební jmenovky se jmény hostů a v neposlední řadě jsou pro všechny památkou na váš svatební den.

Jakou zvolit velikost?

Nejpoužívanější velikosti jsou 25 mm a 37 mm. Menší 25 mm se hodí na jednodušší motivy, kde jsou pouze jména, nebo lépe jen iniciály. Na větší placku 37 mm se nemusíte bát dát celá jména i s datem svatby.

Svatební placky od iOznameni.cz 06
Svatební placky od iOznameni.cz 06
Svatební placky od iOznameni.cz 05
Svatební placky od iOznameni.cz 04

Jak kdy a svatební placky rozdat hostům? Třeba hrou?

Jde to vážně i formou hry. Nabízí se několik možností. Ta nejběžnější je svatební placky předat ráno před svatbou, když se schází svatebčané u nevěsty a zdobí se auta.

Další možností je placky nechat na stolu ve svatební místnosti, například ve skleněné míse a každý si vezme placku, když půjde kolem. Pokud budete mít placky s konkrétními jmény, tak to nahrává tomu, že budou čekat na svatebčany na jejich místech u svatebního stolu. Nahradíte tak jmenovky na svatební tabuli a každý, kdo si sedne na své místo, tak si placku automaticky připne.

Také svatební placky můžete přidávat ke svatebnímu oznámení. Přihodíte jednoduše placku do obálky a jasně tím sdělíte příjemci, že s ním na svatbě počítáte.

Dalším způsobem získání placky je například hra, kde svatebčané si placku vybojují splněním nějakého úkolu nebo například za panáka s nevěstou či ženichem.

Svatební placky od iOznameni.cz 03
Svatební placky od iOznameni.cz 02

Foto: e-shop iOznameni.cz

Jak svatební placku připnout? Špendlíkem nebo magnetem.

Placku si připnete na oblek, košili nebo kravatu pomocí spínacího špendlíku nebo magnetu s protimagnetem. Výhoda placky se spínacím špendlíkem je ta, že vám jen tak nespadne.

Magnetickou vám sice může někdo při svatebním veselí strhnout, ale zase nemusíte propichovat oblečení a poté můžete použít jako památku na svatbu a dát si jí třeba na lednici nebo použít společně s protimagnetem.

Koupit svatební placky, výhody jsou jasné

Placky se dají použít 2x – na rozlučku i na svatbu

Pokud plánujete rozlučku se svobodou, tak rozhodně placky doporučujeme. Na placky se píše „Nevěsta“ a „Tým nevěsty“ nebo anglicky „Bride“ a „Bride team“. To samé v mužském rodě.

Kreativitě se ale meze nekladou. Na plackách mohou být i jména, přezdívky nebo jiná hesla. Ale po rozlučce se svobodou placky nevyhazujte, určitě i na svatbě najdou využití placky s nápisy „tým ženicha“ a „tým nevěsty“.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz