Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební vývazky a mašle, myrty a stuhy různých barev a šířek

Výraznější či větší by měly být vývazky pro rodiče a svědky.

2023-03-25.Líbí se mi (8).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební vybavení/Svatební vývazky a mašle, myrty a stuhy různých barev a šířek

Už máte jasno? Zvolíte svatební vývazky, myrtové větvičky, mašličky nebo tuto svatební tradici ozdobení svatebčanů na své svatbě nechcete?

Svatební vývazky nebo myrtové větvičky?

Jedna z hezkých svatebních tradic, která zároveň svatebčany ozdobí, je připnutí svatebního vývazku. Připínají se na klopy svatebčanů na levou stranu. V minulosti se používaly myrtové větvičky ovázané stužkou.

V současnosti vedou buď vývazky nebo mašličky. Dají se dozdobit např. malým kamínkem. Jsou různé originální verze vývazků, které vypadají na klopě opravdu krásně.

Díky stejně barevným vývazům se svatebčané poznají

Myrty nebo vývazky, se používají hlavně v případech, když svatebčané přejíždí při svatbě z místa na místo. Např. se přesouvají ze svatebního obřadu do restaurace na hostinu.

Pokud máte své svatebčany označené myrtou či vývazky, dobře je poznáte v davu a oni zas poznají ostatní svatebčany.

Máte-li svatební obřad na místě, kde se po půl hodině střídáte s další svatbou, výrazné a originální vývazky všem vašim svatebčanům a hostům pomohou v orientaci, ke které svatbě kdo patří.

Svatební vývazky Agáta s potiskem (50ks)
Barevný svatební vývazek v bordó (10ks)
Barevný svatební vývazek ve světle zelené s perlovým kvítkem (25ks)

Kdy jsou svatební vývazky, mašličky či myrty zbytečné?

Někteří snoubenci tradici zdobení svatebčanů vývazky na své svatbě nechtějí. Pokud je svatební obřad, hostina a párty na jednom místě, význam vývazků ztrácí smysl.

Je na snoubencích, zda na vývazcích či myrtách trvají.  Zdobení svatebčanů vývazky může někoho ve svatební den zdržovat. Nicméně alespoň ženichovi a svědkům vývazky dopřejte. Ženichovi připravte vývazek o něco honosnější.

Kdo by měl mít na klopě výraznější vývazky a proč?

Vývazku ženicha se říká korsáž a měl by být ozdobou ženicha. Ženichův vývazek by měl barevně ladit s nevěstinou kyticí a měl by obsahovat jeden květ z nevěstiny kytice. O něco výraznější či větší by měly být vývazky pro rodiče a svědky, kteří jsou na svatbě nejváženějšími svatebními hosty.

Hledáte tip na originální jmenovky na svatební stůl?

Originální svatební jmenovky na stůl mohou být zároveň dárky pro hosty

2023-03-03.Svatební oznámení

Ozdobné mašle, mašličky a stuhy různých barev a šířek

Foto: archiv Svět svateb.cz, svatebnidekorace.cz, mojeparty.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz