Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v jižních Čechách na venkově i ve městě

Jižní Čechy mají spoustu nádherných a romantických míst pro uspořádání vašeho svatebního dne.

2022-07-07.Líbí se mi (9).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Svatba v jižních Čechách na venkově i ve městě

Jižní Čechy mají spoustu nádherných a romantických míst pro uspořádání vašeho svatebního dne.

Jihočeský kraj je velmi bohatý na krásná místa vhodná pro svatbu. Snoubence láká kouzelná příroda šumavských lesů, roubenky a selská stavení. Historie a venkovská atmosféra na nás dýchá na každém kroku jižních Čech. Nezapomenutelným místem jižních Čech je Třeboňsko, toto romantické místo je přímo stvořené pro svatební veselí.

Pro svatbu v jižních Čechách doporučujeme

Svatební zámky a hrady v jižních Čechách

Nespočet zámků a hradů v Jihočeském kraji umožňuje svatební obřady, sestavili jsme pro vás krátký seznam těch, které nás zaujaly.

• Blatná – zámek zrcadlící se nejen na vodní hladině, ale i na svatebních fotografiích.

• Červená Lhota – romantické místo s nádhernými prostory.
• Český Krumlov
• Dačice
• Hluboká nad Vltavou
 – doslova pohádkový zámek, jako stvořený pro výjimečné okamžiky.

Hluboká nad Vltavou

Foto: Archiv Svět svateb

• Jindřichův Hradec – zde si můžete vybrat z několika míst pro váš svatební obřad. Uspořádejte si jej např. v hudebním pavilonu Rondel, či v Kapli sv. Ducha.
• Kratochvíle
• Hrad Landštejn

• Zámek Mitrowicz
• Orlík nad Vltavou
– podmanivé a romantické zámecké prostředí pro vaši svatbu.
• Rožmberk nad Vltavou
• Hrad Strakonice
• Třeboň
• Hrad Zvíkov
 – staňte se panem a paní netradičně, na hradě.

Svatební města jižních Čech

Zmíníme pouze dvě města, ale obě opravdu stojí za to! Český Krumlov a Tábor si nás získali, získají si i vás?

• Český Krumlov – Okouzlující historické centrum vyhledávané nejen turisty z celého světa, ale i mnoha snoubenci. O svatbě v Českém Krumlově bychom mohli psát pořád. Nebudeme se opakovat, přečtěte si náš článek Romantická svatební města. Jedním z oněch měst je právě Český Krumlov.

• Tábor – druhé největší město Jihočeského kraje si vás získá svým historickým centrem. Svatba ve výšce na věži Kotnov nebo v pozadí s vodní nádrží Jordán – taková je svatba v Táboře.

Doporučujeme: Penzion Kamínek – Svatba v přírodě na odlehlé samotě

V romantickém prostředí areálu penzionu Kamínek, v krásné přírodě Novohradských hor, zažijete kouzelný svatební den a na svou svatbu budete dlouho vzpomínat.

Areál penzionu Kamínek nabízí velmi variabilní vnitřní i venkovní prostory, které jsou velmi dobře řešené. K dispozici vám bude zahrada, pergoly, parket a venkovní sezení až pro 200 osob, sál s možností tabule pro 150 osob a restaurace pro 60 osob.

Chci více informací o areálu penzionu Kamínek

Pro váš svatební obřad si můžete vybrat z několika míst v okolí nebo přímo zahradu v areálu Kamínek. V okolí najdete např. státní hrad Nové Hrady, tvrz Žumberk, nádherné prostředí Terčina údolí s krásným vodopádem, případně Nakolický rybník s krásným dubovým stromořadím s celou řadou romantických zákoutí v okolní přírodě.

Foto: Penzion Kamínek

Nezapomenutelná svatba v zámeckém resortu Bechyně

Chcete zažít svatbu jako z pohádky? Nechejte vše na nás a užijte si překrásnou atmosféru zámeckého prostředí. Chceme, aby váš velký den proběhl přesně podle vašich představ a stal se tak tím nejkrásnějším.

Svatba jako z pohádky na zámku Bechyně

Zámecký resort se nachází v srdci jižních Čech a nabízí několik míst, která jsou vhodná pro všechny typy svateb – od úzkého kruhu až po svatby s velkým počtem hostů. Zajistíme nejen catering po celý den, ale i ubytování pro vaše hosty. Nechejte se hýčkat a užijte si svatbu v komfortním zámeckém stylu s osobním přístupem!

Foto: Zámecký resort Bechyně

Zámek Mitrowicz – svatba, na kterou nikdy nezapomenete

Zámek Mitrowicz se nachází uprostřed jižních Čech na břehu řeky Lužnice a nabízí možnost uspořádání svatby na jednom místě za jakéhokoliv počasí a ročního období. Profesionální tým vám zajistí kompletní servis a naplánuje společně s vámi důležitý den tak, aby splnil přesně vaše očekávání a svatba se tak stala nezapomenutelným zážitkem. Pro svatební obřad můžete zvolit hlavní sál, kapli sv. Anny, zámeckou zahradu nebo nádvoří.

Navštívit web zámku Mitrowitcz

Svatební hostina se dá uspořádat v hlavním sále, na zahradě v garden party prostoru a nebo v přízemním sále, který se nachází v renesanční části zámku. Na Zámku Mitrowicz vám rádi zajístí vše od cateringu, kapely, fotografa až po cukrářku.

Specialitou na Zámku Mitrowicz je netradiční zpestření svatby: výlet motorovým člunem (vlastní přístaviště), čerstvě vyráběná zmrzlina, bubenická či ohňová show nebo komentovaná prohlídka zámku. Na zámku se také můžete ubytovat a na novomanžele čeká romantické novomanželské apartmá.

Foto: Zámek Mitrowicz

Svatba na břehu v jižních Čechách

Stačí si jen vybrat – vodní nádrž Lipno nebo Orlík? Případně nějaký z mnoha rybníků? Třeboňsko a jižní Čechy jako takové, jsou bohaté na romantické rybníky. A jsou přímo stvořené pro romantické svatební fotografie.

Pokud máte rádi přírodu a svatbu si přejete pod širým nebem, jsou pro vás tato místa jako stvořená. Se zrcadlící se vodní hladinou a rybářskou atmosférou, bude o originální a romantickou svatbu postaráno.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz