Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební obřady s dotekem historie

Národní muzeum nabízí mnoho krásných míst pro uspořádání nezapomenutelného svatebního obřadu.

2022-07-17.Líbí se mi (4).Komentářů: 0

Vybíráte místo na svatbu v Praze a blízkém okolí? Možná ani netušíte, že máte možnost uspořádat svatební obřad přímo v některém z objektů Národního muzea.

BÝVALÝ BAROKNÍ KOSTEL SV. MÁŘÍ MAGDALÉNY NA MALÉ STRANĚ

Ojedinělou příležitostí je uspořádat svatební obřad v unikátních a velkolepých prostorách bývalého barokního kostela sv. Máří Magdalény na Malé Straně, kde nyní sídlí České muzeum hudby.

Velkou předností tohoto interiéru je nejen umístění v úplném centru Prahy, ale i kapacita sálu, který pojme až 250 svatebčanů. Neobvyklá symbióza raně barokní církevní architektury s klasicistní úpravou a nově dokončenou přestavbou vytváří prostředí pro krásné svatební fotografie. Dvorana – hlavní loď kostela, kde se svatební obřady odehrávají – oplývá naprosto ojedinělou akustikou přímo vybízející k doplnění obřadu o živou hudbu.

Barokní kostel Sv. Máří Magdaleny

Letohrádek Kinských (Národopisné muzeum Národního muzea)

Pokud pro svůj svatební obřad hledáte klidnou oázu v jádru Prahy, je pro vás tou pravou volbou Letohrádek Kinských. Zvláště v letních měsících vytváří zelená zahrada v kombinaci s bílým klasicistním letohrádkem pozadí pro jedinečné fotografie. Prostory letohrádku umožňují vnitřní řešení svatby v elegantní vstupní hale či venkovní variantu v půvabných zákoutích zahrady.

Milovníci lidových zvyků, kteří si přejí uspořádat tradiční českou svatbu, se mohou inspirovat přímo v expozici Národopisného muzea věnující se tradiční lidové kultuře včetně svatebních krojů, obřadů a zvyků.

NÁPRSTKOVO MUZEUM ASIJSKÝCH, AFRICKÝCH A AMERICKÝCH KULTUR

Pokud máte vy nebo vaše polovička dobrodružného a cestovatelského ducha a zvažujete svatbu v teplých letních měsících, pak rozhodně doporučujeme nádvoří Náprstkova muzea. Volba konkrétního místa bude záležet jen na vás. Malebné nádvoří s kašnou a jinany poskytne kouzelná zákoutí – pro milovníky mořeplavby s modelem lodi, pro romantiky s večerním nádherně nasvíceným podloubím…

Náprstkovo Muzeum

MICHNŮV LETOHRÁDEK (Muzeum Antonína Dvořáka)

Nezapomenutelnou romantickou svatbu zažijete v barokní zahradě Michnova letohrádku. Letohrádek z počátku 18. století, který můžete znát také pod názvem Vila Amerika, se nachází nedaleko stanice metra I. P. Pavlova. Místo je jako stvořené pro dokonalou svatbu pod širým nebem. Díky oplocené zahradě získáte dostatek soukromí nejen pro obřad, ale i pro krásné svatební fotografie v pozadí s impozantní červenobílou vilou.

Obřad lze uspořádat buď v prvním patře letohrádku, kde je krásný sál s freskami od Johanna Ferdinanda Schora, nebo v zahradě umožňující větší počet svatebních hostů a ve večerních hodinách i romantické osvětlení.

Michnův Letohrádek

ZÁMEK VRCHOTOVY JANOVICE

Pokud hledáte prostory pro svůj velký den v okolí Prahy, nezapomeňte na zámek Vrchotovy Janovice. Ať už preferujete romantickou svatbu na zámku, nebo uvolněnou atmosféru v přírodě, najdete zde to pravé místo. Své „ano“ si můžete říci nejen v zámecké kapli, ale i pod širým nebem v parku. Ten nabízí například okouzlující zákoutí u kamenného stolu nebo místo pod skupinou majestátných starých lip poblíž zámku. Svatbu lze uspořádat po domluvě kdykoli během roku. I zasněžený zámek má své pohádkové kouzlo.

Zámek Vrchotovy Janovice

Svatba v Národním muzeu, to je svatba v jednom z objektů:


  • Bývalý kostel sv. Máří Magdalény – České muzeum hudby – 8.000 Kč (uvnitř),
  • Letohrádek Kinských – Národopisné muzeum Národního muzea – 8.000 Kč (uvnitř / venku),
  • Náprstkovo muzeum – 6.000 Kč (pouze venku),
  • Michnův letohrádek – Muzeum Antonína Dvořáka – 5.000 Kč (uvnitř  / venku),
  • Zámek Vrchotovy Janovice – 5.000 Kč (uvnitř / venku).

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz