Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba na zámku, aneb zámecká svatba od A do Z

Málokdo ví, že na zámku je lze uspořádat jak svatební obřad, tak i svatební hostinu. Na některých můžete mít celý svatební den s ubytováním.

2023-02-21.Líbí se mi (3).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Svatba na zámku, aneb zámecká svatba od A do Z

Málokdo ví, že na zámku je možné uspořádat nejen svatební obřad, ale i svatební hostinu. Na některých se může odehrát celý svatební den.

Pokud se chcete cítit jako princezna, určitě nestačí jenom jako princezna vypadat. Co byste řekla na svatební obřad, hostinu a svatební noc na zámku? To už je něco úplně jiného, viďte?

“Jízda po parku v kočáře taženém koňmi nebo vypouštění bilých holubic rovnou ze zámeckého balkonu? Proč ne!”

Svatba od A do Z

Kompletní zajištění svatby na jednom místě vyhledává v dnešní době mnoho snoubenců. Ušetří se tím spoustu času a hlavně starostí.

Doporučujeme

  • Zámeček Lobeč – kompletní svatební servis kousek od Kokořínského údolí

Zámecká svatba pro princezny

Na většině zámcích je možný jen svatební obřad, na který máte přesně vymezený časový limit – nejčastěji pouze hodinu. Ale najdou se i takové zámky, na kterých můžete strávit celý svůj výmečný svatební den.

Svatební obřad v zámeckém parku nebo zámecké obřadní síni, svatební hostinu i s oslavou a dokonce také svatební noc můžete strávit přímo na zámku.

Krásná nevěsta s kyticí v zámecké komnatě

Foto: Archiv Svět svateb.cz

“Svatební noc v zámeckém apartmá nemusí zůstat vaším dětským snem. Na mnoha zámcích se to může stát vaší realitou.”

Zámecká svatba od A do Z

Některé zámky vám dokonce pomohou se zajištěním veškerých nezbytností. Mají své osvědčené dodavatele, jako například květináře, fotografy a cukráře, u kterých zajistí všechny vaše požadavky a splní vaše přání.

TIP č.1 – Zámek Kostelec nad Orlicí

Nový zámek Kostelec nad Orlicí je romantické a pohádkové místo, ideální pro uspořádání celého svatebního dne na jednom místě. Své Ano si můžete říct v Zrcadlovém sále nebo na zahradě pod dvousetletým platanem. Na zámku jsou připraveni jak na svatby malé tak i velké, vždy se budou snažit splnit všechna vaše přání.

Svatba v Zrcadlovém sále i v zámecké zahradě

V areálu zámku můžete strávit celý svůj svatební den, protože hostinu či raut vám připraví v Toniově zámecké kavárně a restauraci, kterou naleznete hned naproti zámku. Kavárna vám také nabídne občerstvení pro vaše hosty, aby mohli příjemně strávit čas během vašeho fotografování.

Foto: Zámek Kostelec nad Orlicí

TIP č.2 – Zámek Světlá nad Sázavou

Zámek Světlá nad Sázavou je ideálním svatebním místem pro romantický a nezapomenutelný svatební den, kouzelné zásnuby nebo bujarou rozlučku se svobodou. Snoubenci se snaží o to, aby jejich „den D“ byl nezapomenutelným zážitkem nejen pro ně samotné, ale také pro všechny jejich svatební hosty. A protože se každá nevěsta chce cítit jako pohádková princezna, je svatba na zámku tím pravým ořechovým.

Zámecká svatba na Zámku Světlá nad Sázavou

Svatební obřad na zámku Světlá nad Sázavou vám připraví podle vašich požadavků a představ nebo v malebné zahradě upraveného anglického parku, nebo v Rytířském sále v empirovém křídle zámku. Svatební hostina nebo party v zámecké kavárně Ladurée na nádvoří a svatební noc v jedné ze 2 zámeckých svatebních apartmanů.

Foto: Zámek Světlá nad Sázavou

TIP č.3 – Zámek Loučeň

Zámek Loučen je v blízkosti hlavního města a přitom v krásné zelené přírodě daleko od ruchu civilizace. Nabízí se zde skutečně vše na jednom místě, od obřadu pod korunami stromů přes svatební hostinu v komnatách zámku až po ubytování svatebčanů. Novomanželé zpravidla pro svatební noc vybírají jeden ze zámeckých apartmánů s postelí s nebesy, v Zámeckém hotelu Maxmilián lze ubytovat až 120 svatebních hostů.

Svatba od A do Z na Zámku Loučeň

Klientům se věnuje svatební koordinátorka, Denisa Vajskébrová již třetím rokem a umí vyřešit kromě šatů a prstýnků vše, co ke svatbě od A do Z patří.

Foto: Zámek Loučeň

TIP č.4 – Zámek Lobeč

Zámeček Lobeč v malé vesnici na okraji Kokořínského údolí cca 60 km od Prahy nabízí soukromí pro vaši svatbu, neformální prostředí a personál, který bude plnit vaše přání a přitom bude téměř neviditelný. Připraví pro vás vše tak, jak si budete přát.

Kompletní svatba na Zámku Lobeč

Zámeček Lobeč nabízí kompletní svatební služby. Sestaví s vámi svatební menu a vyberou jednotlivé součásti večerního rautu. Doporučí kvalitní doplňkové služby u partnerů, kteří sdílí stejný směr v péči o zákazníky. Žádný přehnaný luxus, ale kvalitní služby a ochota se přizpůsobit vašim přáním.

Foto: Zámek Lobeč

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz