Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba na Vysočině

Vysočina, kraj vyhledávaný na svatbu pro svou kouzelnou přírodu. Objevte krásy Vysočiny i vy.

2023-11-25.Líbí se mi (10).Komentářů: 0

Vysočina je vyhledávána na svatbu pro svou kouzelnou přírodu. Myslíte, že na Vysočině se berou pouze páry bydlící v tomto kraji? Není tomu tak. Objevte krásy Vysočiny i vy.

Vysočina, kraj vyhledávaný na svatbu pro svou kouzelnou přírodu

Mohlo by se zdát, že na Vysočině se berou pouze páry bydlící v tomto kraji, ale opak je pravdou. Kraj Vysočina je velmi vyhledávaným, právě pro svou kouzelnou přírodu, snoubenci z Prahy a středočeského kraje.

Pár čísel o krásném kraji jménem Vysočina

Kraj Vysočina, ležící na pomezí Čech a Moravy se rozkládá na téměř 7 000 km² a má asi půl milionu obyvatel. Na Vysočině najdete 21 romantických hradů a zámků, 3 památky UNESCO a 8 rozhleden. To je jen malý výčet míst, kde si se svým partnerem/partnerkou můžete říci své „ANO“.

Pro svatbu na Vysočině doporučujeme

Svatba na Vysočině v jednom z pohádkových zámků

Zámky, na kterých se může uskutečnit pohádkový svatební obřad je na Vysočině mnoho. Přiblížíme vám několik z nich.

Doporučujeme: Zámek Světlá nad Sázavou

Romantický zámek ve Světlé nad Sázavou nabízí pohádkovou svatbu a ubytování v nejkrásnějších prostorech zámku, plných historického nábytku a autentických dobových předmětů.

Foto: Zámek Světlá n/Sázavou

Zjistit více o zámku Světlá nad Sázavou

Svatební obřad na zámku Světlá nad Sázavou vám připraví podle vašich požadavků a představ nebo v malebné zahradě upraveného anglického parku, nebo v Rytířském sále v empirovém křídle zámku. Svatební hostina nebo party v zámecké kavárně Ladurée na nádvoří a svatební noc v jedné ze 2 zámeckých svatebních apartmanů.

Doporučujeme: Svatba v krásném stylovém rodinném pensionu

Foto: Pension Klokočí

Rodinný pension Klokočí najdete v samém srdci chráněné krajinné oblasti Žďárské Vrchy, které patří k nejnavštěvovanějším oblastem kraje Vysočina. Toto místo je jako stvořené pro uspořádání romantické svatby v přírodním i venkovském stylu, kterou prožijete v naprostém klidu a soukromí.

Více fotografií pensionu Klokočí

Doporučujeme: Zámek Chateau Hostačov

Foto: Hostačovský zámek

Zjistit více o zámku Chateau Hostačov

Hostačovském zámeckém hotelu můžete realizovat svůj svatební sen – vše pod jednou střechou – obřad v zámecké zahradě, hostina v Hodovním sále, party v zámecké restauraci na nádvoří a svatební noc v jedné ze 17 zámeckých komnat.

Doporučujeme: Resort Zámeček Klokočov

Resort zámeček Klokočov na Vysočině nabízí romantickou svatbu a ubytování v soukromé rezidenci zámečku s historickým nábytkem v malebné zahradě s 500 let starým bukem a altánem.

Součástí resortu Klokočov je secesní hostinec a pension ve velké zahradě s posezením, grilem, bazénem, tanečním sálem, sklípkem a konferenční místností. Zaměřují se na českou domácí kuchyni, pečou vyhlášené buchty, pečivo, zajišťují dle přání grilování, hudbu, fotografa, pečení dortů, kadeřnici, flóristku a vizážistku.

Foto: Zámeček Klokočov

Zjistit více o zámečku Klokočov

Další krásné zámky na Vysočině

Zámek Telč
Svatební obřad na zámku Telč může být uskutečněn v prostorách bývalé Zbrojnice na renesanční prohlídkové trase či v zámecké zahradě u kanadské borovice Vejmutovky.

Kraj Vysočina - Zámek Telč se zahradou

Zámek Jaroměřice nad Rokytnou
Zámecký svatební obřad může probíhat v zámecké zahradě, v unikátním prostoru Sala terreny sousedící s římskými lázněmi a hostina v zámecké vinárně.

Kraj Vysočina - Zámek Jaroměřice nad Rokytnou

Foto: Archiv Svět svateb.cz

Církevní svatební obřad na Vysočině

Pro církevní obřad je možné využít některou z kaplí mnoha zámků či kostelů, které se na Vysočině nachází.

Nicméně asi nejpůvabnější církevní obřad na Vysočině zažijete v Bazilice sv. Prokopa, která náleží mezi památky UNESCO.

Bazilika sv.Prokopa, Třebíč (Foto: dedictvivysociny.cz)

Doporučujeme: Svatba v Penzionu U České koruny

Přejete si svatbu na Vysočině, ale stále jste nenašli to správné místo? Penzion U České koruny vám splní všechna vaše přání.

Celý svatební den můžete prožít v prostorách romantického hradu Lipnice,kde vám personál penzionu zajistí svatební obřad a postará se o svatební výzdobu i svatební hostinu. Pro uspořádání svatební hostiny můžete využít prostory restaurace U České koruny, nebo jiné sály v okolních penzionech. Tým restaurace U České koruny vám zajistí svatební hostinu až pro 100 osob, a také se postará o ubytování 80 hostů v *** hotelu.

Navštívit web Penzionu U České koruny

Fota a video: Penzion U České koruny

Doporučujeme: Catering Vysočina vždy na míru, chutně a spolehlivě

Catering Vysočina je vám k službám již od roku 2007. Za tu dobu připravovali jídlo a většinou i kompletní servis na mnoha svatbách, firemních večírcích či akcích, rodinných oslavách, atd.

Každý novomanželský pár má o svatebním obědě či rautu svoji představu. Prohlédněte si nabídku obědů a rautů na webu a berte je jako inspiraci. Sortiment je daleko širší. Neváhejte poptat i vegetariánské či bezlepkové občerstvení. Nabídka je tvořena vždy na míru podle Vašeho zadání.

Navštívit web Catering-Vysočina.cz

Foto: Catering-Vysočina.cz

V březnu 2017 jsem strávil na Vysočině 2 dny mezi svatebními místy. Podívejte se na dalších 7 tipů, kde uspořádat svatbu na Vysočině.

Po svatebních místech Vysočiny - 7 tipů, kde uspořádat svatbu
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz