Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební obřad v nádherné zámecké kapli či v zámeckém parku.

Zámek Hořovice, postavený na počátku 18. století, leží v polovině cesty mezi Prahou a Plzní – uprostřed malebných Brdských lesů. Nabízí možnost strávit nejkrásnější den ve vašem životě v krásné a romantické atmosféře zámecké kaple z konce 19. století. Pro zájemce je možné uzavřít sňatek i v zámeckém parku.

Fotografie lze pořídit i v zámeckých interiérech, jako je Hlavní sál, Hudební salonek nebo barokní Přijímací salon.

Svatby se tady konají od dubna do října, ale v zámeckém parku je třeba pamatovat na možnou nepřízeň počasí.

Zámek Hořovice

Zámek Hořovice-exilová rezidence posledního hesenského kurfiřta

Dominantou známého podbrdského města Hořovice je monumentální barokní zámek, založený koncem 17. století slezským rodem pánů z Vrbna a Bruntálu. Vrbnové zůstali na Hořovicích do poloviny 19. století. Posledním majitelem z tohoto rodu byl Dominik (1811 – 1876), který roku 1852 panství prodal hesenskému kurfiřtovi Friedrichu Wilhelmovi, knížeti z Hanau (1802 – 1875). Ten krátce poté přistoupil k velké klasicistní přestavbě, provedené podle projektu hesenského dvorního architekta Gottloba Engelhardta. Potomci knížete z Hanau vlastnili nový zámek a částečně i panství do roku 1945, kdy byl na základě Benešových dekretů zestátněn. Poslední šlechtický majitel hrabě Heinrich ze Schaumburgu, kníže z Hanau přistoupil mezi světovými válkami k posledním stavebním adaptacím, které zámku určily jeho současný výtvarný ráz.

Ohromná zámecká budova čítá přes sto obytných místností, které byly rozdělené podle jejich účelu. Přízemí a druhé patro zámku sloužilo provozním účelům, byly sem soustředěny byty zaměstnanců, kanceláře, kuchyně, sklady a konírny. První patro, rozčleněné na reprezentační, společenskou, hostinskou a soukromou část, obývala samotná rodina majitele zámku. Reprezentační prostory představují největší a nejhonosnější sály v prvním patře hlavní budovy, společenské salony jsou v křídle jižním a ve východním křídle směrem do parku měli Hanavští své soukromé pokoje. Mezi nejkrásněji ztvárněné části zámku jistě patří hala reprezentativního schodiště, Hlavní sál, Jídelna, Oválná knihovna nebo Přijímací sál.

Po prohlídce láká k procházce pod stoletými velikány obnovovaný zámecký park o rozloze 8 hektarů s jedinečnou sochařskou výzdobou od Matyáše Bernarda Brauna a Heinricha Nattera.

Státní zámek Hořovice
Vrbnovská 22
268 01 Hořovice

  • Zámek Hořovice

    Zámek Hořovice

  • Svatební obřad zámek Hořovice

    Svatební obřad zámek Hořovice

  • Svatební obřad zámek Hořovice

    Svatební obřad zámek Hořovice

  • Nevěsta na zámku Hořovice

    Nevěsta na zámku Hořovice

  1. Zámek Hořovice
  2. Svatební obřad zámek Hořovice
  3. Svatební obřad zámek Hořovice
  4. Nevěsta na zámku Hořovice
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz