Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební image 3.díl – Jak zabránit pocení?

2013-10-30.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební rady a tipy/Svatební image 3.díl – Jak zabránit pocení?

PROŽIJTE V POHODĚ I HORKÉ CHVILKY!

Pocení je přirozené a lidské tělo se jeho prostřednictvím očišťuje. Objevuje-li se však v míře zvýšené, působí společensky nevhodně.

Zvýšená činnost potních žláz se často projevuje lokálně, v určitých oblastech těla. Mohou k ní přispívat některé faktory, jako je stres, špatná životospráva, úzkostné stavy, deprese atd.

Hyperhidróza nebo-li nadměrné pocení

Jedná se o velice nepříjemný jev, který může být společenským handicapem obzvláště pro nevěstu a ženicha, kteří se v den svatby stresují. Rozhodně není důsledkem nedostatečné hygieny a možnosti kosmetických přípravků jsou limitované.


Lékařské metody omezení lokálního pocení jsou dobře propracované, nadměrné pocení se dá vcelku jednoduše léčit známým botulotoxinem.


Ještě než se tento prostředek začal využívat k omezení tvorby vrásek, byl botulotoxin úspěšně využíván k potlačení produkce potních žláz zejména v podpaždí, na čele, v dekoltu a někdy se také léčí plochy dlaní nebo plosek nohou.

Jak na pocení

Působením léku se potní žlázky stáhnou

Aplikace přípravku je téměř bezbolestná. Miniaturní jehličkou se několika jemnými vpichy dostane botulotoxin do požadované oblasti. Předtím se oblast znecitliví anestetickým krémem, zákrok je dobře snášen.

Zákrok se provádí ambulantně a samotné ošetření nadměrného pocení botulotoxinem trvá obvykle cca 15 minut. Účinek přichází pozvolna obvykle během 2 – 10 dnů po ošetření.

Díky botulotoxinu je nadměrná tvorba potu výrazně omezena. Jeho vylučování se rozloží do větší plochy ostatních částí kůže. Problém se zvýšeným pocením v určité oblasti tak zmizí. Účinek trvá obvykle 7-12 měsíců. Poté je nutné aplikaci zopakovat.


UŽ NIKDY NEMUSÍTE „BÝT SPLAVENÍ“!


Esthé – Klinika estetické medicíny, a.s.

Na Příkopě 17
110 00 Praha 1

www.esthe-laser.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz