Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Anketa: Svatý Valentýn nám nevadí, ale radši máme 1.máj

Na základě ankety našeho portálu vyšlo najevo, že pouze 17,2% lidí svátek svatého Valentýna ignorují. A co ti ostatní?

2015-02-10.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Zajímavosti o svatbě/Anketa: Svatý Valentýn nám nevadí, ale radši máme 1.máj

Na základě ankety našeho portálu vyšlo najevo, že pouze 17,2% lidí svátek svatého Valentýna ignorují. A co ti ostatní?

Jak dopadly výsledky naší Valentýnské ankety?

Pouze 17,2% účastníků ankety svátek svatého Valentýna neslaví. A co ti ostatní?

Co si o Valentýnu myslí zamilovaní? Je to svátek jen pro mladší generace? Podle naší ankety většině z nás Valentýn nevadí, ale raději máme 1.máj. Z ankety také vyplynulo, že svátek svatého Valentýna je pro všechny (myslí si to přes 90% zúčastněných).


Čechům a Moravákům Valentýn nevadí, ale raději mají 1.máj.


“Většině Čechů a Moraváků Valentýn nevadí, ale raději mají 1.máj.”

Svátek svatého Valentýna ANO či NE?

Jak to máte vy?

Vybíráme z komentářů účastníků naší ankety. Je nutné poznamenat, že komentář většinou napsali ti, kteří Valentýna nijak neslaví (17%).

-> Přiznám se, že já patřím mezi odpůrce Valentýna a ani ho neslavíme. Myslím si, že pokud se mají dva rádi, tak si mají lásku projevovat během celého roku a ne jednou v roce na určený den. 🙂


-> nemám ráda odsuzování, všechno můžeme zkazit i vylepšit. kecy lidí co tvrdí, že si přes rok dávají dárečky, tak že nemusí o Valentýnovi, nevěřím jim, nedávají nic, nevzpomenou si, neuvědomí si, že je to veliké štěstí mít někoho rád a mít někoho kdo má rád vás. já nemusím kupovat, nebo dostat růžový plyšový nesmysl, ale něco co ví ten druhý, že mě potěší, třeba malou kytičku, lentilky, nebo jen pusu se slovy, že je rád, že mě má. je na každým jak si to „udělá“.


-> Valentýn je americký svátek neslavím ho


-> Pokud se dva mají rádi, je pro ně každý dnem svatého Valentýna. Vždyť, co může být víc, než přítomnost milované osoby.


-> Darecek, sekt, pekny filmek, sex.


-> Valentýna neslavíme, slavíme 1. máj


-> Valentýn je den v roce kdy by si mohli všichni připomenout že láska hezká věc a že by se zní neměla stávat jen rutina nebo komerční záležitost. Žena by měla dostat alespoň kytku a muž dobré jídlo ale to vše v romantickém duchu.


-> Valentýn je pro mne komerčním svátkem. Snažíme se dodržovat 1. Máj polibkem pod rozkvetlým stromem.


-> Loni na Valentyna jsem byla pozadana o ruku. Ten den jsme spolu byli dva a pul roku. Valentynske sileni neprozivame, ale na veceri si vzdy radi zajdeme 🙂


-> Ještě nevím, ale těším se. :)) Každopádně já na Valentýna dávám dárky :)) a poslílám lásku :))) nejen svému partnerovi, ale taky rodině, sourozencům a přátelům, které mám moc ráda.


-> Svátek zamilovaných by se měl slavit celoročně a rozhodně by se to nemělo vztahovat na dávání „srdíčkových dárků“. Je přeci skvělé potěšit milovanou osobu zcela nečekaně, např. uvařením dobré večeře nebo romantickou procházkou 🙂


-> sv. Valentýn není pro mně – u nás držíme 1. máj


-> Napřed mi tento „nový“ svátek dá se říci vadil. Jak se začaly všude nabízet srdíčka a podobné blbinky, neodolala jsem a taky koupila. Dneska si říkám a proč ne, taky mám někoho, koho mám ráda. A taky už pár let dostávám květinu. Je to milé.


-> My s pritelem svatek svateho Valentyna neslavime.Milujem se celorocne tak proc si vyznavat lasku zrovna 14.2.Radeji si udelame hezkou prochazku na 1.Maje 🙂


-> Osobně nepovažuji vposledních létech k nám přenesené svátky za něco,co by obohatilo naši kulturu,potažmo kulturní děditství národa. V minulosti to byl Děda MRÁZ,vposledních létech Santa a Valentýn.


-> Valetnýn je sice zkomercionalizovany svatek ale nečím malým si ho připomenout a dat si najevo že mame někoho radi neuškodí. Většina lidí ho „nesnáší“ ale každy je rád když zjistí že na něj někdo myslí


-> Svátek svatého Valentina neslavím, pro mne je to stupidní den. Kdy se každý žene pro nejake dárky apod. Všude se na to upozorňuje apod. My snad od toho mame první máj.


-> Ráda oslavuji lásku, ale den svatého Valentýna je pro mě jen komercializovaný svátek, který k nám přišel z ciziny a naprosto ho neuznávám, stejně jako třeba ,,Santu“…pro mě je svátek zamilovaných 1. máj, lásky čas=o) takže svoji lásku slavíme 1.května polibkem pod rozkvetlým stromem=o)takže na svatého Valentýna plánujeme snahu o ignoraci všudypřítomných srdíček a ,,zvýhodněných“ akcí pro zamilované=o)to je samozřejmě pouze můj osobní pohled, ten, kdo chce slavit, ať slaví=o)


-> Nikdy není dost dní, kdy si projevit lásku.


-> Proti Valentýnovi nemáme vůbec nic, jen se máme tak rádi, že si ho děláme každý den,snažíme si lásku dávat najedvo každou chvilku, jak to je možné..není tedy pro nás důležité „slavit“ jeden den v roce..chápu ale, že pro některé páry, kteří už třeba trpí stereotypem nebo nějakým vyčpěním vztahu je to něco jako záchrana – něco jako určené sexuální „čtvrtky“ :D…


-> My slavíme každý den. Květiny dostávám od manžela i v jiné dny nežli na narozeniny, svátek, výročí a Valentýna. Stejně jako sex máme také i v jiné dny než jenom tyto 🙂 Nicméně není důvod ho slavit ani neslavit. My jsme zamilovaní stále, ne jen jeden den. Nicméně je fajn v dlouhé zimě, kdy je málo slunce se těšit na nějakou milou drobnost zrovinka v půlce února.


-> Valentýn je komercializovaný svátek ve snaze zvětšit zisk prodávajících pod záštitou oslavy dne ,,oslavujícího lásku“. Pokud jsou lidé tak hloupí, že tento svátek drží je mi jich upřímě líto. Ale pro ty inteligentní z nás kteří opravdu milují svého přítele/kyni, druha/žku a manžela/lku. Je tento ,,svátek“ každý boží den a jeho ,,oslava“ je v každém maličkém poděkování, přibyté skobičce na obrázek, s láskou vařeném obědě nebo pouhém obejmutí když přijdete z práce 🙂 Sem asi cíťa, ale věřím že právě takhle by to mělo být..

PS: K čertu s Valentýnem máme k tomu 365 dní v roce..
Zuzana K. 26 let. 😉


-> S manželem si vyznáváme lásku kdykoliv a nečekáme na jeden den v roce, který diktuje. Považujeme to za komerční tah, nikoliv za „svátek“.


-> Valentyna neslavime nejak horlive. Pro nas je svatek zamilovanych 1. Maj 🙂


-> Milujeme tento svatek


-> Máme 1.máj, proto sv.Valentýna neslavíme…

“Valentýn je honem na zamilované, pokud se nechají honit!”

Proč se vůbec Valentýn slaví?

Dle jedné legendy Valentýn vzdoroval vládci Říma, Claudiusovi II. a tajně oddával mladé páry. Vládce Claudius II. se bál, že by ženatí vojáci chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Proto zakazoval svým vojákům, aby se zasnubovali a ženili. Valentýn byl prozrazen, zatčen a následně popraven 14. února r. 269 po Kristu. Na Valentýnovu počest začali zamilovaní tento den uctívat.

Existuje ale ještě druhá legenda, více o ní naleznete na Wikipedii – Den svatého Valentýna.


Ať už je pravda jakákoli, příležitost k dávání (a dostávání) dárků je přece skvělá, ne? 🙂


© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz