Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Tipy na výživu a péči o vlasy před svatbou

Před svatbou je důležité pečovat nejen o své tělo, ale i vlasy.

2017-07-29.Líbí se mi (1).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební účesy/Tipy na výživu a péči o vlasy před svatbou

Připravte své vlasy na váš nejdůležitější den v životě. Jistě se vám za to odmění.

Každá budoucí nevěsta chce mít ve svůj den D perfektní a krásné vlasy. Je jedno, jestli si z vlasů necháte vytvořit drdol, volně si je rozpustíte, nebo si je necháte natočit.

Jak pečovat o vlasy měsíc před svatbou?

Než přijde váš velký den, projdou vaše vlasy mnoha zkouškami účesů a tím pádem i velkou zátěží. Proto byste se o své vlasy měla náležitě postarat. Na trhu jsou aktuálně dostupné různé řady kosmetických přípravků pro péči o vlasy a jejich regeneraci. Vyberte si ty správné pro vaše vlasy. Barvené vlasy budou potřebovat jiné přípravky než vlasy přírodní. Stejně tak jako vlasy suché nebo snadno se mastící.

“Při výběru správné vlasové kosmetiky věnujte pozornost tomu, na jaké vlasy je určena. ”

Základem je šampon a kondicionér na vlasy

Prvním a zásadním krokem je vybrat si správný šampon a kondicionér. Šampon a kondicionér by měly být vždy od stejné značky (aby vlasům naopak neublížily) a se stejným zaměřením (na suché, barvené, mastné, poškozené vlasy,…).

» TIP: Šamponem by se měly mít pouze vlasy těsně u hlavy (konečky téměř vůbec ne). Naopak na konečky patří kondicionér (aby se vlasy u hlavy příliš rychle nemastily).

Prohlédnout produkty na mytí vlasů

Aby vlasy vydržely náročný svatební den, potřebují regeneraci

Výživa vlasů před zkouškami svatebních účesů je velmi důležitá. Jednou z rychlých a účinných možností jsou bezoplachová séra a vyživující oleje ve spreji. Pokud máte málo času, tak pro vás budou jasnou volbou.

Další variantou jsou regenerační a vyživující masky, vyživující arganové oleje, regenerační séra s keratinem apod. Tyto přípravky se většinou používají na mokré vlasy a vyžadují delší dobu působení. Před svatbou doporučujeme používat masky a oleje ve větším množství.

» TIP: Aby byly vaše vlasy opravdu jemné, lesklé a vyživené, nechte si masku na vlasech klidně přes celou noc nebo naopak ji nechte přes den na vlasech zcela uschnout. Uvidíte, že se téměř všechen přípravek do vlasů vsákne a budou krásné. Vlasy poté můžete umýt, ale nemusíte.

Prohlédnout produkty na regeneraci vlasů

Nezapomeňte na šetrný styling

A poslední a neméně důležitou částí je vlasový styling. Na trhu jsou k dostání laky na vlasy, tužidla, ochranné spreje, vosky na vlasy, gely. Tyto výrobky vám poskytnou ochranu před sluníčkem, vlasy vám také zregenerují nebo zvětší jejich objem. Nicméně byste si měly dát pozor, aby vaše vlasy zbytečně nezatěžovaly nebo nepoškozovaly.

» TIP: Přibližně měsíc před svatbou se vyhněte fénu, žehličce nebo kulmě a dalšímu nešetrnému zacházení (i přílišnému česání). Uvidíte, že vlasy budou v den svatby krásně lesklé a zesílí.

Prohlédnout produkty na styling vlasů

Vlasové přípravky byste neměla kupovat zásadně podle značky nebo ceny, kupujte si věci, které máte vyzkoušené nebo se poraďte se svou kadeřnicí.


Pečujte o své vlasy a váš svatební účes bude nádherný.


Foto: Krása.cz

  • Šampon na barvené vlasy

    Šampon na barvené vlasy

  • Kondicionér pro maximální objem

    Kondicionér pro maximální objem

  • Regenerační maska na barvené vlasy

    Regenerační maska na barvené vlasy

  • Přírodní posilující olej

    Přírodní posilující olej

  • Lak na vlasy

    Lak na vlasy

  • Termoaktivní formulující sprej

    Termoaktivní formulující sprej

  1. Šampon na barvené vlasy
  2. Kondicionér pro maximální objem
  3. Regenerační maska na barvené vlasy
  4. Přírodní posilující olej
  5. Lak na vlasy
  6. Termoaktivní formulující sprej
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz