Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

5 tipů na jedinečnou retro svatbu

Chcete, aby vaše svatba byla lehce netradiční a originální? Podívejte se na naše tipy na originální svatbu.

2017-03-15.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Chcete, aby vaše svatba byla lehce netradiční a originální? Podívejte se na naše tipy na originální svatbu.

Pokud i vy patříte k těm, kteří neradi chodí s davem, a svou svatbu chcete pojmout originálně, máme pro vás dobrou zprávu. Stále častěji se ve svatebním světě objevuje trend retro svateb.

Nebojte se využít fantazie a odvážit se zorganizovat svatbu s kouzlem dob minulých. Představivosti a tvořivosti se meze nekladou, k vytvoření dokonalé atmosféry je třeba vyladit každý maličký detail, připravit požadovaný dresscode a obeznámit hosty s retro tématem.

Elegantní šaty z dob prohibice budou slušet každé nevěstě.

1. Svatba ve stylu Velký Gatsby

Jestliže patříte k obdivovatelkám elegantních večírků z doby Velkého Gatsbyho, je načase se zamyslet právě nad takovou svatbou. Pánové laděni v elegantních proužkovaných sakách s vestou a kšandami a dámy v nepřehlédnutelných šatech s třásněmi.

Vše doplňte nezbytnými detaily v podobě doutníků, perel, cigaretových špiček a péřových čelenek, které společně bezpochyby vykouzlí jedinečnou atmosféru té doby. Nezapomeňte vše podtrhnout jazzovou hudbou přehrávanou z gramofonu a stylovými martini skleničkami na přípitek.

Retro svatba

2. Svatba ala Amerika 50. let

Jedním z možných pojetí retro může být také svatba inspirovaná poválečnou Amerikou, dobou „áčkových“ sukní, rudých rtěnek, velkých mašlí, puntíků a květinových vzorů. Pokud jste milovníky veteránů, je právě toto ideální příležitostí pro to, nějakého si pronajmout a nechat se jím odvézt na obřad.

Retro výzdoba svatebního vozu

Svatební plechovky za auto

3. Svatba za První republiky

Milovníci a milovnice kořenů pozdější české tradice se mohou inspirovat elegantními krajkami První republiky, pokládanými vlnami, krajkovanými rukavičkami a nezbytnými motýlky u pánských fraků. Elegantní atmosféru skvěle podtrhne piano nebo housle.

4. Svatba v rytmu Disco

Jste spíše fanoušky odvážnějších barev a veselejší atmosféry? Nebojte se svou svatbu vrátit jen o pár let zpět, do doby neonových barev, velkých spodniček a kudrnatých vlasů. Na svatební tanec se nebojte inspirovat pohyby z Pomády a nad taneční parket nezapomeňte umístit disco kouli. Výběr hudby je zcela zřejmý – nestárnoucí 80´s!

5. Hippie svatba

Že jsou na vás předchozí svatby příliš elegantní? Příliš usedlé? Příliš formální? A co takhle návrat do šedesátých let minulého století, kdy se v doprovodu hudby Boba Dylana protančíte k oltáři v dlouhých prostých šatech, s květinovým věncem ve vlasech.

Celou svatbu vylaďte do přírodních barev a materiálů a řiďte se jednoduchostí. Hippies jsou naprosto výjimečnou stylizací svatby, při které můžete naprosto dokonale využít dobové motto: „Láska, mír a svoboda“ (i když o svobodu vlastně přicházíte).

Proč jsou retro svatby na vzestupu?

Tématická retro svatba je zajímavým ozvláštněním svatebního dne, vykouzlíte neopakovatelnou atmosféru a nezapomenutelné vzpomínky nejen sobě, ale také všem zúčastněným. Navíc popularita těchto svateb sílí díky stále větší potřebě útěku od moderních měst a všední reality.

Foto: Archiv Svět svateb, Svatebnidekorace.cz


Potřebujete inspiraci pro vaši retro svatbu? Další inspirace zde.


© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz