Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Do nového sňatku se pouští přes dvě pětiny rozvedených…

Rozvedení lidé průměrně vstupují do dalšího manželského svazku zhruba po sedmi letech. Do nového sňatku se pouštějí přes dvě pětiny rozvedených. Častěji se berou dvojice, ve které jsou oba rozvedení, než páry, kde má zkušenost s rozvodem jen jeden z nich.

Ovšem většina sňatků, které se v České republice uzavřou, jsou mezi svobodnou ženou a svobodným mužem. Tyto svatby tvoří téměř 65 procent a jejich podíl je v posledních letech stabilní. Téměř 75 procent žen řeklo své ano loni poprvé. Mužů bylo o necelé procento méně. Svatba se také v poslední době stává odrazem životního stylu. Takže se za svatby se utrácí stále více peněz. Což je dobře, každý chce mít tento svůj svatební den co nejkrásnější a neváhá zaplatit za svatební obřad více. Někteří snoubenci jdou ještě dál a neváhají si vzít na svůj svatební den dokonce půjčku. Hitem letošních svateb jsou proto také stále častěji originální svatby na míru, přesně podle představ snoubenců.

A na závěr ještě trochu svatebních zajímavostí. V minulém roce se nechalo oddat nejméně počtvrté 260 nevěst a 279 ženichů. A letos si na takovéto statistiky budeme muset ještě počkat, ale už teď můžeme uzavírat sázky. Bude letos uzavřeno více, či méně nových svateb rozvedených než v loňském roce? Zapamatujte si svůj svatební tip, určitě Vás budeme informovat.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz