Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Pelléova vila už není jen galerií

2010-08-10.Líbí se mi (1).Komentářů: 0

Svatba v oficiálně nové obřadní síni městké části Prahy 6 je srovnatelná se svatbou v luxusním hotelu či menším zámečku.

Nutnost svatby na neosobním městkém úřadě je již dávným přežitkem a řada snoubenců stále častěji vyhledává romantičtější a luxusnější místa pro jejich svatební obřad. Jednou z nejvyhledávanějších variant je svatba na zámku, nicméně s ohledem na počet párů, kteří o této svatbě sní a poměrně vysoké ceně za pronájem zámeckých sálů, je tato možnost pro mnohé z nás nedosažitelná. Pokud máte stejný problém a nechcete za půlhodinový svatební obřad zaplatit tisíce, je tu pro Vás skvělá příležitost uspořádat svou svatbu v Pelléově vile.

Pelléova vila

PELLÉOVA VILA byla postavena v roce 1890. Je ukázkou novorenesanční architektury s bohatou štukovou a sgrafitovou výzdobou. Budova, včetně zahrady, je pro svoji uměleckou hodnotu zařazena do seznamu nemovitých kulturních památek hl.m. Prahy. Vila byla pojmenována po francouzském generálu Maurice Césarovi Josepfu Pellém (1863 – 1924), který byl od února roku 1919 náčelníkem francouzské vojenské mise v nově vzniklé Československé republice a zároveň do roku 1921 náčelníkem hlavního štábu čs. branné moci.
Objekt slouží i jako kulturní centrum pro pořádání koncertů, seminářů a dalších společensko-kulturních aktivit včetně podpory mladých výtvarníků a spolupráce se zahraničními institucemi obdobného zaměření.

Svatební obřady konané v prostorách Pelléovy vily jsou pro novomanžele určitě nevšedním zážitkem, na který budou stále vzpomínat.

Reprezentační budova Pelléovy vily s interiérem plným uměleckých předmětů je krásným místem pro pořádání jakýchkoliv slavnostních událostí a svatby k těmto okamžikům jistě patří.

Obřadní síň městské části Praha 6 – úředně určená místnost pro uzavírání manželství
Obřadní síň PELLÉOVA VILA
Pelléova 91/10
160 00 Praha 6

Matrika manželství na ÚMČ Praha 6
Kontakt: 220 189 756, 220 189 758
www.praha6.cz sekce SVATBY

Pelléova vila
Pelléova 91/10
160 00 Praha 6
Kontakt: 224 326 180

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz