Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Zámek inspirovaný francouzkou elegancí obklopený parkem, jehož tvůrce se inspiroval zámeckou zahradou světoznámého zámku Schönbrunn, je skvělým místem pro uspořádání Vaší svatby.

Na svahu kopce v upraveném parku se ukrývá na první pohled skromný lovecký zámek. Za svůj název vděčí podle pověsti starému pohanskému zvyku Slovanů. Právě v těchto místech naši prapředkové obětovali v době rovnodennosti na usmíření bohů a v naději v dobrou úrodu kozla. V dnešní době se již nemusíte bát, že tento rituál spatříte a můžete své cenné chvíle strávit na nádherném a klidném místě.

Zámek Kozel

Na zámku se z části zachoval původní mobiliář, který vytváří představu o zařízení loveckých zámků a letních sídel šlechty na přelomu 18. a 19. století. V každé místnosti jsou keramická klasicistní kamna, zdobená květinami, vázami a věnci. V nich se topilo z nádvoří, aby nebylo panstvo rušeno služebnictvem. Do reprezentačních místností zámku se vcházelo přes vstupní halu s malými zvonky u stropu. Každý zvonek měl jiné ladění, aby služebnictvo vědělo, ve které místnosti jsou žádáni. Pro líčení a úpravu garderoby šlechtičen byl určen toaletní pokoj s benátskými zrcadly, ovšem vyrobenými v Čechách.

Svatba na zámku

Pro Váš obřad jsou připravena opravdu překrásná místa ať už v interiéru či exteriéru:

Modrý pokoj byl pracovnou hraběnky. Je zařízen stylovým nábytkem. Nenechte si ujít glóbus, který se nechá rozložit jako toaletní stolek nebo sekretář. Černínova první manželka Josefina, pocházející z rodu Thun-Hohenstein, milovala hudbu, a proto jsou v hudebním salonku různé nástroje, včetně kladívkového klavíru.

Zámecké divadlo bylo původně maštalí pro nejoblíbenější koně zakladatele zámku. V první polovině 19. století ji Valdštejn nechal přestavět pro zábavu svých dětí na zámecké divadlo, patřící dnes k nemnoha zachovaným divadlům té doby. Do areálu zámeckých budov patří krom jízdárny, konírny , lokajny i kaple, která dnes mimo jiné slouží jako koncertní a svatební sál. Zde si můžete objednat světskou i církevní svatbu.

Okolí zámku tvoří rozsáhlý 40-ti hektarový přírodně krajinářský park. Je dílem S. X. France, všestranného člověka, který byl kromě profese zahradníka i kreslířem, fotografem, geometrem a archeologem. Kdyby vám park připomínal vídeňský Schönbrunn, pak nejde o podobnost čistě náhodnou. Franc získal svoje odborné znalosti právě ve vídeňském Schönbrunnu. Nezapomeňte se při prohlídce parku podívat na liliovník tulipánokvětý, jehož květy připomínají květy tulipánů.
Zámek patří mezi nejnavštěvovanější památkové objekty v západních Čechách.

Svůj svatební obřad zde můžete uspořádat již od 9000 Kč. Více informací na stránkách zámku Kozel.

Zdroj: www.tn.nova.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz