Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební image 2.díl – Jak na akné?

2013-10-15.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Jak předejít tomu, aby se toto onemocnění neobjevilo právě ve svatební den?

Jedno z nejviditelnějších onemocnění pleti dokáže pěkně potrápit. A to i v úplně běžném životě, nemusí jít o svatbu, kdy jsou nervy a emoce rozhodně víc rozjitřené než jindy.

Zarudlé pupínky se zhnisaným povrchem věru nezdobí. A postihují dívky stejně jako muže. Dermatologové zaznamenali v posledních desetiletích nepříjemnou změnu – zatímco v minulosti bylo akné průvodcem pubertálních let, dnes není výjimkou pacient – čtyřicátník, který se nehezké pleti nemůže zbavit, přestože ctí rozumný životní styl.


Hormonální změny nejsou totiž jedinou příčinou onemocnění. Svou roli hraje výživa, pití alkoholu, sexuální život, stres a mnoho dalších.


Co s akné?

Paradoxně jsou tady ve výhodě – alespoň optické – ženy. Na trhu je nepřeberně prostředků pro péči o aknózní pleť, ale také různých korektorů, krycích krémů a tyčinek. Většinou se jedná o přípravky s látkou vysušující tukovou vrstvu a tím zabraňující hromadění tuku a následnému zanícení v pórech.

Účinnost těchto přípravků je velmi rozdílná, nejenom podle druhu a výrobce, ale také proto, že každý člověk, každá kůže je originální a jedinečná, proto také reaguje na léčbu různě.

Krásná pleť bez akné

Léčba akné je však, bohužel, během na dlouhou trať. Člověk se sklony k akné je více nebo méně vystaven riziku, že se nemoc objeví v nejnevhodnější dobu – pracovní pohovor, rande, na kterém moc záleží, svatba.


Nejúčinnější metodou se ukazuje být hloubková terapie pomocí laseru.


Světelný paprsek šetrně bez poškození prochází kůží a působí v té hloubce, kde problém vzniká, tedy u mazových žlázek. Toto cílené působení má za následek velmi radikální změnu k lepšímu a opakování terapie vede až k úplnému vymizení potíží.

Jak laserové ošetření probíhá?

Očištěná pleť po aplikaci znecitlivujícího krému se laserovou hlavicí po dobu asi 20 minut „razítkuje“.

Tím se uzavírají mazové žlázky pod kůží. Efekt se dostaví za přibližně 10 – 15 dní a doporučuje se opakování zákroku ještě 2x vždy po třech týdnech. Pro zvlášť úporné stavy dermatolog při vyšetření zváží použití chemického peelingu, což je současné působení na kůži v povrchových vrstvách a laseru z hloubky. Dalším postupem je biostimulace, mobilizování vlastních buněk.

Tato metoda je použitelná nejen na obličej, ale také dekolt, záda nebo jiné postižené partie těla.

Jedná se o vysoce odborný lékařský zákrok, nicméně na dobrých laserových klinikách jsou s ním výborné zkušenosti.

Vyhledávají ho často právě muži, kterým je maskování pomocí make-upu v naší kultuře zapovězeno.

Chystáte-li svatbu a rádi byste se problému zbavili, vyhledejte laserové pracoviště alespoň dva měsíce předem.


Vaše zdravá pleť vám bude odměnou.


Esthé – Klinika estetické medicíny, a.s.

Na Příkopě 17
110 00 Praha 1

www.esthe-laser.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz