Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Tipy na svatbu či líbánky v Beskydech

Ať už si chcete od svatebního kolotoče odpočinout a nabrat síly, nebo hledáte místo pro svatbu v Beskydech, čtěte dále.

2016-03-22.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Ať už si chcete od svatebního kolotoče odpočinout a nabrat síly, nebo hledáte místo pro svatbu v Beskydech, čtěte dále.

Ať už plánujete svatbu nebo líbánky, jistě si vše budete chtít užít daleko od ruchu a shonu velkoměsta. Oázou klidu je CHKO Beskydy, která se pyšní označením největší chráněné krajinné oblasti u nás. Jenom pozor na rušné oslavy v přírodě, ty jsou zakázané. Oslavit lásku můžete v některé ze zdejších kolib.

Odolejte horskému počasí stylově

Milé nevěsty, pokud chcete svatbu v Beskydech, nesmíte zapomenout na pelerínku či kabátek. Na horách je sice nádherně, ale také je zde proměnlivější počasí. Teploty klesají k nule od října do dubna. Doplňky můžete využít jako rekvizity pro focení. Inspirujte se deštníky a bláznivými holínkami. Do šatníku můžete přidat prvky z tradičních krojů.

“Beskydy nabízejí mnoho krásných míst pro vaši svatbu i svatební cestu.”

Tipy pro romantickou svatbu v Beskydech

K nejznámějším místům v Beskydech patří samozřejmě Pustevny, kde najdete známou sochu Radegasta. Pohanský bůh střeží i nejvyšší bod hor – Lysou Horu. Z měst zavítejte ven, okolíje jako stvořené pro svatby v přírodním stylu.

Východní část hor u hranic s Polskem a se Slovenskem není tolik frekventovaná jako již zmíněné turistické cíle. Kdo ale může říci, že měl svatbu v Jablunkově – nejvýchodnějším městě ČR?

Svatba v Beskydech

Foto: Archiv Svět svateb

Svatba na hradech a zámcích

Pro svou pohádkovou svatbu zvolte hrad či tvrz. Hukvaldy jsou největší hradní zříceninou na Moravě, i tak se zde můžete cítit jako princezna. Další romantická zákoutí nabízí hrad Štramberk s proslulou věží. Na okraji Beskyd najdete i krásné zámky – třeba ve Frýdku a Novém Jičíně. Věřící mohou mít svatbu i na poutním místě na Svatém Hostýně či v některém ze zdejších dřevěných kostelíků.

Jak si užít svatbu a líbánky v Beskydech

Na horách si líbánky užije každý pár. V letních měsících můžete prozkoumat okolí romantickými procházkami, v zimě nezapomeňte lyže a snowboardy. Vaši svatební hosti se zde také nudit nebudou, po svatbě si můžete odpočinout v aquaparku, využít služeb wellness a lanových center nebo jen tak odpočívat v krásné přírodě.

Svatební hostina v Beskydech

Mnoho podniků pro svatební hostinu se pyšní tradiční kuchyní, která dosahuje standartů Evropských restaurací. Ochutnejte tradiční jídla se zelím a pohankou. Můžete zvolit netradiční úpravy, které se hodí pro svatební menu či dát přednost tradiční zelňačce, haluškám a koláčům. Ke svatenímu přípitku můžete zvolit místní pálenky a piva.

“Načerpejte sílu z panenské přírody Beskyd a buďte odpočatí, ať už na svatbu, po svatbě anebo dokonce při svatbě!”

Beskydy a jejich krásné okolí, vás znovu nabijí sílou a energií a vy budete odjíždět plni krásných zážitků a dojmů. Jistě se sem budete rádi vracet na rodinné dovolené i výročí vaší svatby.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz