Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

I prsteny potřebují péči

Víte, jak správně pečovat o své prsteny a šperky? Nebo jaké vlivy na vaše šperky působí špatně?

2016-03-17.Líbí se mi (1).Komentářů: 0

Víte, jak správně pečovat o své prsteny a šperky? Nebo jaké vlivy na vaše šperky působí špatně?

Šperk patří k ženě už odedávna, podtrhuje její krásu a výjimečnost. Aby vydržel krásný po dlouhou dobu, zachoval si svůj přirozený lesk a stejně nádhernou ozdobou, jakou byl na začátku zůstal i po dlouhá léta, je třeba mu věnovat náležitou péči.

Péče o snubní a zásnubní prsteny

Nejoblíbenějším doplňkem je prsten. Obzvláště ten snubní a zásnubní je díky každodennímu nošení velmi zatížen a vystavován mnoha vlivům, proto snadno podlehne opotřebení. Stejně velkou pozornost, jakou jste mu věnovali při jeho výběru, mu dopřejte i po svatbě.

Vhodným zacházením si svůj půvab, pevnost a neoprýskanost zachová a dokáže tak důstojně prezentovat vaši lásku a pevný význam vašeho svazku mnoho let. Ačkoli byste ho ze svého prstu po té, co vám ho váš milý navlékl, nejradši už nikdy nesundala, jsou bohužel situace, které to vyžadují.

Foto: Prsteny-hodinky.cz

Zásnubní i snubní prsten občas sundavejte

Například při úklidu, kdy by se snubní prsten mohl dostat do styku s chemikáliemi, které jsou obsaženy i v mnohých běžných čisticích prostředcích s obsahem chloru a podobně, jeho povrchová ochranná vrstva by mohla být narušena a šperk dokonce natrvalo poškozen.

“Stejně jako pečujete o vaši lásku, je třeba pečovat i o prsten.”

Právě chlor je velmi agresivní, proto prsten sundejte i při koupání v chemicky ošetřovaných bazénech, voda v termálních lázních zase obsahuje vysoké množství solí a sloučenin síry, které urychlují černání stříbra a tmavnutí zlata. Opatrná buďte také při zvýšené fyzické námaze a při sportu, extrémní podmínky, velká mechanická zátěž a pot totiž prstenu rovněž neprospívají.

Snubní prsteny

Jak o prsteny pečovat?

Zásnubní i snubní prsten ukládejte do látkou vystlané šperkovnice nebo krabičky, kterou k němu dostanete přímo ve zlatnictví. Jednou za čas svěřte vaše šperky profesionálům, ve zlatnictví vám je vyčistí, vyleští, obnoví povrchovou úpravu, překontrolují umístění drahého kamene a vy si tak za krátkou chvíli opět budete moci užívat jeho krásu. Neriskujte a poskytněte mu tu nejlepší péči.

Foto: Archiv Svět svateb

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz