Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatby na Slovensku

I Slovensko má mnoho krásných míst pro uspořádání svatby. Svatba na Slovensku má mnoho výhod ale i úskalí. Čtěte dál.

2016-04-11.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

I Slovensko má mnoho krásných míst pro uspořádání svatby. Svatba na Slovensku má mnoho výhod ale i úskalí.

Vybrat správné místo pro svůj velký den je důležité, protože na tento den budete vzpomínat celý život. Místo či země může ovlivnit to, jaké naše vzpomínky budou. Můžeme mít na Slovensku příbuzné, jeden z nás na Slovenku žije nebo máme tuto zemi rádi, i to můžou být důvody ke konání svatby na Slovensku.

Co nás může potrápit?

Pokud žijeme v Čechách, svatbu chceme na Slovensku pouze uskutečnit a máme zde hodně blízkých, které bychom rádi na svatbě měli, tak problém může být s dopravou. V tomto případě musíme vybrat místo, které nám může nabídnout dostatek ubytovacích prostorů, kam by se naši blízcí vešli.

Co nás může potěšit?

Když už plánujeme svatbu na Slovensku, tak k němu musíme mít nějaký vztah a pocit, že na našem oblíbeném místě si říkáme své ANO je překrásný. Obklopit se pouze svými nejbližšími, oslavovat v srdci blízkém prostředí a užívat si slovenskou pohostinnost je k nezaplacení 🙂

Budeme se držet slovenských svatebních tradic?

Svatba je obřad lásky mezi dvěma lidmi, ať je pořádána kdekoliv. V různých místech jsou jisté zvyklosti, které se opakují a stávají se tradicí daného místa nebo kraje.

“Pár rozdílů mezi svatbami u nás a na Slovensku najdeme.”

Co se týče organizace a hladkého průběhu svatebního obřadu, tak o tyto záležitosti se stará nejzodpovědnější a autoritativní člen rodiny, který vše hlídá a kontroluje. Slovenské svatby bývají početnější, jelikož jde o událost celé rodiny, snaží se tak udržovat rodinné pouto a podporovat své blízké.

Svatba v zahraničí

Svatební slib můžete složit i na pláži

Přejete si svatbu v zahraničí, na bílé písečné pláži s oceánem za zády? Přečtěte si náš článek a nechte se jím inspirovat.

Přejít na článek>>

Zajímavou tradicí, u nás málokdy viditelnou, je odebírání. Jde o předstoupení novomanželů před rodiče a žádání o štěstí a poděkování za péči a výchovu. Jako vyvrcholení slovenské svatební hostiny je odčepčení. Nevěstě i ženichovi se vezmou jejich symboly svobody, které se jim snad nikdy nevrátí.

Foto: Archiv Svět svateb

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz