Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jídelníček nevěsty o svatebním dni

Víte, jak by jste měla jíst ve svůj svatební den abyste nebyla unavená a naopak v dobré náladě?

2017-01-30.Líbí se mi (1).Komentářů: 0

Víte, jak by jste měla jíst ve svůj svatební den, abyste nebyla unavená a naopak byla v dobré náladě?

Víte, jak byste se měla správně stravovat v den vaší svatby? Jaké potraviny jsou pro vás dobré, a naopak, kterým byste se měla vyvarovat? Pokud ne, inspirujte se naším článkem.

Vydatná snídaně je základ

Ne nadarmo se říká: „Snídej sám.“ Snídaně je základ dne. Snídaně by měla být vydatná, aby vám dodala energii. Jistě během svatebního dne nechcete usínat.

Nejlepší: Připravte si ovesnou kaši s oříšky, kakaem a čerstvým ovocem. Další variantou je celozrnné pečivo s pomazánkou nebo kvalitní šunkou a tvrdým sýrem. K pití si můžete dát ovocný čaj, sklenici vody nebo fresh džus.

Nejhorší: Rozhodně hned po ránu nedoporučujeme pití kávy a jedení kořeněných jídel. Těm se vyhněte! Káva a kořeněná jídla mají za následek zvýšené pocení a to při svém dnu D nepotřebujete.

“Hodně pijte (vodu nebo čaj), předejdete tak bolesti hlavy.”

Nezapomínejte na svačiny

Svačiny bývají často opomíjené a jsou brány za nedůležité. Není tomu tak. Svačina vás během náročného a hektického dne udrží svěží a plnou energie. 

Nejlepší: Dejte si např. bílý jogurt s džemem a hrstí oříšků nebo musli. Výborný je také knäckebrot s tvarohovou pomazánkou a s nakrájenou zeleninou. Super je meloun, který vás zasytí a díky velkému obsahu vody vás bude hydratovat. K pití doporučujeme čistou vodu s trochou čerstvě vymačkané citronové šťávy (raději bez ledu).

Nejhorší: Vyhněte se všem hůře stravitelným potravinám, které „nafukují břicho“ jako luštěniny, brambory, pečivo, kukuřice, rýže. Určitě sami víte, jaké to jsou. Nejezte fermentované potraviny a potraviny s vysokým obsahem cukru. Také se vyhněte sladkým a syceným nápojům jako je cola.

Vegetariánská svatební hostina

Foto: Archiv Svět svateb

Co si můžete dát na svatební hostině?

Svatební obřad je za vámi a vy už se nemůžete dočkat svatební hostiny? Svatební menu si vychutnejte celé.

Nejlepší: Z večerního slavnostního bufetu si vybírejte přírodní afrodiziaka. Ústřice, meloun, zázvor, rajská jablíčka s bazalkou, ale i čokoládu.

Nejhorší: Večer se vyhněte těžkým mastným jídlům a česneku.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz