Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Veganský svatební dort může být velmi chutný

Bezlepkové, bezlaktózové nebo například dia svatební dorty už jsou v dnešní době téměř samozřejmostí. Ale co veganské nebo raw dorty?

2017-01-26.Líbí se mi (2).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební dorty/Veganský svatební dort může být velmi chutný

Bezlepkové, bezlaktózové nebo například dia svatební dorty už jsou v dnešní době téměř samozřejmostí. Ale co veganské nebo raw dorty?

„Veganský svatební dort lze podávat i po tradiční (veganské) svíčkové.“

I svíčkovou lze udělat veganskou. Jak na to? Recept na veganskou svíčkovou je jednoduchý. Veganství je životní styl a dotýká se i takové události, jakou je svatba.

Je veganství na vzestupu nebo je to „jen“ móda?

Pokud jste vy nebo vaši potenciální svatební hosté vegani, je třeba toto řešit poměrně včas. Vyloučit veškeré živočišné produkty ze stravy není jednoduchá záležitost a u svatby vyvstává otázka, zda veganské jídlo pro všechny hosty nebo jen pro vegany?

>> Rada od nás: Pokud jste snoubenka/snoubenec vegan, nenechte se zviklat okolím a za svým životním stylem si stůjte. Je to vaše svatba a vy určujete pravidla. A pokud chcete přeci jen hostům vyjít vstříc, zvolte kompromis – jak klasickou, tak veganskou variantu dortu či celého svatebního menu.

Netradiční suroviny svatebního dortu

Rostlinná smetana, mléko (sójové, rýžové, kokosové nebo mandlové), tofu, rostlinné máslo, veganská čokoláda bez živočišných složek a především čerstvé ovoce nebo oříšky a jiná semínka. Takové suroviny jsou u veganského dortu samozřejmostí. U RAW varianty svatebního dortu jsou suroviny ještě trošku specifičtější, ale zkušený cukrář si s nimi poradí.

Svatební dort

Foto: Archiv Svět svateb

Když veganský svatební dort, tak odlišný od tradičního?

Zde záleží především na vás, snoubencích. Pokud budete mít originální veganské menu a tím i svatbu ne zcela tradiční – buďte i pro odlišný svatební dort. A pokud chcete spíše tradiční svatbu, zvolte i svatební dort, který bude sice „uvnitř“ veganský, ale na pohled k nerozeznání od klasického.

>> ODLIŠNÝ VEGANSKÝ SVATEBNÍ DORT – Doporučujeme zvolit například velmi moderní „nahé“ dorty zdobené pouze čerstvým ovocem. Nahé se jim říká proto, že nejsou potažené fondánem nebo marcipánem a je vidět struktura korpusu / náplně.

“Veganské svatební dorty jsou nejčastěji z bio nebo FairTrade produktů doplněny čerstvým ovocem.”

>> TRADIČNÍ SVATEBNÍ DORT VE VEGANSKÉM PROVEDENÍ – Je možné vytvořit veganský svatební dort zcela k nepoznání od klasického. Změní se pouze suroviny a chuťové provedení.

Veganské sladkosti na svatbu jako dokonalá tečka

Pokud máte veganský dort nebo dokonce veganské celé svatební menu, nebojte se doplnit pohoštění i o veganské zákusky, cupcakes a další sladkosti. Cukráři dokáží v dnešní době vytvořit opravdové skvosty. Veganskými sladkostmi vytvoříte dokonalou tečku za vaším svatebním dnem.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz